طنین «فریاد صلح در سکوت» بر بام آسیا

جوان آنلاین: ورزشکاران ناشنوای ایران مقتدرانه آسیا را به تسخیر خود درآوردند. کاروان ورزش ناشنوای کشورمان یک روز مانده به پایان رقابت‌ها، قهرمانی‌شان را مسجل کردند و با صعودی چهار پله‌ای، ضمن تاریخ‌سازی پیشرفت خود را به رخ همه کشیدند. 
دهمین دوره این بازی‌ها روز گذشته با نایب‌قهرمانی تیم‌ملی فوتبال ناشنوایان ایران در مالزی به پایان رسید. کاروان کشورمان با شعار «فریاد صلح در سکوت» به این بازی‌ها اعزام شده بود و خوشبختانه با درخشش ملی‌پوشان اولین قهرمانی ورزش ناشنوایان ایران در این رویداد آسیایی به ارمغان آمد. 
 
در بازی‌های ۲۰۲۴، ایران رقابت شانه‌به‌شانه‌ای با چین و کره‌جنوبی داشت و در نهایت نیز گوی سبقت را از دیگر مدعیان ربود و قهرمانی آسیا را به نام خود ثبت کرد. حاصل تلاش کاروان ۱۵۰‌نفره ایران (۷۳ ورزشکار مرد، ۲۳ ورزشکار زن، هشت مربی زن و ۳۰ مربی مرد و سایر عوامل)، کسب ۶۲ مدال خوشرنگ بود؛ ۲۴ طلا، ۱۷ نقره و ۲۱ برنز در حالی از آن ورزشکاران ما در این دوره از بازی‌های آسیایی شد که کره‌جنوبی و چین هر کدام ۴۷ و ۳۶ مدال به دست آوردند. 


در دو دوره گذشته کاروان ورزش ناشنوایان ایران دو مقام پنجمی به دست آورده بود و قهرمانی ۲۰۲۴ تاریخ‌سازی بزرگی به حساب می‌آید. فوتبال، کشتی آزاد و فرنگی، بولینگ مردان، تکواندو، تنیس روی میز، جودو، بدمینتون، شطرنج، دوومیدانی زنان و مردان، ۹ رشته‌ای بودند که نمایندگان کشورمان در آن شرکت داشتند. 
 
