روزنامه جوان
1403/09/19
مشارکت مردم در ایران همدل فوق تصوری است که ما در پویشهای گذشته داشتیم
جوان آنلاین: در شرایطی که مردم فلسطین و لبنان زیر بمباران وحشیانه صهیونیستها در حال قتلعام بودند، پویشی با عنوان ایران همدل در سراسر کشور آغاز شد که کمکهای مردم را برای ارائه به مردم این کشورها جمع آوری میکرد، در گفت وگوی «جوان» با ایمان عطارزاده، دبیر پویش ملی ایران همدل که بخش اول آن در ادامه ارائه میشود، بیشتر با جزئیات این پویش آشنا میشویم. ایران همدل از کجا شروع شد و آیا سابقه این پویش به همین اتفاقات بعد از جنگ لبنان باز میگردد؟سابقه طراحی و اجرای پویش ایران همدل به چند سال پیش و همزمان با ایام شیوع بیماری کرونا، ۱۹ فروردین سال ۱۳۹۹ یعنی تقریباً یک ماه و نیم بعد از اعلام رسمی همهگیری کرونا در کشور باز میگردد که حضرت آقا سخنرانی به مناسبت میلاد حضرت ولیعصر (عج) داشتند و جزو اولین سخنرانیهای تلویزیونی ایشان بود که به صورت زنده پخش میشد، چون عملاً دیدارهای ایشان، در حسینیه امامخمینی (ره) لغو شده بود، در آن سخنرانی حضرت آقا مردم را به مواسات، کمک مؤمنانه و همدلی توصیه کردند. بعد از این بیانات حضرت آقا، پویش ایران همدل با هدف کمک به مردمی که زندگی و کسب وکار آنها در اثر کرونا لطمه جدی خوردهبود، شکل گرفت. به تعبیر دیگر اگر بخواهم عرض کنم، انتخاب نام پویش ایران همدل بر اساس کلیدواژههایی بود که حضرت آقا در آن سخنرانی به کار بردند و اولین مرحله پویش ایران همدل با شعار «از همدیگر گره گشایی کنیم» تقریباً بعد از مدت کوتاهی از این سخنرانی آغاز شد. چگونه این کمکهای مردمی جمعآوری میشد؟
در آن مرحله دو درگاه برای جمعآوری کمکهای مردمی در پویش در نظر گرفتیم که یکی شماره کارت بانکی پویش و دیگری کد دستوری #۱۴* بود که به عنوان درگاههای دریافت کمک مردم در پویش معرفی شد. از این طریق کمکهای مردم به حساب ایران همدل واریز میشد و نهایتاً کمیته امداد و سازمان بهزیستی متولی توزیع کمکهای جمع آوری شده مردم در این پویش بودند. پس شما متولی جمعآوری کمکها و کمیته امداد و بهزیستی متولی پخش بودند؟
بله، در پویشهای ایران همدل یک، دو و سه روند اینگونه بود و ما بین سالهای ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ که اواخر کرونا بود، سه مرحله پویش ایران همدل را در کشور برگزار کردیم و برمبنای گزارشی که جناب آقای بختیاری رئیس محترم کمیته امداد به دفتر حضرت آقا ارسال کردند، مشارکت مردم در پویش ایران همدل در بین پویشهایی که در طول دوران فعالیت کمیته امداد برگزار شدهبود، بیشترین استقبال مردمی را داشته و توانسته بیشترین کمک مردمی را در طول سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی جذب کند. منظور شما از نظر مالی است یا از نظر تعداد مشارکتکنندگان؟
