دادگاه‌ها باید به صورت علنی برگزار شود، غیر از موارد خاص

رئیس قوه قضاییه گفت: در جریان اغتشاشات سال ۱۴۰۱ به واسطه عفو اِعمال‌شده، ۹۰ هزار پرونده مختومه شد و یا تقلیل یافت.  حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای روز شنبه در آیین بزرگداشت روز دانشجو در واحد علوم  وتحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: دانشگاه جای تعلیم و تعلم و توسعه است و برای ادامه راه انبیا وظیفه سنگینی بر دوش دارد؛ باید بتوانیم زیبایی ها و آرامش ها را در این دنیا افزایش دهیم و باید پیشرفت داشته باشیم. وی تاکید کرد: بدون علم و آگاهی امکان پیشرفت وجود ندارد و البته گاهی علم به تنهایی کافی نیست بلکه علم همراه با تزکیه ضروری است و اگر دو بال با هم نباشد به مقصد نمی‌رسیم. محسنی‌اژه‌ای با اشاره به سابقه تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: آن زمان رئیس مجلس، نخست وزیر وقت، یک نفر مسئول از دفتر حضرت امام و فرزند حضرت امام این دوراندیشی و پیش‌بینی از آینده را داشتند و بر اساس ضرورت‌هایی که برای آینده احساس می‌شد این نهاد را ایجاد کردند. رئیس قوه قضاییه یادآور شد: اکنون که بیش از چهار دهه از تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی گذشته، نظام و دانشجویان آن سر خود را بالا می‌گیرند و می‌گویند که رتبه ما در دنیا رتبه خوبی است و در داخل از نظر کیفیت و کمیت رتبه بالایی در اختیار دانشگاه آزاد است.

در جریان جنایات غزه، می‌خواهند هویت انسانی ما را هم بگیرند
رئیس عدلیه اظهار داشت: امروز این انسان که در مسیر رسیدن به ظرفیت بالای انسانی است، مورد هجمه شیطان و شیطان‌صفت‌هاست و تلاش شیطان صفتان، تغییر دادن هویت دینی و ملی و انسانی ماست و می‌خواهند هویت انسانی ما را هم بگیرند. محسنی اژه‌ای با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی با پشتیبانی آمریکا، خاطرنشان کرد: جنایات یک سال گذشته در غزه به‌نوعی است که هیچ درنده‌ای آن را انجام نمی‌دهد و اکنون در غزه برای نوزادان چندماهه آب و غذا و دارو و طبیب نیست. رئیس قوه قضاییه افزود: انسان به ما هو انسان، چه مسلمان و چه مسیحی و زرتشتی، نسبت به وطن خودش حساسیت دارد و حمایت می‌کند اما افرادی هستند، چه بسا در ایران که برایشان از دست دادن خاک کشور اهمیتی ندارد.  رئیس عدلیه با اشاره به مطالبات دانشجویان گفت: مطالبی که اینجا مطرح شد کاملا تناقض دارد؛ فردی نسبت به بیان جزئیات اعتراض داشت و گفت که چرا مسائل و خرده تخلفات در قوه قضاییه بیان می‌شود زیرا موجب لطمه به وجهه قوه قضاییه می شود؛ اما نماینده دانشجویی دیگری از جنبش عدالت‌خواه گفت چرا با مفاسد داخل قوه قضاییه برخورد نمی‌کنید و چرا شفاف نیستید؟ به طور قطع در درون قوه قضاییه اشکالاتی وجود دارد.

قوه قضاییه باید از همه ملتزم‌تر به قانون باشد
محسنی اژه‌ای در رابطه با نحوه اطلاع‌رسانی از اقدامات دستگاه قضایی نیز توضیح داد: نه‌تنها قوه قضاییه باید در همه امور مبنا و فصل الخطاب را قانون قرار دهیم و یکی از مواردی که می‌تواند نفاق ها و چندقطبی‌سازی‌ها را کم کند، این است که باید ملتزم به قانون باشیم. رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: قوانینی که نیاز به اصلاح دارد باید اصلاح شود اما از همه ملتزم‌تر به قانون باید قوه قضاییه باشد.