تیم‌ملی فوتبال آخرین مدال ایران در مالزی را به چنگ آورد. دیروز و در آخرین روز بازی‌های آسیایی ناشنوایان، فینال رقابت‌های فوتبال برگزار شد و ایران و ژاپن برای تصاحب آخرین مدال به جنگ هم رفتند. بارش باران برگزاری مسابقه را به تأخیر انداخت و با لغزندگی زمین کار برای ملی‌پوشان ما سخت شد. در نهایت نیز ژاپن ۳ بر یک ایران را شکست داد و فوتبالیست‌های ما به نقره بسنده کردند. 
پیش از فوتبال نیز کشتی آزاد، جودو و شطرنج حداکثر مدال‌ها را به گردن آویختند. در رشته شطرنج، پوریا جمالی در بخش انفرادی موفق به کسب مدال طلا شد و آرمین رحمتی و زینب گلشنی به مدال نقره این دوره از مسابقات دست یافتند. همچنین در بخش امتیازی، تیم‌ملی شطرنج ایران بالاتر از حریفان خود قرار گرفت و عنوان قهرمانی را به خود اختصاص داد. در کشتی آزاد ایران با کسب چهار طلا، سه نقره و یک مدال برنز قهرمان دهمین دوره بازی‌های آسیایی ناشنوایان شد. در رشته جودوی مردان نیز ایران با کسب دو طلا، چهار نقره و دو مدال برنز در جایگاه سوم ایستاد. 
یزدان اسلامی (پرتاب وزنه)، تیم‌ملی شطرنج چهار نفره، پوریا جمالی (شطرنج)، محدثه غلامی‌نژاد، فاطمه‌زهرا زلیکانی، شبنم یاری، نسیبه شهبازی و مهدی پوراسماعیل (تکواندو)، امیرحسین زارع (پرتاب دیسک)، علی سلحشور، مسعود رستگار (جودو)، احمد روایه، یاشار وقار، مهران سرفراز و مریم عبدی‌فرد (دوومیدانی)، شهاب رحیمی، محمد بزی، علی کریمی، محمدجواد زراعت‌پیشه و عرفان نجفی (کشتی فرنگی)، عرفان ستاری، محمد محمدی‌سروش، محمد سیاوشی و حمیدرضا کنعانی (کشتی آزاد)، طلایی‌های ایران در این دوره بودند. مرضیه خوش‌احوال و وحید زینعلی (تکواندو)، مهران سرفراز، حسین صداقت و علی علیزاده (دوومیدانی)، مهرداد بداغی، فهیمه عبدی، مصطفی سفیدی و حسین اله‌کرمی (جودو)، صادق ابوالوفایی و مهدی بخشی (کشتی فرنگی)، محمد زارعی، علی شکیبازاده و محمدرسول قنبرپور (کشتی آزاد) و آرمین رحمتی و زینب گلشنی (شطرنج) و تیم‌ملی فوتبال کشورمان مدال نقره گرفتند و آرمین رحمت‌پور، علیرضا کرمانی، مریم خدابنده، تیم پومسه، زهرا چهره‌عالم، مهران سرفراز، تیم‌ملی تنیس روی میز، امیرسالار امیری، بهزاد امیری، علیرضا شریفی‌منش، محمدهادی صالحی، مدینه مقدس، سحرسادات حسینی، امیرمحمد پاشاپور، شیرزاد محکی، رضا اسماعیلی، احمد روایه، فریدون توکلی‌نسب و تیم جودوی آقایان به مدال برنز دست یافتند. 
 
علی اشکانی، همدلی و برنامه‌ریزی را از عوامل تأثیرگذار در قهرمانی کشتی فرنگی ایران در بازی‌های آسیایی ناشنوایان عنوان کرد. سرمربی تیم‌ملی کشتی فرنگی ناشنوایان با تأکید بر این مسئله اظهار داشت: «این بازی‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است و کسب مدال طلا تأثیر زیادی در جایگاه کاروان ورزشی کشور‌ها دارد. از این‌رو تمام تیم‌ها برای افزایش تعداد مدال‌های خود هزینه‌های زیادی صرف می‌کنند. 
سرمربی تیم کشتی فرنگی عنوان کرد: «طبق برنامه‌ریزی‌هایی که از سال گذشته انجام داده بودیم، تیم را آماده کردیم و حدود ۵۰ درصد ترکیب تیم ما نسبت به گذشته تغییر کرده بود. از وزن ۵۵ کیلوگرم تا ۱۳۰ کیلوگرم دچار تغییراتی شده بودیم، به همین دلیل نیاز داشتیم نفرات جدید را زیر نظر بگیریم و آنها را ارزیابی کنیم. از آنجایی که در طول سال هیچ تورنمنتی برگزار نشد ما با تشکیل یک گروه در فضای مجازی تمرینات ورزشکاران را دنبال کردیم. طی سه مرحله اردویی که برگزار کردیم، توانستیم پنج جلسه تمرینی برای اعضای تیم ترتیب دهیم. این اردو‌ها در اسلامشهر و لاهیجان برگزار شد و کمک زیادی به ما کرد تا به اهدا‌فمان نزدیک‌تر شویم.» 
او در پایان گفت: «مهدی بخشی، کاپیتان تیم و صادق ابوالوفایی در ثانیه‌های پایانی مسابقات عملکرد خوبی داشتند، اما دوم شدند که این موضوع از نظر روحی فشار زیادی بر تیم ما وارد کرد، اما تلاش و زحمت این دو کشتی‌گیر کاملاً برایمان مشهود بود. با اتحاد و همدلی تیم و اعتماد به اعضای آن توانستیم به اهدافمان نزدیک شویم و مدال‌های ارزشمندی کسب کنیم.»