هم از نظر تعداد و هم از نظر عدد و رقم منظور است. آخرین عددی که ما در پویش ایران همدل - مرحله سوم پویش- جمع آوری کردیم، مجموع کمکهای نقدی و غیرنقدی بالای هزار میلیارد تومان بود که به تبع آن جناب آقای بختیاری به دفتر آقا نامه زدند. زمان برگزاری این پویش در ماه مبارک رمضان بود و مجموع کمکهای نقدی و غیرنقدی مردم در اقصی نقاط کشور این عدد شد. آماری دارید که چقدر این کمکها توانسته کارگشای مردم باشد و کجاها به درد آنها خورده است؟
طراحی پویش در مراحل اول، دوم و سوم براساس این بود که کمکهای مردمی را جمع آوری کنیم و کمیته امداد و سازمان بهزیستی توزیع کند. آن مقطع زمانی توزیع بستههای معیشتی و غذای گرم به ویژه در ماه مبارک رمضان محور اصلی هزینهکردها در کمکهای دریافتی بود. شما با چه عنوانی این کمکها را در پویش جمعآوری میکردید؟
در پویش ایران همدل، کمکها با محوریت رسانه khamenie.ir، پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی جمع آوری میشد و پویش ایران همدل ذیل فعالیتهای اجتماعی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آقا تعریف میشود. ما در رسانه
khamenie.ir پویشهای متعددی را برگزار کرده ایم که شاید برخی از آنها برای مخاطبان شما آشنا باشد، مثلاً پویش افطاری ساده را داشتیم که توانستیم افطاری ساده را به عنوان یک حرکت اجتماعی فراگیری در کشور گسترش دهیم و اکنون خدا را شکر به عنوان یک الگو خیلی موفق در جامعه گسترش پیدا کردهاست. همین پویش افطاری ساده را چه مدت است انجام میدهید؟
از حدود ۱۰ سال پیش بود که «افطاری ساده» به عنوان یک پویش براساس بیانات حضرت آقا مطرح شد. همه جریان سازیهای تبلیغی و ترویجی که در رسانه
khamenie.ir به عنوان رسانه اختصاصی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب روی آنها کار میکنیم و جریانسازی میشود، منبعث از بیانات یا مکتوبات حضرت آقاست. مثلاً پویش افطاری ساده یا پویش «من عاشق مبارزه با صهیونیست هستم» یا «پویش پرچم افتخار» براساس بیانات حضرت آقا بود که فرمودهبودند خوب است به مناسبت دهه فجر پیروزی انقلاب اسلامی مردم پرچمهای ایران را در درب منازل خود نصب کنند و برای نمونه این جمله پیشینه خیلی طولانی مربوط به بیانات آقا در سال ۱۳۵۸ دارد که به عنوان محور این یک پویش مطرح شد.
یکی از مهمترین و موفقترین پویشهایی که با محوریت رسانه khamenie.ir مطرح شد، پویش عیادت مجازی بود. در سال ۱۳۹۳ که حضرت آقا مدت کوتاهی در بیمارستان بستری شدند و کسالتی برای ایشان پیش آمد، علاقهمندان و ارادتمندان به ایشان دوست داشتند به نوعی به ملاقات و عیادت حضرت آقا بیایند. چون امکان این ملاقات حضوری مقدور نبود، ایده «عیادت مجازی» را به عنوان یک پویش اجتماعی و رسانهای راهاندازی کردیم. حجم بالای پیامکهایی که مردم به سرشماره اعلامی دادند یا متن پیامهایی که در شبکههای اجتماعی ذیل این پویش فرستادند، بالای چند میلیون نفر بود که آقای واعظی، وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات آمار چند میلیونی پیامکهای ارسالی در این پویش را اعلام کردند که نشاندهنده ارادت مردم به حضرت آقا است. به اضافه اینکه این حجم استقبال عمومی، موفقیت یک پویش رسانه تبلیغی نیز محسوب میشد.
