کوتاه از جهان
گاردین: فقط ۳۵ درصد از آمریکاییها
به دستگاه قضایی کشور اعتماد دارند
رسانه انگلیسی گاردین با اشاره به اینکه فقط ۳۵ درصد آمریکاییها به دادگاهها اعتماد دارند، نوشت: اعتماد آمریکاییها به دستگاه قضایی این کشور افت بیسابقهای نسبت به چهار سال گذشته داشته که ناشی از نفوذ افراد فاسد و جناح راست افراطی این کشور در ساختار آن است.
هلاکت 5 نظامی صهیونیست در شمال نوار غزه
شاخه نظامی جنبش حماس فلسطین خبر داد که در دو عملیات جداگانه موفق شده است 5 نظامی صهیونیست را در شمال نوار غزه از پای درآورد. گردانهای القسام (شاخه نظامی جنبش حماس فلسطین) شامگاه دیروز خبر داد که سه سرباز صهیونیست را به هلاکت رساندهاند. القسام در یک بیانیه دیگر خبر داد که نیروهای مقاومت به یک منزل در جبالیا حمله کردند که محل اختفای نظامیان صهیونیست بوده است. در این درگیری، دو سرباز اسرائیلی کشته شدند.
اندیشکده انگلیسی: چالشهای سوریه بزرگتر از مشکلات لیبی پساقذافی است
اندیشکده «چتمهاوس» انگلیس به مقایسه اوضاع سوریه در پی سقوط دولت «بشار اسد» و لیبی پسا «معمر قذافی» پرداخت. در بخشی از این مطلب آمده: چالشهای سوریه در مقایسه با لیبی در سال ۲۰۱۱ بسیار پیچیدهتر و بزرگترند. در حالی که قذافی پس از کمتر از یک سال جنگ داخلی سرنگون شد و زیرساختهای کشور عمدتاً دستنخورده ماند، سوریه از بیش از یک دهه جنگ ویرانگر عبور کرده؛ جنگی که زیرساختهای این کشور را نابود و بحران آوارگان را تشدید کرده است. شکافهای اجتماعی و اختلافات قومی و مذهبی در سوریه نیز بسیار عمیقتر از لیبی در سال ۲۰۱۱ است. یکی دیگر از تفاوتهای عمده، ساختار اقتصاد سوریه است. مناطق تحت کنترل اسد تحت تحریمهای سنگین است، بخشهایی از سوریه بهطور جداگانه عمل میکنند؛ شمال سوریه از لیر ترکیه استفاده میکند و زیرساختهای نفتی کشور عمدتا در مناطق تحت کنترل کردها قرار دارد. در حالی که لیبی به دلیل وابستگی همه جناحها به نفت و گاز، نوعی پیوستگی اقتصادی ایجاد کرده بود، سوریه فاقد چنین زیرساخت مشترکی است و این امر دستیابی به توافقات ملی را دشوارتر میکند.
یک روزنامه عربی فاش کرد
نفوذ چراغ خاموش عربستان در عمق تحولات سوریه
روزنامه رأیالیوم نوشت: طی روزهای گذشته مقامات سعودی حساب و کتابهای دقیقی درباره چگونگی ورود به عمق تحولات سوریه انجام دادهاند. در این میان دیپلماتهای خارجی در دمشق سوالاتی درباره زوایای سیاست خارجی عربستان در قبال تحولات سوریه مطرح میکنند. برخی از آنها معتقدند که یک هیأت سعودی بسیار فعال متشکل از ۴۰ کارشناس در هتلهای مهم دمشق مستقرند. این کشور به طرفهای قطری و ترکی ابلاغ کرده که تمایل دارد با آنها طی هفتههای آتی درباره چگونگی حمایت از مردم سوریه هماهنگیهای لازم را انجام دهد. حرکت ریاض برای تعامل با نظام جدید دمشق مورد توجه دیپلماتهای غربی در دمشق قرارگرفته است. به نظر میرسد نظام حاکم در عربستان به آرامی و به صورت چراغ خاموش به دور از جنجالهای رسانهای بنا به دستورات مستقیم محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور خود را در نزدیکترین فاصله ممکن با تصمیمگیرندگان جدید در دمشق قرار میدهد. منابع آگاه به رأیالیوم گفتند ریاض به خط ترکیه در سوریه نزدیک میشود و نه تنها گامهای گسترده و محسوسی برمیدارد، بلکه وارد برخی جزئیات نیز شده و پیامهایی به گروههای وابسته به تحریرالشام مخابره کرده است. مهمتر آنکه عربستان خود را برای رقابت با قطر در زمینه نفوذ در تحولات سوریه آماده میکند. این کشور عملا با نظام حاکم در سوریه تعامل میکند و این مسأله با موضعگیریهای عربستان در نشستهای العقبه همزمان با آغاز تحولات سوریه متفاوت است. فعالیتهای سیاسی، لجستیکی و اطلاعاتی عربستان در سوریه برای جمعآوری اطلاعات درباره بقایای گروههای مسلح است؛ گروههایی که عربستان آنها را ۱۳ سال قبل در چارچوب برنامههای شاهزاده بندر بن سلطان به سوریه اعزام کرده بود! گزارشهای دیگر از حضور پنج هزار سعودی عضو جریانهای سلفی در هیأت تحریرالشام حکایت دارد.