نجات معجزه‌آسا در مهلکه برف و کولاک

  [ سیما فراهانی ]   چوپان بهابادی که در کوه‌های اطراف روستای جنت کمکوئیه بخش آسفیچ شهرستان گمشده بود پس از چندین روز و ساعت‌ها عملیات جست‌وجو از سوی نیروهای امدادی این جمعیت، پیدا شد. نیروهای امدادی که تا زانو در برف راه می‌رفتند، در میان مهلکه برف و کولاک، با هر سختی که بود، بعد از هفت روز خود را به چوپان یخ زده رساندند و توانستند او را از مرگ نجات دهند.

محمد عشقی، مدیر عامل جــــــــــــــمعیت هلال‌احمر استان یزد در این رابطه می‌گوید: «روز سه‌شنبه یازدهم دی ماه، گزارشی مبنی‌ بر مفقود شدن فردی تقریبا ۴۷ ساله در کوه‌های صعب‌العبور روستای جنت کمکوئیه بخش آسفیچ اعلام شد که تیم‌های هلال‌احمر شهرستان بهاباد در منطقه عملیاتی حاضر شدند. با توجه به بارش برف در این چند روز عملیات امدادی و جست‌وجو به کندی پیش رفت. بلافاصله روز جمعه ۱۴ دی‌ماه پس از خوب شدن هوا، 6 تیم امدادی هلال‌احمر به همراه نیروهای محلی و مردمی و بسیج مجدد عملیات جست‌وجو و نجات را آغاز کردند. با توجه به گستردگی منطقه و صعب‌العبور بودن در روز ۱۷ دی‌ماه درخواست تیم پهپادی شد که سه تیم پهپادی و ۹ تیم زمینی مجدد عملیات جست‌وجو و نجات را آغاز کردند که ساعت ۱۳:۳۰ روز دوشنبه این فرد گمشده در کوه‌های اطراف روستای جنت کمکوئیه بخش آسفیچ توسط تیم زمینی که نیروهای هلال‌احمر و مردمی و بسیجی بودند، پیدا شد.» به گفته وی، نیروهای امدادی هلال‌احمر پس از بررسی هوایی توسط پهپادهای هلال‌احمر با تجهیزات کامل، این فرد را که از نظر جسمی سالم بود،با توجه به مصدومیت از ناحیه پا، به پایین کوه انتقال و توسط آمبولانس هلال‌احمر به بیمارستان شهرستان بهاباد انتقال دادند.

احتمال حمله حیوانات وحشی  وجود داشت
منصور طلاییان امـــــــــــــــــــدادگر هلال‌احمر شهرستان بهاباد استان یزد، اولین نجاتگری بود که بالای سر فرد گمشده رسید و توانست او را از مهلکه برف و کولاک نجات دهد. او درباره جزئیات این ماجرا به خبرنگار «شهروند» می‌گوید: «این فرد یک چوپان بود که از مدت‌ها پیش به خاطر مرگ فرزندش نمی‌توانست صحبت کند. او هفت روز ناپدید شده بود، ولی از روز سوم به ما اطلاع‌رسانی کردند. چون گویا قبلا هم در مسیر روستا گم شده بود و بعد از یکی دو روز برمی‌گشت. اما این بار چون برف و کولاک بود، برنگشته و خبری از او نبود. ما دقیقا چهار روز در آن منطقه و در شرایط بسیار سخت، جست‌وجو کردیم. مسیر آنجا خیلی صعب‌العبور بود. برف و یخبندان بیداد می‌کرد. حتی احتمال حمله حیوانات وحشی هم وجود داشت. عملیات خیلی سخت و با دشواری پیش می‌رفت. با این حال هرروز از صبح زود تا عصر منطقه را جست‌وجو می‌کردیم.»

تمام وسایل فرد گمشده یخ زده بود
او درباره روزی که این چوپان پیدا شد، می‌گوید: «دوشنبه صبح بود که به صورت زمینی و هوایی به دنبال این آقا می‌گشتیم. در منطقه‌ای که ما به صورت زمینی به آنجا رفتیم احتمال پیدا شدنش زیاد بود، ولی مسیر سختی داشت. تا زانو در برف بودیم و قله و تپه‌های پیش رویمان بود. حتی احتمال دادیم زیر برف باشد. با این با سختی زیاد، 16 کیلومتر پیاده‌روی کردیم. تمام نقاط را می‌گشتیم تا شاید اثری از او پیدا کنیم. در حال برگشت بودیم، که این چوپان را دیدیم زیر یک کوه نشسته است. بلافاصله به سراغش رفتیم. وقتی بالای سرش رسیدم، دیدم همه وسایلش یخ زده است. هیچ اتفاق بدی برایش نیفتاده بود. فقط از سرما می‌لرزید. آذوقه زیاد داشت ولی دسترسی به هیچکدامشان نداشت، چون همه چی یخ زده بود. حتی کبریت‌هایش هم یخ زده بود. آبی که همراه داشت یخ زده بود. چون نمی‌توانست حرف بزند، ما از او سوال می‌کردیم و یکی از محلی‌ها که همراهمان بود  و اشاره‌های او را برای ما ترجمه می‌کرد. برایش آتش روشن  کردیم تا کمی گرم شود. باید با رئیس شعبه تماس می‌گرفتیم و اطلاع می‌دادیم. چون منطقه خیلی صعب‌العبور بود و داشت شب می‌شد. خودم را به سختی به قسمتی از کوه رساندم که سیگنال دریافت کنم که بتوانم اطلاع‌رسانی کنم تا به دنبال ما بیایند و از آن منطقه خارج شویم.»



در این عملیات
 حدود 40 تا 50 امدادگر شرکت کردند
این امدادگر در پایان صحبت‌هایش می‌گوید: «سرما خیلی روی او تاثیر گذاشته بود و نمی‌توانست تکان بخورد.بلافاصله علائم حیاتی‌اش را چک کردیم. نیروهای مردمی و دیگر تیم‌های هلال‌احمر هم خودشان را به ما رساندند و تجهیزات جدید آوردند. با کمک مردم محلی او را روی بسکت فیکس کردیم، پتو رویش کشیدیم و او را 10 کیلومتر حمل کردیم. پیاده بودیم. خود من هم شرایط خیلی بدی داشتم. هوا خیلی سرد بود و پاهایم از سرما بی‌حس شده بود ولی گفتیم باید جان مصدوم را نجات دهیم. شعار هلال‌احمر انسان‌دوستی است و طبق این شعار به خودمان فکر نکردیم. در نهایت صحیح و سالم او را توسط اورژانس به بیمارستان منتقل کردیم. از طرف دیگر پهپاد نیز در مسیر جست‌وجو بود. ولی چون آنتن‌دهی نداشتیم، نمی‌شد مسیر را اعلام کنیم. بعد از سختی‌های زیاد، پهپاد توانست محل را ردیابی کند. تجهیزات را از طریق پهپاد آوردند. در کل در این عملیات، حدود 40 تا 50 امدادگر شرکت کردند. روزی که او را پیدا کردیم تقریبا 15 تا 20 نفر سر صحنه حاضر شدند و چه هوایی و چه زمینی در حال کمک‌رسانی بودند. ما هلال‌احمری ها باید برای سخت‌تر از این عملیات‌ها آماده باشیم ولی می‌شود گفت که این عملیات خیلی سخت بود. البته بیشتر به خاطر سرما بود. ولی وقتی پای جان یک نفر وسط باشد، این مسائل مهم نیست و ما تمام این سختی‌ها را به جان می‌خریم.»