روزنامه جوان
1403/12/16
یک میلیارد درخت میکاریم
جوان آنلاین: رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر لزوم جدی گرفته شدن نهضت ملی درختکاری که در دوره شهید رئیسی آغاز شد، گفتند: قطع درختان به جز در موارد فنی و ضروری یک ضرر و خطر است و باید جلوی تخریب جنگلها و تبدیل اراضی کشاورزی گرفته شود.رهبر انقلاب اسلامی پیش از ظهر روز گذشته، همزمان با روز درختکاری سه اصله نهال غرس کردند.
حضرت آیتالله خامنهای بعد از کاشت این نهالها، درختکاری را اقدامی سودآور، آیندهنگری و تولید ثروت برشمردند و با تأکید بر لزوم توجه جدی به نهضت ملی درختکاری که سال گذشته در دولت شهید رئیسی آغاز شد، گفتند: همه مردم در موضوع درختکاری بهعنوان یک عمل صالح و حسنه مشارکت داشتهباشند تا با افزایش درختان، محیطزندگی و زیست طراوت و صفا پیدا کند.
رهبر انقلاب اسلامی اقدام هر ساله خود برای کاشت نهال را یک اقدام نمادین جهت یادآوری این نکته دانستند که کاشت درخت فقط مربوط به سن جوانی نیست و همه افراد در سنین مختلف باید به سمت این کار مهم و بزرگ و لازم و زیبا شوق و انگیزه پیدا کنند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه درختکاری یک سرمایهگذاری سودآور از جهات مختلف و تولید ثروت است، افزودند: کاشت درخت با هر انگیزهای چه برای بهرهمندی از میوه درختان مثمر و چه برای استفاده از چوب درختانی که چوب آنها با ارزش است، یک اقدام کاملاً سودآور است که در آن ضرر وجود ندارد.
ایشان درخت و کشتزارها را عامل سلامت هوا دانستند و با تأکید بر اهمیت بالای محیطزیست خاطرنشان کردند: درختان و گیاهان رویشی علاوه بر بهبود هوا موجب طراوت محیط زندگی و محیطزیست و طراوت روحی انسانها نیز میشوند، زیرا درختان و گیاهان چشمنواز و دلنواز هستند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر لزوم جدی گرفتهشدن نهضت ملی درختکاری که در دوره شهید رئیسی آغاز شد، گفتند: این طرح که سال گذشته آغاز شد و همچنان ادامه دارد، نشان میدهد که کاشت یک میلیارد درخت در چهار سال عملی است و دستگاههای دولتی باید به مردم در این زمینه کمک کنند.
حضرت آیتالله خامنهای با هشدار نسبت به قطع درختان و تبدیل کاربری اراضی کشاورزی افزودند: قطع درختان به جز در موارد فنی و ضروری یک ضرر و خطر است و باید جلوی تخریب جنگلها و تبدیل اراضی کشاورزی گرفته شود.
ایشان همچنین با اشاره به کارهای خوبی که در این زمینه در تهران و برخی شهرهای دیگر انجام گرفته است، خاطر نشان کردند: این اقدامات باید ادامه پیدا کند. کاشت درخت به دست رئیسجمهور
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور نیز روز گذشته ضمن کاشت سه نهال در فضای نهاد ریاست جمهوری گفت: باید تلاش کنیم محیط زندگی خود را حفظ و از تخریب آن جلوگیری کنیم و فضای سبز را توسعه دهیم، آن وقت است که میتوانیم هوای پاک تنفس کنیم و محیطزیست سالمی داشتهباشیم. وی با بیان اینکه با کاشت درخت میتوانیم از تخریب و فرسایش خاک و ایجاد زمینه وقوع سیلابها جلوگیریکنیم، افزود: درختکاری وظیفه همه ماست و اگر هر ایرانی بتواند بسته به شرایط محیطی و کاری خود یک یا تعداد بیشتری درخت بکارد، میتوانیم کشور را از وضعیتی که به طرف آن میرود، نجات دهیم.