فارغ از این پویشهای تبلیغی و ترویجی، ایران همدل اولین تجربه میدانی حضور دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی برای یک حرکت اجتماعی بود. ما تا الان چهار مرحله پویش ایران همدل را برگزار کردهایم. سه مرحله قبلی اختصاصی برای مردم ایران بود، ولی در چهارمین مرحله پویش مخاطب آن مردم مظلوم لبنان و فلسطین شد که به واسطه تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی خانه، محل کار و همه زندگی آنها از بمباران و تهاجم رژیم غاصب صهیونیستی متأثر شدهبود، بنابراین شعار پویش ایران همدل در چهارمین مرحله «بنیآدم اعضای یکدیگرند» انتخاب شدهاست. این پویش براساس کدام یک از بیانات رهبر معظم انقلاب پایهگذاری شد؟
حضرت آقا چندین سخنرانی و پیام مهم بعد از هفت اکتبر و عملیات طوفان الاقصی داشتند که هم تمجید و تجلیل از این حرکت مجاهدان فلسطینی است و هم محکومیت تهاجم رژیم صهیونیستی به غزه و به تعبیر ایشان نسلکشی بود که رژیم صهیونیستی در غزه انجام دادند. اشارات رهبر معظم انقلاب اسلامی به تجاوز صهیونیستها و از بین بردن ساختمانهای مسکونی، بیمارستانها و حتی چادرهای آوارگان در بیانات متعدد ایشان وجود دارد و توصیه همیشگی حضرت آقا حمایت از مردم مظلوم فلسطین بوده و هست. یکی، دو سخنرانی ویژه هم حضرت آقا داشتند که در آن به حمایت و کمک مردم و لزوم یاری آنها به مردم مظلوم لبنان و فلسطین تأکید کردهاند. یکی از این تأکیدها در دیدار اخیر پیشکسوتان دفاع مقدس بود که در انتهای بیاناتشان به لزوم کمک به مردم لبنان و فلسطین اشاره کردند، مورد دیگر بعد از اتفاقاتی بود که در لبنان افتاد و یک روز قبل از اعلام شهادت سیدحسن نصرالله و در حالی که محل استقرار سیدحسن بمباران شدهبود، حضرت آقا پیامی را خطاب به مردم صادر کردند و در بخشی از آن جمله معروفی که اکنون مبنای عمل است، در مورد حزبالله است، ذکر شدهبود. همان جمله معروفی که مردم براساس آن دارند از مال و ثروت خودشان کمک میکنند، جمله این بود که «بر همه مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزبالله سرافراز بایستند.» ضمن اینکه حمایت از فلسطین و آرمان مقاومت چه در زمان حیات حضرت امامخمینی (ره) و چه در دوره رهبری حضرت آقا همیشه سیاست محوری نظام جمهوری اسلامی و مبنای عمل در سیاست خارجی جمهوری اسلامی بوده و هست.
اتفاقاتی که در طوفانالاقصی از یکسال گذشته تا کنون انجامشده به ویژه تعبیری که حضرت آقا در خصوص کشتار مردم مظلوم فلسطین به عنوان نسلکشی به کار بردند، آحاد جامعه را واقعاً متأثر کردهاست. نوع درندهخویی و وحشیگری رژیم اشغالگر قدس برای از بین بردن مردم بیگناه فلسطین، قلب هر انسان آزادهای را به درد میآورد. بیمارستان ها، مدارس، خانهها و حتی چادرهای آوارگان از بمباران رژیم صهیونیستی در امان نیستند و آن صحنههای رقت بار اتفاق میافتد که انسان میبیند دل هر آزادهای را میلرزاند که کشتار زنان، کودکان و مردم بیگناهی اتفاق میافتد که با دست خالی از سرزمین خود دفاع میکنند، اما در مقابل رژیم صهیونیستی با تمام تجهیزات نظامی و بمبهای سنگرشکن وارد میشود و هیچ واکنشی در سران کشورهای جهان ندارد. در این شرایط مردم راهی غیر از حمایت از آنها ندارند، بنابراین آن اتفاقی که در ایران همدل شکل گرفت، بر مبنای همان راهبرد حضرت آقا، مبنی بر حمایت همهجانبه از جبهه مقاومت بود.
از این بابت، شعار پویش «بنیآدم اعضای یکدیگر» انتخاب شد، چون مسئله فلسطین صرفاً مسئله و تکلیف شرعی و دینی مسلمانان نیست، مسئله انسانی است. فراتر از اینکه تکلیف دینی همه ما این است که ندای مظلومیت مسلمانی را بشنویم و کمک کنیم؛ اتفاقی که در پویش ایران همدل و فراتر از آن در کمک مردم به جبهه مقاومت افتاد، بر این اساس بود. در قرآن کریم آیات متعددی داریم که به جهاد با جان یعنی جهاد نظامی اشاره شده، همچنین در آیات دیگری جهاد با مال و ثروت و دارایی افراد یادآوری شدهاست. حضور مردم در پویش «ایران همدل» و اهدای پول و طلا و دارایی خود درست است که یک حرکت انساندوستانه است، ولی در حقیقت همان جهاد با مال و مصداق اطاعت از پروردگار است. در شرایطی که موضوع اهدای طلای خانمها نیز خیلی مطرح شده بفرمایید کمکها به این پویش به چه اشکالی است؟
