اذعان به دمیدن اصلاح‌طلبان بر شایعه استعفای پزشکیان

جوان آنلاین: یک اصلاح‌طلب با دادن هشدار به طیف تندرو جریان اصلاح‌طلب که از فشار به پزشکیان برای استعفا دست بردارند، تلویحاً اذعان کرد که سرنخ پخش شایعه استعفای مسعود پزشکیان به درون جریان اصلاحات برمی‌گردد. این مطلب در سایت انصاف‌نیوز که از رسانه‌های نزدیک به پزشکیان است، منتشر شده و نشان می‌دهد دوقطبی درونی اصلاح‌طلبان در نحوه تعامل با دولت چهاردهم هم بسیار پررنگ است. 
سایت انصاف نیوز در یادداشتی با تیتر قابل تأمل «بلایی که سر میرحسین آوردید بر سر پزشکیان نیاورید» نوشته که «نمی‌شود با شعار روزنه‌گشایی و گشایش حداقلی وارد فضای انتخاب شد ولی بعد از پیروزی انتظار گشایش حداکثری داشت! دفاع جریان اصلاحات از دکتر پزشکیان بر اساس انتظار گشایش حداقلی و توجیه رأی ندادن به جلیلی برای انتخاب پزشکیان باشد، بعد که مردم رأی دادند حالا بگوییم، چون نمی‌گذارند پزشکیان استعفا دهد».
این یادداشت می‌افزاید: «این روز‌ها باز هم یک جریان تند مانند سال ۸۸ قصد دارد بر پایه تحلیل‌های اشتباه خود که فکر می‌کند چنانچه سیاست فشار برای استعفای پزشکیان را در دستور کار قرار دهد حاکمیت عقب‌نشینی خواهد کرد و روزنه‌گشایی تبدیل به دروازه‌گشایی خواهد شد، شروع به تحلیل و فشار برای جا انداختن استعفای پزشکیان کرده است!»
در ابتدای این مطلب با اشاره به وقایع سال ۸۸ و فشار تندرو‌های اصلاح‌طلب بر میرحسین موسوی آمده که «سال‌ها از آن روز‌ها گذشته و من هنوز بر این عقیده هستم که میرحسین موسوی سال ۸۸ می‌توانست رئیس‌جمهور شود، اما جریانی داخل همین جریان اصلاحات چنان فضا را به هم زدند که قیصریه به آتش کشیده شد و حالا سال‌هاست میر حسین در حصر است.»


پیش از این در روزنامه جوان و در بررسی موضوع شایعه استعفای پزشکیان نوشته بودیم که شورای اطلاع رسانی دولت با تکذیب شایعه‌ای که چندان هم شایع نشده بود، به بیشتر دیده شدن آن کمک کرد تا بتواند با مظلوم‌نمایی بگوید که دولت تحت فشار مخالفان است: «زمانی که شورای اطلاع رسانی دولت تصمیم گرفت واکنشی رسمی به شایعه استعفای پزشکیان داشته باشد، اغلب افراد نمی‌دانستند چنین شایعه‌ای وجود دارد. همزمان رسانه‌های حامی دولت شروع به مقصرتراشی برای شیوع چنین شایعه‌ای کردند و حتی تصمیم گرفتند با افرادی در مورد آن مصاحبه بگیرند، بدون آنکه روشن باشد کدام منبعی گفته که رئیس‌جمهور استعفا داده است.» و تأکید کرده بودیم که «به نظر می‌رسد تلاشی برای مظلوم‌نمایی از دولت، بر مبنای تقبیح مخالفان فرضی و جدال با دشمنان خیالی است».
در عین حال دولتی‌ها تلاش کردند مسئولیت اشاعه این خبر دروغ را متوجه منتقدان دولت کنند، اما دقتی نداشتند که دمیدن بر شایعه استعفای رئیس‌جمهور می‌تواند نمایشی از تزلزل دولت و سستی ساختار آن را در ذهن مخاطب به اجرا بگذارد و از این منظر، آنها حتی اگر فکر ایران هم نباشند و فقط به دولت خود فکر کنند، باز هم خودزنی کرده‌اند. از سویی چهره‌های شاخص جریان‌های منتقد دولت با شایعه استعفای رئیس‌جمهور اعلام مخالفت کردند. 
توجه به نوشته‌های چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب هم اصرار آنان بر فشار به پزشکیان برای استفاده از حربه استعفا را علنی می‌کند. از جمله، علی صوفی، از وزرای دولت خاتمی ۹ آذر ماه سال جاری نوشت: «آقای پزشکیان اگر نتواند به وعده‌هایش عمل کند، استعفا می‌دهد.»
فیاض زاهد، تحلیلگر اصلاح‌طلب هم معتقد است «پزشکیان شرایط موجود را می‌دانست و چنین مسئولیتی را پذیرفت. اگر ظرف چند ماه آینده نتواند به قول‌هایش در خصوص فیلترینگ یا حجاب عمل کند، باید استعفا بدهد.»
عباس عبدی، روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب هم ۱۹ آذر موضوع استعفای پزشکیان را پیش کشیده و در خبرآنلاین گفته بود «آقای رئیس‌جمهور هنگامی که وعده داد آیا می‌دانست که می‌تواند آنها را عملی کند یا نمی‌دانست؟ اگر می‌دانست باید تا امروز حل کرده باشد. اگر هم نمی‌دانستند که وعده‌ای فراتر از قدرت خود داده‌اند از مردم عذرخواهی و راه را برای برگشت قبلی‌ها باز کنند».
مصطفی تاجزاده هم طی یادداشتی درباره قانون عفاف و حجاب به دکتر پزشکیان برای مقابله با این قانون، راهکار استعفا و خروج از دولت را داده است. 
در واقع این تندرو‌های حامی پزشکیان و از جریان اصلاحات هستند که با اعمال فشار استعفا بر پزشکیان می‌خواهند مطالبات و خواسته‌هایشان را دولت و مشخصاً شخص مسعود پزشکیان عملی کند. آیا رئیس‌جمهور نسبت به بازی‌های سیاسی این جماعت توجه لازم را دارد و مقابل آنها می‌ایستد؟