فریاد دانشگاه‌های جهان علیه صهیونیست‌ها بلند بود اما در دانشگاه‌های ما نه!

رئیس‌جمهور گفت: فریاد دانشجویان در دانشگاه‌های جهان علیه جنایات صهیونیست‌ها بلند بود اما در دانشگاه‌های ما آنطور که باید اعتراض کنند، نمی‌کردند.
مسعود پزشکیان در مراسم روز دانشجو در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه شریف تهران، با بیان اینکه دانشجویان امید فردای کشور هستند و روز دانشجو، روز حق‌گویی و حق‌طلبی است، گفت: دانشجو وابسته به پُست و مقام نیست و می‌تواند راحت‌تر حرف خود را بزند و مطالبه کند، کسی که وابسته به قدرت و مقام نیست می‌تواند سخن حق را بگوید و از حق دفاع کند. رئیس‌جمهور با بیان اینکه اگر به نهج البلاغه و توصیه‌های مولا علی(ع) عمل می‌کردیم این بلاها به سرمان نمی‌آمد، گفت: برای حل مشکلات کشور و اینکه چگونه به وفاق و همدلی برسیم و چگونه از بحران‌ها و مشکلات خارج شویم، هم زبان علمی داریم و هم زبان اعتقادی.

فریاد دانشجویان در دانشگاه‌های جهان علیه صهیونیست‌ها بلند بود
رئیس جمهور با اشاره به اعتراضات دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا و برخی از دیگر کشورها نسبت به کشتار مردم بی‌دفاع در غزه و لبنان توسط صهیونیست‌ها، گفت: برای من خیلی مساله بود که در موضوع فلسطین و جریان‌هایی که در آمریکا و اروپا علیه بی‌عدالتی و کشتاری که آنجا وجود داشت، فریاد دانشجویان در دانشگاه‌های جهان بلند بود اما در دانشگاه‌های ما آنطور که باید اعتراض کنند، نمی‌کردند درحالی که وقتی در یک جایی یک عده آدمکش و کسانی که دم از حقوق بشر و انسانیت و آزادی می‌زنند، زن و بچه و پیر و جوان را بمباران می‌کنند، باید نسبت به آن اعتراض کرد. پزشکیان تصریح کرد: به نظر من تقوا در نگاه اعتقادی به معنای حرکت بدون خطاست. وقتی توانستید در اقتصاد، صنعت و پزشکی بدون خطا عمل کنید شما یک فرد متقی هستید. اگر روزه گرفتید و نماز خواندید  اما مریض را با عارضه‌ از اتاق عمل بیرون فرستادید، متقی نیستید.

حرف مفت نزنیم
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تقوا، حرکت بدون خطا و اشتباه است، تاکید کرد: جایگاه امروز ما بخاطر این است که بدون مستندات علمی و شواهد مستند حرف زده ایم و عمل کرده ایم، ما باید براساس منطق و شواهد با هم گفت‌و‌گو کنیم و حرف مفت نزنیم، خدا در قران می‌فرماید کسانی که ایمان آوردند، باید حرف محکم بزنند. حرف  محکم یعنی حرفی که مستند است و شواهد علمی و مشخص دارد . پزشکیان با تاکید بر اینکه لزومی ندارد اینجا در دانشگاه با هم دعوا کنیم، گفت: قبل از انقلاب با هم در دانشگاه بحث می‌کردیم. هر دو طرف حرف مان را می‌زدیم. بقیه هم گوش می‌دادند. کسی که منطق ضعیف‌تر داشت از میدان کنار می‌رفت باید بر اساس منطق با هم گفت‌و‌گو کنیم. تا نفهمیم مشکلات کشور دقیقا چیست، نمی توانیم مشکل را



حل کنیم .
 هر زمان که تصمیم به اصلاح داریم، می‌گویند فعلا دست نزن!
وی با طرح این سوال که چه کسی از یارانه برق و گاز و بنزین بیشتر استفاده می کند؟،گفت: اگر دنبال عدالت هستیم باید به این سوال پاسخ دهیم که پولدارها از یارانه بیشتر استفاده می کنند یا افراد فقیر و روستایی؟اگر بخواهیم این شرایط را اصلاح کنیم به کمک شما دانشجویان نیاز داریم درحالی که هر زمانی که تصمیم به اصلاح و حل مشکلات داریم می‌گویند فعلا دست نزن! رئیس جمهور با اشاره به موضوع FATF که از سوی یکی از دانشجویان مطرح شد، گفت: بیایید با یکدیگر FATF را در داخل پیاده کنیم. آمریکا آنجا نشسته و می‌فهمد که چه بلایی سر پولمان می‌آوریم، آمریکا می‌فهمد که کدام کشتی و کالا کجا می‌رود اما خود ما بخاطر اینکه FATF داخلی نداریم اگر یک کشتی با بارش گم شود، متوجه نمی‌شویم کجا رفته است .

مخالفان FATF دلیل مخالفت خود را توضیح دهند
رئیس‌جمهور با بیان اینکه وقتی بتوانیم با هم گفت‌وگو کنیم دعوایی وجود نخواهد داشت، تصریح کرد: اینکه برخی‌ها FATF را قبول ندارند، باید توضیح دهند چرا و مشکل آن چیست؟ وقتی فلسفه و اصل موضوع را نمی‌دانیم، بگوییم آن را قبول نداریم. پزشکیان در همین راستا پرسشی مطرح کرد و افزود: از تجار و بازرگانان بپرسید که فقدان FATF چه بلایی سِر آنها آورده است؟ واقعیت تلخ است اما باید پذیرفت و برای آن راه حل پیدا کرد.
 
آدم‌هایی مسئولیت گرفته‌اند که اصلا به صورت اصولی بالا نیامده‌اند
وی تاکید کرد: تا دلتان بخواهد آدم‌هایی را که اصلاً در ساختار نیستند آورده‌ایم و به آنها مسئولیت و مدیریت داده‌ایم که اصلاً در این سیستم به صورت اصولی بالا نیامده‌اند، بعد از مدتی به او می‌گویم خداحافظ ، خوش آمدی! کار را خراب کرده ای و باید فرد دیگری بیاید و مسئولیت بگیرد. پزشکیان با انتقاد از عملکرد برخی از سیاست‌گذاران برای حل مسائل و مشکلات کشور، گفت: بدترین حالت این است که سیاست‌گذاران ما اینگونه نگاه می‌کنند که پس از دو یا سه سال، فرد دیگری بیاید تا ببینیم او چه کار می‌کند، معنای این حرف، این است که ما نمی‌دانیم به کجا می‌خواهیم برویم. وی افزود: عده‌ای را می آوریم و به آنها اختیار می‌دهیم هرکاری دلشان خواست انجام بدهند، سپس می‌گوییم نشد! اگر نقشه را بلد باشیم نباید با تغییر افراد راه عوض شود، مشخص است که راه را درست تشخیص نداده‌ایم.