رئیسجمهور تصریح کرد: این کار کاملاً امکانپذیر است؛ ما امروز به شکل نمادین سه درخت کاشتیم و اگر من در فضای باز بودم، حتماً تعداد بیشتری درخت میکاشتم. امیدوارم مردم با مشارکت در امر مهم کاشت درخت به بهبود فضای سبز و محیطزیست کشور برای خودشان و فرزندانشان کمک کنند تا اجازه ندهیم، وضعیت زیستی کشور بیش از این تخریب شود. چرا نهضت ملی کاشت یک میلیارد درخت؟
یک میلیارد درخت که رهبر معظم انقلاب هم بر تحقق آن تأکید کردند، علاوه بر نتایج زیستمحیطی و مواردی همچون افزایش بارندگی، فواید دیگری هم نظیر تغییر منظر شهری و ایجاد روحیه مثبت برای شهروندان در پی دارد.
رئیسجمهور شهید رئیسی در ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ و در جریان بازدید از وزارت جهاد کشاورزی، دستور داد که طی چهار سال آینده یک میلیارد درخت در کشور کاشت شود. شهید رئیسی این موضوع را در شرایطی که دنیا برای کاهش آلودگی هوا و جذب کربن هوا تلاش میکند و کنوانسیونهای بینالمللی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی پیمانهایی را برای ترسیب کربن منعقد کردهاند، مهم اعلام کرد.
طرحی که قرار بود طی چهار سال اجرا شود و در قالب آن هر سال ۲۵۰ میلیون درخت توسط نهضت مردمی کاشته شود، اما آنچه این طرح را از پروژههای دولتهای پیش از دولت سیزدهم در حوزه منابع طبیعی متمایز میکند، استفاده از ظرفیت جوامع روستایی و تشکلهای مردمنهاد به عنوان مجریان این طرح است.
حضور و مشارکت مردمی در این طرح تا آنجایی پر رنگ بود که مقام معظم رهبری نیز تأکیدات ویژهای نسبت به آن داشتند و همزمان با روز درختکاری سال ۱۴۰۱ در اینباره فرمودند: «این امر بهواسطه مشارکت مردم محقق میشود. اگر هر ایرانی سه نهال بکارد، برنامه دولت برای کاشت یک میلیارد نهال از سال ۱۴۰۲ آغاز و در طول چهار سال محقق خواهد شد».
میرزایی، مدیر کل سابق دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری سازمان منابع طبیعی کشوراز طرح کاشت یک میلیارد نهال به عنوان یک طرح صددرصد مردمی یاد میکند و میافزاید: این طرح با عنوان طرح درختکاری توسط دولت برنامهریزیشدهاست و در قالب آن میتوان هم درخت مثمر و هم کشت به منظور زراعت چوب صورت بگیرد و به معنای صرفاً توسعه جنگلکاری نیست، به عنوان مثال در این طرح کشت ۳۰۰ میلیون درخت جهت زراعت چوب در نظر گرفته شده تا ۲۰ درصد از نیاز چوب کشور را پاسخ دهد، بنابراین جوامع محلی و روستایی میتوانند با تسهیلگری دولت در اراضی کشاورزی خود به کشت درخت پرداخته و از سودهای حاصل از آن بهرهمند شوند یا با تحویل اراضی ملی در قالب سازمانهای مردمنهاد در کاشت و نگهداری آن با دولت همکاری کنند.
سایر اخبار این روزنامه
سفرهای امن نوروزی با پویش «نه به تصادف»
سرنوشت گروههای کردی پس از بیانیه اوجالان
گروهکهای تروریستی در محاصره سربازان گمنام
شرق و هممیهن دنبال بیثباتی کشور؟!
یک میلیارد درخت میکاریم
آموزش درختکاری در مدارسی بدون فضای سبز؟!
بازگشت آرامش به بازار ارز
جشنواره «آسمون» مسیر درست انتشار تولیدات فضای مجازی نوجوانان
نطق نزاع ترامپ
دلیل وقاحت
استقلال دوشنبه را فراموش کند
خالی شدن جیب مردم با تورم پنهان
یمن نوزدهمین پهپادامکیو–۹ امریکایی را هم شکار کرد