درخواست مرخصي «تتلو» از زندان تهران بزرگ

بهاره شبانكارئيان
سال ۱۴۰۲، «اميرحسين مقصودلو» ملقب به تتلو با پاسپورت پانچ شده به فرودگاه مي‌رود و برگه ديپورت خود را امضا مي‌كند. اينكه تتلو با چه انگيزه‌اي ناگهان تصميم گرفته به فرودگاه تركيه برود و آنجا اعلام كند كه مي‌خواهد به ايران بازگردد، هنوز براي هيچ كس واضح و مبرهن نيست. با اين حال برخي مي‌گويند تتلو از كشور تركيه ديپورت شده، برخي مي‌گويند به خواست خودش به ايران بازگشته و برخي ديگر هم مي‌گويند تتلو به دليل بدهي زياد و شكاياتي كه در تركيه از او ثبت شده بود، مجبور شده به ايران بازگردد... .
 
اميرحسين مقصودلو، ۱۵ آذر ماه سال ۱۴۰۲ از طريق مرز بازرگان تحويل ايران و بازداشت مي‌شود. تتلو ابتدا به زندان اوين و بعد به زندان تهران بزرگ منتقل شده است. از زماني كه جلسات دادگاه اين خواننده برگزار شده، «اعتماد» سعي كرده با وكيل اميرحسين مقصودلو مصاحبه‌اي داشته باشد، اما وكيل او هر بار به بهانه‌هاي مختلف از گفت‌وگو با «اعتماد» خودداري كرده است. با اين حال طبق اطلاعات اختصاصي رسيده به «اعتماد»، «اميرحسين مقصودلو در حال حاضر در اندرزگاه دارالقرآن زندان تهران بزرگ تحت مراقبت‌هاي ويژه قرار دارد؛ اندرزگاه دارالقرآن جايي است كه در آن نهج‌البلاغه و دعاهايي از قبيل كميل، توسل و‌... خوانده و برخي زندانيان نيز آنجا نگهداري مي‌شوند. تتلو در اين اندرزگاه تحت مراقبت ويژه وكيل بند است و بدون حضور وكيل بند، حتي در كريدور زندان هم نمي‌تواند تردد كند. با اين حال چند وقت پيش تتلو به سالن فرهنگي زندان رفته و بدون اينكه با مسوولان زندان هماهنگ كرده باشد، شروع به خواندن شعري با عنوان جاده كرده است.» همچنين طبق همين اطلاعات اختصاصي رسيده به «اعتماد»، «تتلو مدتي قبل، از زندان تهران بزرگ درخواست مرخصي كرده و زندان نيز با درخواست او موافقت كرده است. اين در حالي است كه موافقت با درخواست مرخصي تتلو بايد با مجوز دادگاه نهايي شود.» حالا بايد ديد دادگاه با درخواست اميرحسين مقصودلو موافقت مي‌كند يا نه!


۴ دي ماه جاري، رسانه‌ها از نقض حكم ۵ سال حبس تتلو خبر دادند و نوشتند: «حكم ۵ سال حبس اميرحسين مقصودلو به اتهام سب‌النبي از سوي ديوان‌ عالي كشور نقض و پرونده براي رسيدگي دوباره به شعبه هم‌عرض فرستاده شده است. تتلو پس از محاكمه در شعبه ۹ دادگاه كيفري يك استان تهران به اتهام انتشار فيلم‌ها و ترانه‌هايي كه در آن به ائمه و پيامبر توهين كرده بود به اتهام سب‌النبي متهم و به ۵ سال حبس محكوم شده بود، اما پس از صدور اين حكم، دادستان به راي صادره اعتراض كرده و پرونده به ديوان ‌عالي كشور فرستاده شده است. مطابق راي ديوان اعتراض دادستان پذيرفته شده و قضات ديوان‌ عالي كشور نيز دلايل مطرح شده در خصوص اتهام سب‌‌النبي را پذيرفته و با نقض حكم ۵ سال حبس، خواهان رسيدگي دوباره شده و بدين ‌ترتيب پرونده به شعبه ۶ دادگاه كيفري يك استان تهران فرستاده شده است.» اين در حالي است كه تاكنون تتلو با اتهاماتي همچون تشويق نسل جوان به فساد و فحشا و فراهم كردن شرايط آن، فعاليت تبليغي عليه نظام، داير كردن سايت شرط‌بندي براي قمار و تشويق ديگران به آن، انتشار محتويات مستهجن در قالب توليد كليپ و آهنگ، تحريك و دعوت از مخاطبان‌ به ارتكاب جرايم منافي عفت، مصرف مواد مخدر، اجتماع و تباني عليه امنيت كشور با توصيه به هواداران، فعاليت آموزشي و تبليغي مغاير شرع اسلام در دادگاه انقلاب مواجه شده است.
 
