نسل‌ها و تاریخ‌ها باید اقدامات داوطلبان هلال‌احمر را بنویسند

 [شهروند] مراسم گرامیداشت روز جهانی داوطلب روز چهارشنبه 14 آذر، با حضور شخصیت‌های کشوری و لشکری و مسئولان فدراسیون بین‌المللی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر برگزار شد. در این مراسم رئیس جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران، از خدمات بشردوستانه و بی‌منت داوطلبان این جمعیت سخن گفت. همچنین پیام تبریک رئیس جمهور نیز در این مراسم از سوی رئیس جمعیت هلال‌احمر قرائت شد.  پیر حسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال‌احمر در همایش روز جهانی داوطلب گفت: «داوطلبان، خیرین و همکاران هلال‌احمر در راه خدا با جان و اموال خود جهاد می‌کنند. مزد آنها هم بهشت است. داوطلبان هلال‌احمر این معامله را بدون ذره‌ای تامل انجام می‌دهند. فداکاری و ایثارگری داوطلبان از ویژگی‌های این قشر است و آنها همیشه دیگران را بر خودشان مقدم می‌دانند. معمولا در ترویج روحیه ایثارگری فداکاری و از خودگذشتگی، حرف اول را داوطلبان ما می‌زنند و در هر موقعیتی هر داوطلبی به هر طریقی با الگوگیری از حضرت فاطمه زهرا(س) وارد عمل می‌شوند.» کولیوند با اشاره به کمک به مردم لبنان گفت: «داوطلبان هلال‌احمر بی‌حد و مرز ایثارگری می‌کنند. در بحران‌ها و حوادث، داوطلبان اولین گروه‌هایی هستند که حضور پیدا می‌کنند.»

همبستگی اجتماعی در هلال‌احمر به عینه دیده می‌شود
رئیس جمعیت هلال‌احمر با تاکید بر اینکه این خدمات هلال‌احمر بدون منت ارائه می‌شود ادامه داد: «داوطلبان در بحث اشاعه ارزش‌های انسانی حماسه آفرینی و به همه گروه‌های نیازمند کمک‌رسانی می‌کنند. در بحث نقش‌آفرینی در تقویت و ایجاد همبستگی، امدادگران و خیرین هلال‌احمر وارد عمل می‌شوند. ترویج همبستگی اجتماعی در هلال‌احمر به عینه دیده می‌شود و علاوه بر این همدلی و ارتقای روحیه جمعی را نیز جزو اهداف اولویت دار خود قرار داده‌ایم. این اقدامات مشارکت‌های مردمی را تقویت می‌کند. در بحث توانمندسازی و آموزش، هلال‌احمر برنامه‌های زیادی در دستور کار دارد. تعداد داوطلبان هلال‌احمر هم اکنون به بیش از ۳ میلیون نفر رسیده است. در بحث جذب داوطلبان نگاه هلال‌احمر بیانیه گام دوم انقلاب است.»

خدمت داوطلبانه رسالتی است که مکتب اسلام به ما آموخت
حجت الاسلام والمسلمین معزی نیز در این مراسم به تبیین و تشریح فعالیت داوطلبانه بر اساس آموزه‌های دینی و معارف قرآنی پرداخت. نماینده رهبر معظم انقلاب در جمعیت هلال‌احمر در این مراسم بر اهمیت ویژگی‌های داوطلبان تأکید کرد و گفت: «نخستین ویژگی یک داوطلب، انتخاب‌گر بودن او است. داوطلبان باید در تمام طول زندگی خود با اخلاص و بدون انتظار پاداش، در خدمت مردم و جامعه باشند. داوطلبان با اراده و اختیار خود و نه از روی اجبار و برای دریافت مزد یا پاداش و تقدیر به میدان خدمت می‌آیند.» وی با بیان اینکه خدمت به بشریت رسالتی است که مکتب اسلام به ما آموخته است، ادامه داد: « سازمان داوطلبان یک سازمان پویاست و باید تلاش کند تا فرهنگ داوطلبی را در جامعه گسترش دهد. شما عزیزانی که لباس سرخ جمعیت هلال‌احمر را به تن دارید، باید همواره در خدمت به مردم باشید و فرهنگ داوطلبی را ترویج کنید.»

