کارنامه قابل قبولی از نظر سلامت اداری نداریم

مسعود پزشکیان در نشستی از پیش اعلام نشده به جمع رئیس و معاونین سازمان اداری و استخدامی کشور رفت و ضمن گوش سپردن به گزارش عملکرد 2 ماهه سپری شده از آغاز به کار علاءالدین رفیع‌زاده به عنوان رئیس این سازمان و نظرات و دیدگاه‌های وی و معاونانش، نکات و مطالبات خود از این سازمان در راستای اصلاح ساختار اداری کشور را با آنان در میان گذاشت.
رئیس‌جمهور در این نشست، بر اهمیت جمع‌آوری سوابق و تجربیات موفق در قالب مدیریت دانش و ارائه آن به کارکنان تاکید و خاطرنشان کرد: وقتی با کمک گرفتن از تجربیات موفق جهانی در زمینه‌های مختلف بهترین روند انجام هر کار و ارائه هر خدمتی را اجرا کردیم، خواهیم توانست در هزینه، فضای اداری و همچنین نیروی انسانی به بهترین سطح بازدهی و استفاده بهینه از نیروی انسانی و منابع برسیم. پزشکیان اجرای این مدل‌ها در قالب سامانه‌ها و اتصال و یکپارچه‌سازی این سامانه‌ها را باعث حذف زمینه و بستر فساد و رانت دانست و اظهارکرد: امروز ما تعداد زیادی سازمان نظارتی داریم، اما از لحاظ سلامت اداری به هیچ وجه کارنامه قابل قبول نداریم که این مشکل با اجرای صحیح و دقیق دولت هوشمند قابل حل است.

ضرورت بهره‌گیری از تجربیات موفق جهانی
رئیس جمهور با تاکید دوباره بر ضرورت بهره‌گیری از تجربیات موفق جهانی و نیز کمک گرفتن از تخصص و دانش سازمان‌های بین‌المللی در زمینه سامان دادن به نظام اداری افزود: این وظیفه و مسئولیت شماست که با همکاری و هم‌اندیشی با صاحبان تجربیات موفق داخلی و خارجی، مدل و الگوی سازمان و ساختار اداری متناسب با کشورمان را تهیه کنید. نکته مهم در این زمینه این است که ما هم برای تهیه این الگوها و هم برای اجرای آنها به افرادی نیاز داریم که هم بدانند، هم بتوانند و هم انگیزه برای اجرا و عمل داشته باشند؛ لذا بسیار مهم است که در انتخاب مدیران و مجریان به این شاخص‌ها توجه کنید.
پزشکیان همچنین بر بهره گرفتن از توان دانشگاهی کشور در این زمینه تاکید و تصریح کرد: باید زاویه نگاه‌تان را به مسئله اصلاح کنید والا زاویه نگاه و رویکردی که بر این سازمان حاکم است، اگر قرار بود ساختار اداری را در راستای ارتقای کارآمدی و افزایش بهره‌وری اصلاح کند، تا به حال اصلاح کرده بود. رویه حاکم اینگونه است که ما در ساختار برای افراد پست تعریف می‌کنیم، در حالی که باید بر مبنای بهترین مدل انجام کار یا ارائه خدمت، ساختار و پست تعریف و سپس افراد مناسب برای آنها انتخاب شوند.

بخش بسیار بسیار کوچکی از مدیران، برنامه راهبردی سازمان‌شان را می‌دانند



پزشکیان بر اهمیت برخورداری دستگاه‌ها از برنامه راهبردی متناسب با ماموریت‌های کاری تاکید کرد و گفت: به جرأت می‌توانم ادعا کنم که امروز بخش بسیار بسیار کوچکی از مدیران می‌دانند که چشم‌انداز و برنامه راهبردی سازمان‌شان چیست و برای اجرای آن باید چه کنند! اگر می‌دانستند کارها را با استاندارد چند دهه قبل انجام نمی‌دادند؛ ما با این وضعیت نمی‌توانیم به جایگاه اول منطقه برسیم.
رئیس جمهور در پاسخ به درخواست رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور برای حضور در جلسات شورای‌عالی اداری برای تدوین و نهایی کردن برنامه و طرح اصلاح ساختار اداری کشور تصریح کرد: اساسا وظیفه بنده به عنوان رئیس جمهور همین سامان دادن به بخش بودجه و اداری کشور است و با جدیت در حال پیشبرد آن هستیم. سازمان اداری و استخدامی کشور کانون اصلی مدیریت کشور است و باید توانمندترین متخصصین را در اینجا گرد هم بیاورید، چرا که اگر سازمان اداری و استخدامی توانمند شود، نظام مدیریت و اداره کشور نیز سامان خواهد یافت.