عراقچی: ما آماده ورود به مذاکرات شرافتمندانه هستیم

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درخصوص برنامه هسته‌ای در مصاحبه با «الغد» اظهار داشت: ما همچنان منتظر تصمیم طرف‌هایی هستیم که با آنها وارد مذاکرات شدیم؛ این طرف‌ها سه کشور اروپایی، چین، روسیه و طرف آمریکایی بود که از این گروه خارج شد.
وی افزود: ما نسبت به مسالمت آمیز بودن پرونده هسته‌ای خود اطمینان کامل داریم و مانعی برای مشارکت دادن دیگران نداریم و حتی بعد از عقب‌نشینی آمریکا از مذاکرات، ما به هیچ وجه میز مذاکرات را ترک نکردیم و همواره آماده ورود به مذاکرات شرافتمندانه بر اساس احترام و منافع متقابل هستیم.
عراقچی تصریح کرد: دکترین نظامی و امنیتی ایران به هیچ وجه بر اساس در اختیار داشتن سلاح هسته‌ای نیست. وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: امکان دستیابی به برخی راه حل‌ها با روش‌های مسالمت آمیز به منظور جلوگیری از تشدید تنش و چارچوب کاری دیپلماتیک وجود دارد.
 وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: ما به بشار اسد توصیه های زیادی کردیم و او از شنیدن آن ها امتناع کرد، ما در خصوص تحرک معارضین در ادلب به او هشدار دادیم و دولت سوریه تصمیمات مستقل گرفت.



برخی از محورهای مطرح شده از سوی وزیر خارجه در این مصاحبه  به نقل از کانال تلگرامی سید عباس عراقچی به شرح زیر است:  
  تحولات سوریه از دو زاویه قابل بررسی است. یک زاویه همان پروژه بزرگ آمریکا و رژیم اسرائیل برای منطقه است و هر که غیر از این فکر کند دچار اشتباه شده است.
 پروژه آمریکایی-اسرائیلی تضعیف همه کشورهای منطقه است که تلاشی برای از بین بردن هرگونه مقاومت علیه رژیم صهیونیستی است.
  هیچ تماسی با بشار اسد برای خروج از سوریه وجود نداشت.
  محور مقاومت حملات عظیم و سختی را علیه رژیم اسرائیل صورت داد.
 زاویه دوم در تحولات سوریه، تعامل حکومت سوریه با مردم خودش و معارضین است.

 ایران با هدف مبارزه با تروریسم در سوریه
حضور داشت
جمهوری اسلامی ایران به درخواست دولت سوریه و با هدف مبارزه با تروریسم در این کشور حضور داشت و هرگز در ارتباط و تعامل دولت با مردم و معارضین دخالت نکرد.
 دو کشور ایران و مصر دارای روابط تاریخی هستند که شاهد قدردانی مشترک از تلاش‌های یکدیگر در موضوعات مختلف منطقه‌ای هستند. همچنین ما از این تلاش های بزرگ مصر برای دستیابی به آتش بس در نوار غزه حمایت می کنیم.
روابط ما و سوریه به گونه‌ای نبود که نظرات خود را به آنها تحمیل کنیم بلکه به آنان مشورت می‌دادیم.