پیام تبریک  رئیس جمعیت هلال‌احمر  
پیرحسین کولیوند همچنین، با صدور پیامی، روز جهانی داوطلب را تبریک گفت و کار داوطلبانه را جلوه‌ای از نوع دوستی توصیف کرد. در بخشی از متن پیام رئیس جمعیت هلا اهمر به مناسبت روز داوطلب آمده است: «روز داوطلب زمانی است برای یادآوری و تأکید بر معنای انسان دوستی و از خودگذشتگی که با همت شما خیرین، داوطلبان و تمامی همکاران جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران در سراسر کشور و در تمامی‌بحران‌های طبیعی و جنگها به تصویر کشیده می‌شود. این روز بهانه‌ای است برای تقدیر از تلاشهای پرمهر و بی‌دریغ شما در سخت ترین لحظات حضور در کنار جنگ زدگان، آوارگان، زلزله زدگان و محرومان و بیمارانی که دست یاری پروردگار را در همراهی شما احساس می‌کنند.  این تلاش و کوشش شما گرامیان است که ستونهای اصلی جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران را تشکیل داده و بنیه این جمعیت را هر روز بیش از پیش تقویت می‌کند تا در تمامی عرصه‌های ملی و بین‌المللی جمعیت هلال‌احمر به عنوان یک نیروی ارزشی و جهادی بدرخشد و اخلاص خود را در بیان و عمل به ارزش‌های اسلامی- ایرانی در پیش چشم جهانیان به نمایش درآورد.»



هلال‌احمر ایران   «ترویج صلح» را در دنیا عملیاتی کرده است  
 رئیس جمعیت هلال‌احمر با تاکید بر نقش جوانان و آینده‌نگری آنها در شکل‌دهی به آینده پیش رو ادامه داد: «ترویج صلح در سطح بین‌المللی در جمعیت هلال‌احمر عملیاتی شده و نمود عینی آن نشان‌های افتخاری است که به هلال‌احمر ایران تقدیم شده است. نسل‌ها و تاریخ‌ها باید اقدامات داوطلبان هلال‌احمر را بنویسند. این اقدامات قابل ستایش و ارزش است. هلال‌احمر در بدترین شرایط در لبنان حضور داشت و اقلام اهدایی مردم ایران بین جنگ‌زدگان لبنانی توزیع شد.»

اختصاص یک هزار میلیارد تومان  برای قرارگاه توانمندسازی ۲۰۲۰ محله 

علی آقامحمدی، جانشین وزیر کشور و رئیس ستاد توانمندسازی ۲۰۲۰ محله کمتر برخوردار کشور  هم از حضور گسترده و مؤثر جمعیت هلال‌احمر در این طرح ملی خبر داد و افزود: «این طرح با هدف بهبود وضعیت زندگی حدود ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از مردم در محله‌های کمتر برخوردار اجرا می‌شود. جمعیت هلال‌احمر مسئولیت بهبود وضعیت ۳۱۴ محله را در اجرای این طرح بر عهده دارد و با راه‌اندازی خانه‌های هلال در این مناطق، فعالیت‌های گسترده‌ای را آغاز کرده است.» وی با بیان اینکه فعالیت‌های ستاد توانمندسازی در هفت حوزه اصلی است، افزود: «این حوزه‌ها شامل اشتغال، مسکن، سلامت، آموزش، غذا و پوشاک، ورزش و اوقات فراغت همچنین امور فرهنگی و مذهبی متمرکز است و جمعیت هلال احمر برای هر یک از این حوزه‌ها برنامه‌ریزی و سازماندهی دقیقی انجام داده است. یکی از ابتکارهای مهم این طرح، تدوین محتوای آموزشی در قالب ۶ جلد کتاب با عنوان پیشگامان پیشرفت و عدالت است که با نظارت نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال‌احمر آماده شده است. این کتاب‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌ است که کودکان و نوجوانان ۹ تا ۱۸ ساله را جذب و آنان را به‌عنوان پایه‌های آینده فعالیت‌های داوطلبانه تربیت کنند. قرار است این مجموعه در ۲۲ بهمن امسال رونمایی شود.» آقامحمدی همچنین از اختصاص یک هزار میلیارد تومان اعتبار برای قرارگاه توانمندسازی در سال آینده از سوی رئیس جمعیت هلال‌احمر خبر داد.