تاکید رئیسجمهور بر نقشآفرینی دانشگاهها در حل مسائل و مشکلات کشور
پزشکیان صبح دوشنبه به دانشگاه جامع امام حسین (ع) رفت و پس از ادای احترام به یادمان شهدای انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت، با حضور در جمع رئیس، معاونین و برخی اساتید این دانشگاه در جریان روایت پیشرفت الگوی دانشگاه تراز اسلامی قرار گرفت. پزشکیان در جریان بازدید از دانشکدهها و پژوهشکدههای دانشگاه امام حسین (ع)، ایجاد میزهای احصا و حل مسئله را از جمله اقدامات خوب و مثبت صورت گرفته در راستای مسئله محور شدن و مشارکت و نقشآفرینی دانشگاهها در حل مسایل و مشکلات کشور دانست و در ادامه ضمن تأکید بر لزوم ارزیابی برون دادهای آموزشی در برخی حوزهها در این دانشگاه و میزان اثرگذاری آن بر دانشجویان در پیگیری و حل مسایل کشور، نحوه انتخاب اساتید دانشگاه و میزان اشراف و تسلط آنها به موضوعات و مسایل مربوطه را جویا شد. رئیس جمهور همچنین از پارک علم و فناوری، مرکز رشد شرکتهای دانش بنیان، مرکز علم و فناوری ملی آیرودینامیک و مرکز راهبردی آب، انرژی و محیط زیست این دانشگاه بازدید کرد و در جریان آخرین اقدامات و دستاوردهای این مراکز از جمله تونل باد سه منظوره، سامانههای پردازش آب، آب شیرینکنهای خورشیدی، اکتشاف آبهای عمیق، پروژه هوا آب، اقدامات راهبردی، نظارتی و تقنینی در حوزه آب و فاضلاب و پروژههای آبرسانی قرار گرفت. پزشکیان در جریان بازدید از مرکز راهبردی آب، انرژی و محیط زیست دانشگاه امام حسین (ع) به مدیران این دانشگاه و مسئولان این مرکز پیشنهاد کرد بررسی راهکارهای تأمین آب پایدار برای شهر تهران با اتکا به توان علمی متخصصین و اساتید فعال در این مرکز را در قالب طرحی پژوهشی تهیه و به دولت ارائه کنند.
رئیسجمهور با تأکید بر هدفگذاری وسیعتر در حوزه شیلات به منظور دستیابی بیشتر به بازارهای منطقهای و بینالمللی، در راستای تحقق اهداف توسعهای صنعت شیلات و آبزیان ۵ دستور صادر کرد. جلسه توسعه دریا محور با موضوع تقویت صنعت شیلات و آبزیان شامگاه یکشنبه با حضور مسعود پزشکیان برگزار و راهبردهای توسعه این صنعت بررسی شد. رئیس جمهور در این جلسه پس از شنیدن گزارش تفصیلی رئیس سازمان شیلات از شرایط فعلی صنعت شیلات و آبزیان کشور و برنامههای این سازمان برای توسعه این صنعت، با تأکید بر اهمیت تجارت دریایی در تأمین امنیت غذایی گفت: سازمان شیلات باید با هدفگذاری وسیعتر و تدوین برنامههای جامعتر، علاوه بر تأمین نیازهای داخلی، دستیابی بیشتر به بازارهای منطقهای و بینالمللی را در اولویتهای کاری خود قرار دهد. پزشکیان ایجاد اشتغال پایدار و عرصه گسترده برای فعالیتهای علمی دانشجویان را از دیگر مزیتهای صنعت شیلات و آبزیان دانست و با تأکید بر توجه ویژه به حفظ زیست بومهای دریایی کشور در برنامههای توسعه دریا محور اظهار داشت: دولت برای تقویت و توسعه صنعت شیلات و آبزیان آماده فراهم کردن بستر و زمینههای لازم است و در این راستا تعاملات بین دستگاهی با هدف رفع موانع تحقق این هدف ضروری است.
رئیسجمهور در این جلسه در راستای تحقق اهداف توسعهای صنعت شیلات و آبزیان دستورات مهمی از جمله «تشکیل شورای راهبری شیلات به ریاست استانداران استانهای ساحلی و دبیری سازمان شیلات»، «بهسازی و نوسازی شناورها و کشتیهای صیادی»، «ایجاد رشتههای تحصیلی آبزی پزشکی برای دانشجویان بومی جهت ارتقای ایمنی تولید آبزیان» و «فرهنگسازی آبزی مصرفی در جامعه» صادر کرد.
همچنین «ایجاد ساز و کار مناسب برای حق انتفاع بهرهبرداری بلند مدت از پلیگونهای پرورش ماهی (قفس دریایی) در دریا» از دیگر دستورات رئیس جمهور در این جلسه بود.