شايعاتي حواشي متهم
مهر ماه سال جاري، «اصغر جهانگيري»، سخنگوي قوه قضاييه در مورد شايعاتي حواشي اعطاي تسهيلات به اميرحسين مقصودلو اعلام كرد: «نامبرده در حال حاضر در زندان حضور دارد و شايعاتي در خصوص اعطاي تسهيلات به اين متهم در زندان صحت ندارد و زندان نه تنها تسهيلاتي را خلاف قانون به نامبرده نداده و از آن بهره‌مند نشده است، بلكه به دليل برخي رفتارهاي خلاف قانون و مقرراتي كه در زندان داشته مشمول تنبيهات انضباطي نيز شده است.» او در ادامه گفت: «نامبرده دو پرونده مطروح دارد؛ يكي مربوط به توهين به مقدسات است كه به تحمل ۵ سال حبس تعزيري به عنوان مجازات اصلي محكوم شده و با فرجام‌خواهي پرونده در تيرماه به ديوان عالي ارسال شده و اكنون در ديوان عالي مفتوح است.» سخنگوي قوه قضاييه گفت: «پرونده ديگر مربوط به تشويق به فساد و فحشاست كه به ۱۰ سال حبس محكوم شد. راي بدوي در دادگاه تجديدنظر تاييد شد و پرونده جهت اجراي حكم به اجراي احكام ارسال شده است. نامبرده در زندان است. شايعاتي مطرح است كه تسهيلاتي به او داده شده يا مي‌شود كه درست نيست. زندان نه تنها تسهيلاتي خلاف قانون به او نداده و از آن بهره‌مند نشده، بلكه به دليل رفتار خلاف قانون مشمول تنبيهات انضباطي شده است.»
 
اولين و دومين جلسه دادگاه تتلو
۱۴ اسفند ماه سال ۱۴۰۲، مركز رسانه قوه قضاييه از نخستين جلسه رسيدگي به اتهامات اميرحسين مقصودلو به رياست قاضي افشاري در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب با حضور مستشار دادگاه، وكيل متهم و نماينده دادستان خبر داد و نوشت: «در نخستين جلسه رسيدگي به اين پرونده، نماينده دادستان كيفرخواست را قرائت و اقدامات مجرمانه متهم در فضاي مجازي را تشريح كرد؛ اميرحسين مقصودلو ملقب به امير تتلو در سال‌هاي ۸۶، ۹۲ و ۹۵ در داخل كشور دستگير شده است. در سال ۹۷ كشور را به مقصد گرجستان ترك و در سال ۹۸ به كشور تركيه مهاجرت كرده است. او در آذرماه سال جاري، توسط پليس تركيه به مرز ايران منتقل و با هماهنگي صورت گرفته و حكم قضايي دستگير شده است. پس از قرائت كيفرخواست از سوي نماينده دادستان، قاضي اعلام كرد به منظور كسب آمادگي متهم و وكيل، ختم جلسه دادگاه را اعلام مي‌كنيم و زمان جلسه آينده متعاقبا اعلام مي‌شود.
گفتني است در جلسه اول دادگاه مادر و خواهر متهم حاضر بوده و در حاشيه دادگاه با او ملاقات كردند.»
همچنين ميزان، رسانه قوه قضاييه؛ ۴ ارديبهشت ماه سال جاري از دومين جلسه رسيدگي به اتهامات اميرحسين مقصودلو خبر داد و بدون اشاره به جزييات پرونده و دفاعيات متهم نوشت: «دومين جلسه رسيدگي به اتهامات اميرحسين مقصودلو به رياست قاضي افشاري در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب برگزار شده است. تشويق نسل جوان به فساد و فحشا و فراهم‌ كردن شرايط آن، فعاليت تبليغي عليه نظام، دايركردن سايت شرط‌بندي براي قمار و تشويق ديگران به آن، انتشار محتويات مستهجن در قالب توليد كليپ و آهنگ، تحريك و دعوت از مخاطبان‌ به ارتكاب جرايم منافي عفت، مصرف مواد مخدر، اجتماع و تباني عليه امنيت كشور با توصيه به هواداران، فعاليت آموزشي و تبليغي مغاير شرع اسلام، اتهامات اميرحسين مقصودلو در اين پرونده است.»
 