دادگاه‌ها باید به صورت علنی برگزار شود، غیر از موارد خاص
رئیس قوه قضاییه درباره نحوه برگزاری دادگاه‌ها نیز گفت: همواره تاکید دارم که باید غیر از مواردی که در قانون اساسی دادگاه علنی نباشد؛ بقیه دادگاه‌ها به صورت علنی برگزار شود اما تاکنون محقق نشده است. رئیس عدلیه درباره اظهارات یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه چرا با دانه درشت‌ها برخورد نمی‌شود؛ افزود: چطور چنین موضوعاتی مطرح می‌شود در حالی که در دولت‌های قبل مگر با معاون اول، وزرا و  نمایندگان مجلس برخورد نکردیم؛ و هر کدام محکوم قطعی شدند از آنها تا ریال آخر را گرفتیم اما مطرح می‌شود که چرا برای برخی ارفاق های قانونی قائل می‌شویم در حالی که طبق قانون ارفاق قانونی برای همه محکومان است.

90 هزار پرونده اغتشاشات مختومه شد یا تقلیل یافت



محسنی اژه‌ای اظهار داشت: در جریان اغتشاشات سال ۱۴۰۱ به واسطه عفو اِعمال‌شده، ۹۰ هزار پرونده مختومه شد و یا تقلیل یافت. این عفوها شامل پرونده افرادی بود که در اغتشاشات آن سال تحت تاثیر جو قرار گرفته بودند و سابقه محکومیت نداشتند و ما می‌دانستیم که محکوم شدن آنها آینده اجتماعی‌شان را تخریب می‌کند. رئیس قوه قضاییه بیان داشت: پس از اعمال این عفوها، دو دستگاه به ما اعتراض کردند که تعدادی از محکومینِ عفوشده عضو منافقین و یا گروهک‌های تکفیری هستند و یک لیست ۱۵۰ نفره در این زمینه به ما دادند. از آن لیست ۱۵۰ نفره یک نفر اتهام نفاق داشت که از مدت محکومیت وی نیز صرفا یک ماه باقی مانده بود و به دلیل حسن رفتار در زندان یک ماه آخر محکومیتش کسرشده بود.

ادعای تبعیض در برخورد با دولت‌های سیزدهم و چهاردهم، بی‌انصافی است
محسنی اژه‌ای در رابطه با اینکه نحوه برخورد دستگاه قضایی با دولت سیزدهم و چهاردهم متفاوت و قبلاً برخوردها سختگیرانه تر بوده است، گفت: این را به پای این می‌گذارم که اطلاع دقیق ندارید اما بی‌انصافی است؛ به لحاظ ارتباط با شهید رئیسی در بسیاری از مسائل با یک تلفن و بدون برگزاری جلسه امور را پیگیری و حل می‌کردیم. رئیس عدلیه درباره خدمت به تولید و تحقق شعار سال بیان کرد: بدانید که اقدامات بسیار موثری طی دو سه سال قبل نسبت به اشتغال و رفع موانع تولید انجام شد و از تعطیلی بسیاری از آنها جلوگیری شد. رئیس قوه قضاییه درباره برخورد با ترک فعل‌ها گفت: آنجا که جرم واقع شده باشد، دادگستری ورود می کند و اگر تخلفی رخ داده باشد، دادستانی کل کشور و بازرسی کل کشور می‌توانند ورود کنند اما در قانون برای بسیاری از ترک فعل‌ها مجازات تعیین نشده است.

با برهم زنندگان امنیت روانی طبق امر رهبری باید برخورد شود
محسنی اژه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: با کسانی که قصد انتقاد دارند، برخورد نمی‌کنیم اما اگر کسی به شخص دیگری تهمت بزند و علیه او شکایت شود، قوه قضاییه باید ورود کند. گاهی هم فردی نشر اکاذیب می‌کند که قوه قضاییه باید رسیدگی کند. ممکن است در رسیدگی تبرئه شود که در این صورت با او برخورد نمی‌شود. البته با کسانی که امنیت روانی را برهم می‌زنند، طبق امر رهبر معظم انقلاب باید برخورد شود.