7,500,000 شغل تا سال 2027 قربانی‌ می‌شود

  [حانیه  جهانیان]  در دنیای امروز با ظهور و گسترش روزافزون نوآوری، بشر ناگزیر از تغییر است. تحولات و دگرگونی‌هایی که برای آسان‌تر شدن کارها و صرفه‌جویی در زمان رخ می‌دهند. در این گزارش تلاش کردیم تا به برخی از مشاغلی بپردازیم که با ورود و گسترش هوش مصنوعی و ربات‌ها، حذف یا کمرنگ خواهند شد. از مشاغل سنتی و با قدمت تا آن دسته شغل‌هایی که به واسطه تکنولوژی خلق شدند و حالا نوبت ربات‌هاست تا مسیر بشر را ادامه دهند. در ادامه نگاهی داریم بر آخرین آمارها از تاثیر مستقیم ربات‌ها بر کمرنگ شدن مشاغل انسانی در جهان.

آنچه باید درباره هوش مصنوعی بدانیم
هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) به زبان ساده به فناوری‌ها و روش‌هایی گفته می‌شود که رایانه‌ها را به گونه‌ای توانمند کنند که بازتابی ازهوش و قابلیت‌های ذهن انسانی داشته باشد. هدف اصلی هوش مصنوعی، ساختن سامانه‌ها و برنامه‌های رایانه‌ای است که بتوانند مسائل را مشاهده، ارزیابی و تحلیل و بر اساس این داده‌ها تصمیم‌گیری کنند؛ بدون نیاز به مداخله انسان.

ورود هوش مصنوعی و حذف پزشکی
براساس مقاله منتشرشده در JAMA، چت‌بات OpenAI هنگام تشخیص وضعیت پزشکی براساس گزارشی موردی و توضیحات مربوطه، به‌طور میانگین 90 درصد امتیاز کسب کرد. پزشکانی که از این چت‌بات برای تشخیص استفاده کرده بودند، امتیاز 76 درصد را به دست آوردند. پزشکانی هم که از آن استفاده نکردند، میانگین امتیاز 74 درصد را داشتند.پس از انتشار این پژوهش، مدیرعامل Abacus.AI اظهار کرد یک هوش مصنوعی پزشکی با دسترسی به تمام گزارش‌های آزمایشگاهی می‌تواند بهتر از بسیاری از پزشکان انسانی بیماری‌ها را تشخیص دهد و راه‌حل‌هایی را پیشنهاد کند. ایلان ماسک پیش‌ازاین ادعا کرده بود با اضافه‌ شدن قابلیت تشخیص جزئیات تصاویر به هوش مصنوعی گراک در شبکه اجتماعی ایکس، کاربران می‌توانند از آن برای تحلیل عکس‌های رادیولوژی و تصویربرداری‌های پزشکی استفاده کنند. البته او گفت قابلیت جدید گراک در مراحل اولیه قرار دارد اما همچنان دقت بالایی دارد و می‌تواند بسیار مفید و کاربردی باشد.

خداحافظی با پیشخدمت‌ها و کارگران ساده
خداحافظی با پیشخدمت‌ها و کارگران ساده به معنای تغییرات عمده‌ای در بازار کار است. در حالی که این تغییرات می‌توانند چالش‌هایی را به همراه داشته باشند، همچنین فرصت‌هایی برای پیشرفت و ایجاد مشاغل جدید فراهم می‌آورند. با ورود هوش مصنوعی و ربات‌ها دیگر نیازی به پرداخت دستمزد کارفرمایان به کارگران ساده و کم‌مهارت نیست چرا که ربات‌ها جایگزین بسیار مقرون به صرفه و مطمئنی محسوب می‌شوند.

خداحافظی با حسابداران انسانی!



هوش مصنوعی در حسابداری به طور چشمگیری کارایی و دقت را افزایش داده است. از خودکار سازی وظایف روزمره تا تحلیل‌های پیچیده، هوش مصنوعی نقش داشته است. برای مثال، یک سیستم هوش مصنوعی که می‌تواند صورت‌های مالی را با دقت زیاد و بدون خطای انسانی تهیه کند؛ این امکان را می‌دهد که حسابداران وقت خود را به تحلیل بیشتر و تصمیم‌گیری‌های کلیدی اختصاص دهند. علاوه بر این، AI با بهره‌گیری از الگوریتم‌های پیشرفته یادگیری عمیق، قادر است تراکنش‌های مشکوک و تقلب‌ها را شناسایی کند، مانند تشخیص الگوهای غیرمعمول در جابجایی‌های مالی بزرگ که ممکن است ناشی از تخلفات مالی باشد. همچنین، استفاده از AI در پیش‌بینی جریان‌های نقدی و بودجه‌بندی به شرکت‌ها کمک می‌کند تا منابع مالی خود را با دقت بیشتری مدیریت کنند.

رانندگان انسانی، خاطرات سال‌های آینده
هوش مصنوعی در کسب و کار صنعت خودروسازی، بهبود‌های مهمی را به دنبال داشته است. این بهبودها شامل بهبود ایمنی و امنیت خودروها، کاهش هزینه‌های فنی و بهینه ‌سازی مصرف سوخت می‌شود. سیستم‌های هوشمند خودروها می‌توانند با استفاده از حسگرها و دوربین‌ها، به مسائلی مانند فاصله ایمنی با خودروهای دیگر توجه کنند و در صورت لزوم هشدار دهند. علاوه بر آن، با استفاده از هوش مصنوعی می‌توان تعمیرات خودرو را پیش ‌بینی و از صرف زمان و هزینه بیشتری جلوگیری کرد. در ضمن، استفاده از هوش مصنوعی می‌تواند به بهره‌وری بیشتر سوخت کمک کند و در نتیجه مصرف سوخت و آلودگی محیط زیست را کاهش دهد. همچنین فناوری ITS (سیستم‌های حمل و نقل هوشمند) نیز به عنوان یک راهکار سبز در صنعت خودرو معرفی شده است و امکان بهینه ‌سازی ترافیک و سیستم‌های اطلاعات ترافیکی را فراهم می‌کند.

