اخبار کوتاه


ارائه راهکار‌های جلوگیری از قاچاق سوخت تا دو ماه آینده
وزیر نفت گفت: راهکار‌های جلوگیری از قاچاق سوخت تا دو ماه آینده ارائه می‌شود چراکه این امر یک مطالبه از سوی تمامی مسئولان کشور تبدیل شده است.
محسن پاکنژاد وزیر نفت  با بیان اینکه قاچاق سوخت و حل آن  در حال حاضر یکی از مهم ترین برنامه های است که در  دستور کار خود قرار داده ایم  گفت: رفع مشکل قاچاق سوخت در حال حاضر یک مطالبه عمومی است که تمامی مسئولان از جمله شخص رئیس جمهور ، رئیس مجلس و تمامی نمایندگان پیگیر رفع آن هستند. وی ادامه داد: به طور قطع برای رفع این مشکل راهکارهای بسیار زیادی در دستور کار است که اجرای آن را در دستور کار خود قرار داده  ایم و مقدمات آن را فراهم کرده ایم. پاک نژاد بیان کرد: هوشمندسازی و انتقال حوزه های مصرف و مدیریت آن را در دستور کار خود قرار داده ایم  و کمتر از دو ماه راهکارهای که در این زمینه تاثیر گذار خواهد بود را ارائه خواهیم کرد.
 وزیر نفت افزود: در حال حاضر بخشی از قاچاق سوخت به هوشمندسازی سامانه، فرآیند انتقال سوخت و حوزه مصرف بر می‌گردد.



 
احتمال برقراری مجدد پروازهای اروپایی از هفته آینده
معاون وزیر راه و شهرسازی از احتمال برقراری مجدد پروازهای اروپایی طی هفته آینده خبر داد و گفت: برای پروازهای سوریه آمادگی لازم وجود دارد. حسین پور فرزانه گفت: هفته آینده خبرهای خوبی برای برقراری پروازهای‌ اروپایی‌توسط شرکت های هواپیمایی داخلی ارائه می شود گفت: طی هفته‌ آینده همزمان با رایزنی های صورت گرفته پروازهای اروپایی به زودی برقرار می شود و بخشی از مشکلات ایجاد شده در این حوزه برطرف می‌شود. وی ادامه داد: هنوز هیچ برنامه‌ای برای برقراری پرواز سوریه نداریم ولی سازمان هواپیمایی کشوری آمادگی کامل برای انجام پروازهای سوریه را داریم. او بیان کرد: در صورتی که کشور سوریه برای برقراری مجدد پروازهای ایران به کشور خود مجوز ارائه دهد ایران آمادگی کامل برای پرواز دارد‌.

پساب، عامل کلیدی در کاهش ناترازی منابع و نیاز آبی کشور
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی آبفا گفت: استفاده بهینه از پساب تصفیه‌شده می‌تواند به عنوان یک عامل کلیدی در کاهش شکاف میان عرضه و تقاضای آب، به ویژه در صنایع و بخش کشاورزی، مطرح شود.
مسعود علویان صدر در همایش «پساب و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بورس انرژی» با تاکید بر اهمیت مدیریت پایدار و حکمرانی صحیح منابع آبی کشور اظهار داشت: برای حفاظت از منابع آبی برای نسل‌های آینده، نیاز به برنامه‌ریزی جامع و مانع وجود دارد. اگر منابع محدود آبی به درستی مدیریت نشود، باخت بزرگی خواهیم داشت. علویان صدر با اشاره به سابقه تاریخی مدیریت آب در ایران، افزود: کشور ما همواره با کمبود آب مواجه بوده است، اما تفکر مهندسی در طول تاریخ، مدل‌های مدیریتی مانند قنات را ایجاد کرده است که بهترین صرفه‌جویی را در مصرف آب داشته‌اند. این سیستم که ثبت جهانی یونسکو شده است، نمادی از توانایی‌های مهندسی ایران در مدیریت منابع آبی است. وی در ادامه به فرصت‌های بهره‌برداری مجدد از منابع آبی اشاره کرد و گفت: پساب یک حرکت نوآورانه است که می‌تواند از جریان آبی که پیش‌تر استفاده شده، مجدداً بهره‌برداری کند. تنها در شهرهای ایران، بیش از ۵ میلیارد مترمکعب آب در سال مصرف می‌شود که معادل ۳.۶ میلیارد مترمکعب آن به شکل پساب بازمی‌گردد. این حجم قابل‌توجه می‌تواند در پیشبرد برنامه‌های اقتصادی و مدیریت منابع بسیار مؤثر باشد. معاون برنامه‌ریزی به اهمیت قوانین مرتبط با اقتصاد آب اشاره کرد و افزود: قوانینی که در برنامه هفتم توسعه و سایر اسناد بالادستی تدوین شده‌اند، بایستی تسهیل‌کننده جریان اقتصادی در حوزه آب‌های غیرمتعارف باشند. اگر مفهوم پساب و آب‌های غیرمتعارف در اقتصاد کشور به درستی تعریف نشود، نمی‌توان پیشرفتی در این زمینه داشت. آب‌های غیرمتعارف، مانند آب دریا یا پساب تصفیه‌شده، نیازمند فرایندهایی برای استفاده مجدد هستند و این امر باید در قالب برنامه‌های اقتصادی جای گیرد.

زمینه سرمایه‌گذاری در توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر مهیاست
سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران (ساتبا) سرمایه گذاران را برای توسعه تجدیدپذیرها فرا خواند.
به گزارش گروه اقتصادی از ایرنا، ساتبا فراخوانی برای این مهم صادر و در آن اعلام کرد که همه چیز را برای مشتاقان فراهم کرده است. در این فراخوان آمده است در بررسی‌های به‌عمل آمده و تشریک مساعی با صاحبان صنایع و فعالان ذی‌ربط، مسائل و مشکلات احتمالی در این حوزه احصاء، و مترتب با آن هیات وزیران در قالب مصوبه شماره ۱۳۴۱۳۷/ت۶۳۳۶۵هـ مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ نسبت به تسهیل فرایند و رفع موانع احتمالی اقدام کرده است. از این‌رو، این سازمان در راستای سیاست‌های کلان دولت چهاردهم جهت توسعه ظرفیت تولید برق از منابع خورشیدی، نسبت به شناسایی و آماده‌سازی اراضی مستعد در مجاورت پست‌های فوق توزیع و خطوط ۲۰ و ۳۳ کیلوولت توزیع کشور اقدام و شرایط لازم را برای سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت‌های سه (۳) الی بیست (۲۰) مگاوات فراهم کرده است. با توجه به موارد عنوان شده فوق و در راستای تسریع در انجام بررسی‌های لازم، مقتضی است علاقه‌مندان به مشارکت در این مهم، ضمن اعلام آمادگی، نسبت به ارائه مدارک و مستندات مورد اشاره در بند «ب» این فراخوان اقدام کنند.