ختم رسيدگي به پرونده تتلو
۱۸ ارديبهشت ماه سال جاري، مركز رسانه قوه قضاييه از آخرين جلسه رسيدگي به اتهامات اميرحسين مقصودلو به رياست قاضي افشاري در شعبه ۲۶ دادگاه با حضور مستشار دادگاه، وكيل متهم، خانواده متهم و نماينده دادستان خبر داد و نوشت: «در ابتداي جلسه قاضي افشاري اتهامات را به اميرحسين مقصودلو تفهيم كرد و به متهم گفت كه در اين جلسه آخرين دفاعيات خود را بيان كند. پس از تفهيم اتهام متهم، نماينده دادستان در جايگاه قرار گرفت.» نماينده دادستان خطاب به متهم گفت: «بيشتر مخاطبان شما جوانان و نوجوانان بودند و تحت تاثير مواد مخدري كه مصرف مي‌كرديد و آن را ترويج مي‌داديد، قرار مي‌گرفتند.» متهم پاسخ داد: «قصدم ترويج مواد مخدر نبود، مي‌خواستم براي كساني كه آلوده به مشروبات الكلي و مواد مخدر هستند، جايگزين گياهي معرفي كنم تا ضرر كمتري داشته باشد كه اين اشتباه بود و اشتباهم را مي‌پذيرم.» تتلو سپس در پاسخ به سوال نماينده دادستان كه چرا صفحه اينستاگرام شما بسته شد، گفت: «در يك استوري اينستاگرام از خانم‌هاي ۱۵ تا ۲۰ سال براي ساخت ويديوي يكي از آهنگ‌ها دعوت شد كه طبق قانون اروپا اين موضوع كودك‌آزاري تلقي شد و صفحه را بستند.» متهم در دفاعيات خود مجددا اعلام كرد: «قطعا اشتباهاتي داشتم و خيلي از رفتارهاي من اشتباه بوده است. به خاطر اشتباهاتي كه داشتم معذرت‌خواهي مي‌كنم.» قاضي افشاري خطاب به متهم گفت: «چه تضميني است كه اشتباهات شما مجددا تكرار نشود؟ شما در گذشته هم ابراز پشيماني كرديد، ولي مجدد به كار خود ادامه داديد.» متهم پاسخ داد: «آموزش مناسبي نديدم و اشتباه كردم!» پس از اخذ دفاعيات متهم، نماينده دادستان اعلام كرد: «با توجه به كيفرخواست صادره، مستندات موجود در پرونده و اظهارات متهم تقاضاي رسيدگي و صدور حكم عادلانه را دارم.» در بخش ديگري از آخرين جلسه برگزاري دادگاه رسيدگي به اتهامات اميرحسين مقصودلو، وكيل متهم در جايگاه قرار گرفت و اظهار كرد: «طبق صحبت‌‎هايي كه با متهم داشتم، تاكيد كرده كه مي‌خواهد به جوان‌ها و نوجوان‌ها بگويد من تا آخر اين راه را رفته‌ام، چيزي در پايان راهي كه من رفتم، نبوده است. شما اشتباه من را نكنيد.» وكيل متهم ادامه داد: «كشورهاي خارجي براي استفاده ابزاري از امثال اميرحسين مقصودلو فرش قرمز پهن كرده‌اند.» او گفت: «متهم در اظهارات خود بيان كرده است كه قصدي جهت تحقق نتيجه و انجام فعاليت تبليغي يا ايجاد خلل در امنيت داخلي كشور نداشته و عنصر معنوي جرم قابل احراز نيست.» وكيل تتلو درباره تبليغ سايت‌هاي شرط‌بندي از سوي موكل خود بيان كرد: «متهم پس از تبليغ سايت شرط‌بندي وقتي متوجه مي‌شود افراد از اين مسير متضرر مي‌شوند، بلافاصله موضع خود را تغيير مي‌دهد.» وكيل در پايان از قاضي تقاضا كرد كه حكمي عادلانه و قانوني در خصوص موكلش اتخاذ شود. پس از اظهارات وكيل و اخذ دفاعيات متهم، قاضي افشاري گفت: «با توجه به اخذ آخرين دفاع، پايان رسيدگي به اتهامات اميرحسين مقصودلو را اعلام مي‌كنم و در موعد قانوني راي صادر خواهد شد.»