ما اگر مقطع ۱۳ مهر ماه را که شروع رسمی ایران همدل است، به عنوان نقطه شروع این پویش از نماز جمعه تاریخی حضرت آقا یا همان نماز جمعه نصر در نظر بگیریم، از آن تاریخ که الان نزدیک به ۶۰ روز میگذرد، این پویش ادامه دارد و از چند مسیر دارد کار خودش را دنبال میکند. یکی شماره حساب پویش، دیگری شماره کارت بانکی پویش و بعدی کد دستوری #۱۴* است و دیگری درگاه پرداخت در سایت khamenie.ir و پنجمین درگاه کمک هم دریافت طلا و زیورآلات اهدایی مردم است و مردم در این چند قالب میتوانند کمکهای خود را انجام دهند. دلیل اینکه اهدای طلا هم در این لیست قرار گرفت، چیست؟
ما در فرآیند کار به این نتیجه رسیدیم که مشارکت مردم فوق تصوری است که ما در پویشهای گذشته داشتیم. ما در پویشهای گذشته مان که کمک به مردم ایران در موضوع کرونا بود، دو شیوه جمع آوری کمک داشتیم، یکی شماره کارت بانکی پویش و دیگری دریافت اجناس غیرنقدی بود که به ویژه در ماه مبارک رمضان مردم با اهدای آن به پایگاههای کمیته امداد مشارکت میکردند. مدل هزینهکرد هم افطاری دادن یا تهیه بستههای معیشتی برای مردمی که زندگی آنها تحتتأثیر کرونا قرار گرفتهبود و در مرحله چهارم پویش ایران همدل مبنای عمل ما جمع آوری کمکهای نقدی بود. به این دلیل که، چون امکان کمک رسانیهای غیرنقدی به لبنان عملاً وجود ندارد و نهایتاً میشود کمکها را به سوریه منتقل کرد. رفتاری که رژیم صهیونیستی در از بین بردن زیرساختها در فلسطین دارد، همان رفتار وحشیانه را در لبنان نیز تکرار میکند و جادههای مواصلاتی را با موشک زدهاند، عملاً امکان انتقال کمکها وجود ندارد، بنابراین اصلیترین نیاز منطقه، کمکهای نقدی است تا کالا در خود لبنان خریداری شود و اجناس در اختیار نازحین یا همان جنگ زدگان قرار بگیرد. بعد از شروع پویش در یک مدت کوتاهی به این نتیجه رسیدیم که استقبال مردم به ویژه خانمها در نوع کمکها بسیار متفاوت از چیزی است که ما تصور میکردیم. در اولین رویدادهایی که برای جمع آوری کمکها در نماز جمعه تهران داشتیم، با این مسئله مواجه شدیم که خانمها به تعداد زیاد طلا و زیورآلات خودشان را برای کمک به مردم لبنان و فلسطین اهدا میکنند و طلاهای خود را در صندوقهای جمع آوری کمک میریختند، بنابراین در همفکری با دوستان در ستاد پویش، سامانهای را برای جمع آوری طلا و زیورآلات اهدایی در سراسر کشور پیش بینی کردیم. یعنی شما در نماز جمعه یکسری صندوق دریافت کمک نقدی قرار دادید و خانمها به جای پول در آن طلا میریختند؟
بله، در صندوق جمعآوری کمکها، هم پول و هم طلا میریختند، بنابراین برداشت ما این شد که بسیاری از اقشار جامعه شاید امکان واریز کمکهای نقدی نداشتهباشند، اما حاضرند از دارایی خودشان مثلاً طلایی که پس انداز کردهاند، برای خودشان یا فرزندانشان این ایثار را میخواهند انجام بدهند، بنابراین ما طی نزدیک به ۶۰ روز شاهد بودیم که خانمها به ویژه در اقشار متوسط و ضعیف جامعه، طلاهای اندک خودشان یا پس انداز چند ماهه و چند ساله شان و حتی طلاهای زمان ازدواج شان را که برای یک وقت مبادا یا حل یک گرفتاری خاصی در زندگی کنار گذاشتهبودند، براساس حکم حضرت آقا برای یاری مردم مظلوم فلسطین و لبنان و براساس آن نگاه انسانی، اسلامی و شرعی که داشتند، به عنوان یک جهاد مالی اهدا میکنند.
چند روز بعد از شروع رسمی پویش، سرشماره ۳۰۰۰۲۲۲ را اعلام کردیم که با ارسال عدد یک درگاههای پرداخت معرفی میشد و با ارسال عدد ۲ برای اهدای طلا اعلام آمادگی میشد و با ارسال عدد ۳ اعلام آمادگی میشود برای درازمدت برای تأمین یک ماه، دو ماه یا چند ماه نیازهای خانوادههای جنگزده را به شکل مستمر انجام میدهند.