خبرنگاران هم در این نبرد شکست می‌خورند؟
الگوریتم‌های هوش مصنوعی قادر به جمع‌آوری و تحلیل اطلاعات از منابع مختلف هستند و می‌توانند خبرها را به طور خودکار تولید کنند. از طرفی هزینه‌های استفاده از هوش مصنوعی بسیار کمتر از نیروی انسانی است. این مسأله می‌تواند منجر به کاهش تعداد خبرنگاران شاغل در مطبوعات شود. با استفاده از هوش مصنوعی، خبرگزاری‌ها می‌توانند به طور سریع‌تر و دقیق‌تر خبرها را گزارش دهند. این امر می‌تواند منجر به کاهش زمان لازم برای تولید خبر و افزایش سرعت اطلاع‌رسانی به خوانندگان شود. از این‌رو تهدید شغل خبرنگاران جدی‌تر می‌شود.

اهل قلم هم در خطرند !
هوش مصنوعی با سرعتی باورنکردنی در حال تغییر صنعت ترجمه و ویراستاری است. این فناوری با ارائه ابزارهای قدرتمند، فرآیند ویراستاری را سرعت بخشیده و دقت آن را افزایش داده است. برخی از مهم‌ترین تأثیرات هوش مصنوعی بر ویراستاری ترجمه را می‌توان به افزایش سرعت پردازش متون، بهبود یکپارچگی و سازگاری در استفاده از اصطلاحات، شناسایی خودکار خطاهای گرامری و املایی، ارائه پیشنهادات هوشمند برای بهبود کیفیت ترجمه اشاره کرد.

چگونه در امان بمانیم؟

دیوید رانسیمن استاد علوم سیاسی دانشگاه کیمبریج

دانستن اینکه بساط کدام مشاغل با آمدن هوش مصنوعی احتمالاً برچیده خواهد شد کماکان به‌طرز شگفت‌آوری دشوار است. هرچند می‌توانیم مطمئن باشیم که گستره و ویژگی‌های اشتغال تغییر خواهند کرد. اغلب پژوهش‌ها دربارۀ خطرات اتوماسیون، مانند پژوهش فری و آزبورن، کار را به‌مثابۀ سلسله‌ای از وظایف قلمداد کرده‌اند که درنتیجه می‌توان آن‌ها را بر اساس توانایی دستگاه‌ها در برعهده‌گرفتنشان ارزیابی کرد. این رویکرد فرض می‌گیرد موانعی که بر سر راه جایگزین‌کردن انسان وجود دارد صرفاً همان محدودیت‌های فعلی فناوری است، که تا این لحظه شامل ناتوانی پیوسته در به‌نمایش‌گذاشتن تعدادی از مهارت‌های شناختی و حرکتی مختص انسان می‌شود. ربات‌ها در انجام وظایف تکراری عملکرد خوبی دارند، حتی زمانی‌که این وظایف به‌شدت پیچیده بوده و پردازش سریع داده‌های حجیم‌تر را به همراه داشته باشند، اما آن‌ها غالباً با شکل‌های سادۀ ارتباط انسانی به مشکل برمی‌خورند. اگر شغل شما خلاقیت، قضاوت زیبایی‌شناسانه، حرکت نامشخص به معنای واقع کلمه یا حساسیت اجتماعی را در بر دارد، می‌توان گفت که به احتمال زیاد موقعیتتان فعلاً در خطر نیست. ربات‌ها می‌توانند برقصند، اما همچنان به انسان‌های طراح رقص نیاز دارند تا باورپذیر به نظر برسند. در نظر هانا آرنت، وجه تمایز کار، و چیزی که آن را به‌طور بالقوه رضایت‌بخش می‌سازد، همین امکان ماندگاری است: چیزهایی می‌توانند ساخته شوند که تا مدت‌ها پس از سازندگانشان باقی خواهند ماند. این مصنوعات می‌توانند هر چیزی باشند، از کتاب و ترانه گرفته تا میز و صندلی، و نیز دولت و قانون اساسی. غالباً بهای امنیت شغلی کارِ سخت و مداومت است. انجام‌دادن کاری یکسان برای سالیان بسیار می‌تواند حوصله‌سربر باشد. برای همین است که سازمان‌ها می‌کوشند در کنار ثبات، امکان پیشرفت را هم فراهم کنند. حرفه چیزی بیش از شغل است -حرفه غالباً شامل تغییر نقش در یک حوزۀ مشخص است، و در زمان مناسب شامل تغییر سازمان نیز می‌شود. بانکداری یک حرفه، کارکردن برای بانک یک شغل، طراحی محصول بانکی یک وظیفه، و بستن قرارداد یک عمل است. باوجوداین، بانکداربودن همچنین به معنای پذیرفتن خطر اخراج‌شدن است. این کار به‌طور بالقوه پرثمرتر از کارمندی است -البته از حیث درآمد- اما کمتر قابل‌اعتماد است. این معادله‌ها -میان امنیت شغلی و تنوع، میان ریسک و فایده- در طول تاریخِ کار مدرن مسئله‌ای آشنا بوده است. آن‌ها همچنین بازتاب‌دهندۀ معادله‌هایی میان امر بشری و غیربشری، انسان و مصنوع هستند که جوهرۀ عصر مدرن را تشکیل می‌دهند. رسیدن به این موازنه بسته به زمان و مکان متفاوت است.