اخبار کوتاه


فروش گیاهان دارویی ایران به امریکا تحریم است

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران گفت: سالانه ۶۵۰ میلیون دلار گیاه دارویی از ایران صادر می‌شود که ۳۲۰ میلیون دلار آن برآمده از صادرات زعفران است، صادرات پسته نیز با رعایت الزاماتی همچنان تداوم دارد. محمدعلی رضایی، از صادرات سالانه ۶۵۰ میلیون دلار گیاه دارویی از ایران خبر داد و به ایلنا گفت: حدود ۳۲۰ میلیون دلار از این رقم به زعفران اختصاص دارد و بیشتر زعفران صادراتی ایرانی در بازارهای اروپا، چین، روسیه و هند عرضه می‌شود، همچنین از آنجا که گیاهان دارویی از جمله زعفران در گروه مواد غذایی قرار می‌گیرند، صادرات آنها مشمول تحریم‌ها نمی‌شود و صادرات آن از ایران تنها به مقصد امریکا تحریم است بنابراین صدور این کالاها در بسته‌بندی و با برند ایرانی هم مقدور است با این حال صادرات این اقلام هم مانند دیگر کالاها از ایران بیش از هر چیز با مشکل بازگشت ارز رو‌به‌رو است و این مشکل در تجارت با اروپا بیش‌تر از مقاصد دیگر خود را نشان می‌دهد. وی افزود: برای تقویت صادرات گیاهان دارویی لازم است که این گیاهان شناسنامه‌دار شوند به این معنا که شناسه زمین شناسایی و دارای کُدینگ شود و کشاورز در مورد زمان برداشت، نگهداری، خشک کردن و مراحل نگهداری گیاه تا زمانی که به دست تولیدکننده برسد و بسته‌بندی شود آموزش ببیند و در بسته‌بندی هم از هر میکروبی مصون می‌شود.

 

سال آینده ۲۴ هزار مگاوات کمبود برق داریم

   مدیرعامل شرکت توانیر گفت: بیش از ۳۵ هزار مگاوات از بار مصرفی شبکه در تابستان متاثر از سیستم‌های سرمایشی است که به ۲۰ هزار مگاوات ناترازی در تابستان امسال انجامید و در صورت ادامه این روند، سال آینده ۲۴ هزار مگاوات کمبود برق خواهیم داشت.
به گزارش تجارت،رجبی مشهدی دلیل اصلی این کمبود را تعرفه‌های ارزان برق در کشور عنوان کرد که موجب شده هر نوع کسب و کار و فعالیتی در کشورمان اقتصادی شود.
وی اقتصاد انرژی را مهمترین پیشران در این حوزه معرفی کرد و قیمت هر کیلوواتساعت برق را در سال جاری بدون هزینه سوخت حدود 392 تومان تخمین زد که یک سوم قیمت واقعی (1250 تومان) است و در صورت احتساب هزینه سوخت، قیمت هر کیلوواتساعت برق بیش از 4 هزار تومان است که در این صورت بخش مهمی از برنامه های مدیریت مصرف و اقتصادی شدن کسب و کارها به طور خود جوش محقق می شود.
مدیرعامل توانیر توضیح داد: در شرایطی که قیمت برق قابل اصلاح نیست باید با برپایی پویشها و اقدامات تشویق محور مردم را به مدیریت مصرف برق تشویق کنیم و برق صرفه جویی شده به بخشهای مولد و صنعتی کشور برسد.