با توجه به اینکه به نظر میرسد با ادامه جنگ در فلسطین و لبنان به این زودیها امکان جبران خسارتها وجود ندارد و خانوادههای آسیبدیده از جنایات رژیم صهیونیستی و تخریب زیرساختهای شهری شاید ماهها و بیش از یکسال زندگی آنها تحتتأثیر قرار بگیرد، لازم است یک کمک مستمر وجود داشتهباشد. کمکهای مقطعی میتواند راه گشا باشد، همچنان که هست و خواهد بود، ولی باید کمک شود تا زمانی که خانه و کاشانه آنها بازسازی شود و مشغول زندگی خود شوند. تأمین هزینههای خانوارها به صورت یک ماه و دو ماه و سه ماه برمبنای یک کار جمعی بود که یک هیئت، یک گروه جهادی، یک خانواده یا یک طایفه این هزینهها را تقبل میکرد و این مدل مشارکت جمعی شکل گرفت.
خب با اعلام روش اهدای طلا از طریق سرشماره چه اتفاقی رقم خورد؟
ما با استقبال خیلی زیاد مردم مواجه شدیم که دیدیم خانمها تمایل دارند در این پویش با اهدای طلا مشارکت کنند، بنابراین بعد از مدتی سامانهای را در سراسر کشور با کمک برادران و خواهرانمان در جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با محوریت بنیاد خاتمالاوصیا (عج) به سرعت در سراسر کشور طراحی کردیم که پیامکهای ارسالی مردم دریافت و دستهبندی میشد، طلاهای اهدایی خانمها را دریافت و در مقابل رسید رسمی پویش را تحویل میدادیم. الحمدلله این روند هم در سراسر کشور با استقبال خیلی زیادی همچنان ادامه دارد. میزان مشارکت در این طرح چقدر بود؟
ما الان مشارکت بالای چند میلیون نفری را داریم؛ یعنی چند میلیون نفر در پویش ایران همدل چه از طریق پرداخت کمک نقدی و چه اهدای طلا کمک کردهاند. فکر میکنید این پویش تا کی ادامه خواهد داشت؟
پویشهای اجتماعی همیشه یک زمان خاصی دارند و معمولاً بعد از ۱۵ روز، ۲۰ روز یا نهایتاً یک ماه فعالیت پویش تمام میشود برخلاف پیشبینیهای رایج، مشارکت مردم بعد از نزدیک به ۶۰ روز همچنان ادامه دارد و تا زمانی که مردم مشارکت کنند، همچنان پویش ایران همدل برای جمعآوری کمکها ادامه خواهد داشت و ما وظیفه خودمان میدانیم به عنوان پویشی که مردم به آن اعتماد کردند و کمکهای نقدی و غیرنقدی و سرمایههای زندگی خود را دادند هم امانتدار اعتماد مردم باشیم، هم به سرعت این کمکها را به منطقه منتقل کنیم و هم گزارش کمکها را در لبنان و فلسطین به اطلاع مردم برسانیم. در پویشهای قبلی کمکها را از طریق کمیته امداد و هلال احمر به دست مردم ایران میرساندید، اکنون چگونه در مورد فلسطین و لبنان عمل میکنید؟
در مورد فلسطین با توجه به محدودیتهای شدیدی که در آنجا هست و محاصره همه جانبهای که رژیم صهیونیستی به وجود آورده، از طریق گروههای مردمی فعال در منطقه تا حدی توانستهایم کمکهای مردم را در سختترین شرایط ممکن به دست مردم مظلوم فلسطین برسانیم. در چند مرحله هم ارسال کمکها انجام شده که گزارش آن را در رسانهها منتشر کردهایم. از طریق صلیبسرخ منظورتان است؟
از طریق هلال احمر، گروههای مردمی فعال در منطقه با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی از رسیدن هرگونه کمکی به شدت ممانعت میکند، بنابراین در فلسطین با چالش جدی مواجه هستیم که راههای کمک رسانی را نمیتوانیم اطلاع رسانی کنیم. برخی تصاویر کمکرسانی به غزه را منتشر کرده ایم، ولی اگر مجاری این کمک رسانی را معرفی کنیم، نگران هستیم که این کمکرسانیها ادامه پیدا نکند. البته نیاز مردم صدها و هزاران برابر بیش از کمکهایی است که دارد میرسد، ولی رفتار وحشیانهای که رژیم صهیونیستی دارد، اجازه نمیدهد حتی آب و نان به آنجا برسد و عملاً همان نسل کشی را دارد، انجام میدهد و مانع از کمک رسانی شده وگرنه مردم ایران و امت اسلامی آمادگی دارند که به مردم غزه کمک رسانی کنند، ولی امکان ارسال کمک اساسی وجود ندارد و محاصره واقعی، شدید و بی سابقهای در منطقه غزه حاکم شدهاست.
