گرایش نوجوانان به موسیقی مهاجم باید تغییر کند
وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی در یکصد و دهمین جلسه شورای هنر گفت: وضعیت مصرف موسیقی مهاجم در بین جوانان و نوجوانان را میدانیم و باید با بهرهگیری از بزرگانی که در موسیقی ایرانی داریم شرایط را تغییر دهیم.
سیدعباس صالحی اظهار داشت: موسیقی بحث بسیار مهمی در حوزه فرهنگ و هنر کشور است و اگر بتوانیم در حوزه موسیقی گرهی را باز کنیم کار بسیار با ارزشی انجام دادهایم و همگی وضعیت مصرف موسیقی در بین جوانان و نوجوانان از جمله جریان موسیقی رقیب یا مهاجم و انواع اتفاقاتی که از لحاظ سبک مصرف فرهنگی در حوزه موسیقی رخ داده را میدانیم.
وی با بیان اینکه دو حوزه بازی و موسیقی، ورودیِ تغییراتِ فرهنگی و اجتماعی ما محسوب میشود، افزود: حجم بالای مصرف موسیقی و بازی کاملا محسوس است.
صالحی تصریح کرد: در کشورمان سنتی به نام موسیقی ایرانی داشتیم و داریم، این سنت قدیمی و قابل اعتناست و حیف است در زمینهای که از چنین توانی برخورداریم گرفتار تهاجم یا شبیخون شویم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نتوانستهایم چالشهای موجود در این زمینه را حل کنیم، گفت: باید بررسی کنیم و دریابیم چه اقدامی میشود انجام داد تا با بهره گیری از بزرگانی که در موسیقی ایرانی داریم ، شرایط را تغییر دهیم.
سند موسیقی گامی رو به جلو بوده است
وی با تاکید براینکه سند موسیقی گامی رو به جلو بوده است، افزود: این سند به مقدار قابل توجهی مورد وفاق نسبی است و گامی رو به جلو محسوب میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید ستادی که برای اجرای سند موسیقی در نظر گرفته شده بهخوبی در اجرای سند فعال باشد و به گونهای عمل کند که احساس شود سند نویسیها فایده دارد.
وی افزود: از آقای خسروپناه تقاضا دارم که از اجرای سند موسیقی مراقبت شود و شورا و البته خود ما در برابر تخلفات ایستادگی کنیم تا به رویه تبدیل نشود؛ در همین راستا از دبیر شورا میخواهیم که گزارش جامع از اجرایی شدن سند موسیقی از زمان تصویب تاکنون ارائه دهند و مواقعی که این سند اجرایی نشده است مشخص شود تا وزارت ارشاد اقدامات لازم را انجام دهد.
صالحی با بیان اینکه هر سندی می تواند اصلاحاتی داشته باشد که بر بهبود عملکردِ آن تاثیر گذارد، ادامه داد: برهمین اساس اصلاحیه سند موسیقی نیز در دستور کار قرار گیرد.
وی در عین حال تاکید کرد: حوزه موسیقی مسائل متکثری دارد، اما باید توافقی با اصحاب موسیقی داشته باشیم مبنی بر اینکه مسائل پایه این حوزه کدام است تا بر حل مسائل پیشران تمرکز یابیم.