در مورد لبنان، بر اساس تدبیری که دریافت کردیم، از همان ابتدا تلاش شد با سرعت کمکها به دست مردم برسد، بنابراین اولین دغدغه ما این بود که بلافاصله بعد از جمعآوری، کمکها منتقل شود. کمکهای جمع آوری شده در ایران همدل را از طریق نهادهای امدادی، از طریق سازمانهای مسئول در منطقه و از طریق فعالان جهادی که در منطقه حضور داشتند، از همان روزهای اول استقرار مردم در اردوگاهها، به دست مردم رسید و همچنان ادامه دارد. چقدر از کمکها تا الان منتقل شدهاست؟
اصرار داریم کمکهای جمع آوری شده به سرعت منتقل شود. یک بخشی از کمکها از طریق مرز زمینی منتقل میشود و یک بخشی هم به جنگزدههای لبنان میرسد که در سوریه هستند. سیاست ما در توزیع کمکها در لبنان این است که تأمین اجناس براساس نیاز واقعی آنها باشد که در میدان احصا میشود و دریافت نیاز را براساس اعلام سازمان امداد حزب الله به عنوان مرجع تخصصی این کار پیش بینی کردهایم. حتی گروههای جهادی مستقر در منطقه که باید از حضور این جوانان انقلابی که براساس احساس نیاز، دغدغه و تکلیفشان جانشان را کف دستشان گذاشتهاند و در این شرایط جنگی رفتهاند آنجا و دارند کمک میکنند، تجلیل کرد، آنها هم کمکهای مردم را براساس تشخیص و اعلام سازمان امداد حزب الله، تأمین میکنند، بنابراین در یک منطقهای غذا، جای دیگر بخاری، یک جایی پتو، یک جایی زیرانداز و جای دیگر منبع آب مورد نیاز بود و تلاش شده هرچیزی که لازم است در حد وسع انجام شود. خدا را شکر با کمکهای ارزشمندی که جمهوری اسلامی انجام داده و کمکهای مردمی، نیازهای اولیه مردم لبنان تا حد قابل قبولی تأمین شدهاست. خدا را شاکریم که توانستیم به عنوان پویش ایران همدل در رساندن کمکها به مردم مظلوم فلسطین و لبنان مؤثر باشیم.
نکته مهم این است که پس از اعلام آتش بس هم مدل کمک به نازحین – جنگزدگان- تغییراتی پیدا کردهاست. کمک به تأمین مسکن و محل استقرار مردم جنگزدهای که خانه و کاشانه شان در بمباران رژیم صهیونیستی از بین رفته، اصلیترین نیاز امروز مردم در لبنان است که به یاری خدا و با کمک مردم، گروههای جهادی و سازمانهای مسئول تلاش میکنیم کمکهای مردم در گویش ایران همدل در این مسیر و گرهگشایی از مشکلات مردم هزینه شود. در این مرحله کمک به تعمیر خانههای آسیبدیده مردم و کمک به تأمین وسایل مورد نیاز زندگی آنها که در بمباران رژیم صهیونیستی از بین رفته، اصلیترین کمکها است.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
افتضاح رسانهها و تحلیلگران ارشد منطقه!
خردهفروشها مراقب «سوداگران ترازو» باشند
تخریب جبهه مقاومت حربه دشمن است
قالیباف: ارزش وفاق به ایجاد منفعت برای مردم است
مشارکت مردم در ایران همدل فوق تصوری است که ما در پویشهای گذشته داشتیم
طنین «فریاد صلح در سکوت» بر بام آسیا
در انتظار زمستان متفاوت
جعبه پاندورا در سوریه باز شد
هرج و مرج هدفمند با اهداف فرا سوریهای
تهران آماده «مناسبات دوستانه» با ملت و دولت آتی در دمشق
اسرائیل جغرافیای اشغال در سوریه را گسترش داد
ما پشیمان نیستیم
در سوریه چه خواهد شد