روزنامه جوان
1403/12/16
جشنواره «آسمون» مسیر درست انتشار تولیدات فضای مجازی نوجوانان
جوان آنلاین: «جشنواره ملی تولیدات فضای مجازی «آسمون» دارای سه بخش اصلی، جانبی و ویژه است. در بخش جانبی، تولیدات با هوش مصنوعی داوری میشوند؛ در بخش ویژه، آثاری که با موضوع خلیج فارس مرتبط هستند، ارزیابی خواهند شد. در بخش اصلی نیز نوجوانان میتوانند با موضوع امیدآفرینی، جوایز را کسب کنند. با توجه به مشکلات موجود تلاش داریم برای استفاده صحیح نوجوانان از فضای مجازی برنامهریزی کنیم و مسئولان را در جریان بگذاریم که میتوان استفادههای درستی هم از این اپلیکیشنها کرد.»به گزارش «جوان»، سید حمید امامی دبیر دومین جشنواره ملی تولیدات فضای مجازی «آسمون» در نشست خبری این رویداد اظهار داشت: جشنواره «آسمون» با هدف حمایت از تولیدات فضای مجازی نوجوانان زیر ۱۸ سال برگزار میشود. در اولین دوره این جشنواره، شاهد دریافت ۷ هزار اثر با موضوع هویت از سوی نوجوانان بودیم. در دومین دوره این رویداد، منتظر دریافت آثار «حال خوب کن» نوجوانان هستیم. شرکتکنندگان میتوانند در هر بخش، تولیدات تصویری ۹۰ ثانیهای ارائه دهند. با توجه به اینکه نوجوانان امروزی بیشتر با تصاویر عمودی در فضای مجازی سروکار دارند، تولیدات فضای مجازی «آسمون» نیز به همین شکل طراحی شدهاست. ۳ بخش اصلی جشنواره
امامی افزود: این جشنواره دارای سه بخش اصلی، جانبی و ویژه است. در بخش جانبی، تولیدات با هوش مصنوعی داوری میشوند؛ همچنین در بخش ویژه، آثاری که با موضوع خلیج فارس مرتبط هستند، ارزیابی خواهند شد. در بخش اصلی نیز نوجوانان میتوانند با موضوع امیدآفرینی، جوایز را کسب کنند.
دبیر دومین جشنواره «آسمون» بیان کرد: در دوره گذشته، نفرات اول تا سوم برگزیده، هدایایی شامل کنسول بازی PS ۵ و تلفن همراه دریافت کردند؛ نفر اول ۱۰۰ میلیون تومان، نفر دوم ۷۰ میلیون تومان و نفر سوم ۵۰ میلیون تومان جایزه گرفتند. در این دوره نیز جوایز فیزیکی در نظر گرفته شدهاست، اما تلاش کردهایم هدایایی ارائه دهیم که نوجوانان بتوانند با استفاده از آنها به تولید محتوا بپردازند. بدین ترتیب، برای نفر اول لپتاپ، برای نفر دوم دوربین فیلمبرداری و برای نفر سوم تلفن همراه در نظر گرفته شدهاست. نوجوانان، همه کاره جشنواره «آسمون»
وی ضمن بیان اینکه جشنواره «آسمون» توسط مرکز ملی فضای مجازی راهاندازی شدهاست، گفت: ما سعی داریم از نوجوانان حمایت کنیم تا مسیر درست تولید و انتشار محتوای خود را پیدا کنند و شاهد تولیدات حرفهایتر و باکیفیتتر باشیم. اختتامیه دومین جشنواره «آسمون»، انشاءالله، در دهه کرامت برگزار خواهد شد. شایان ذکر است که بیش از ۹۰ درصد اعضای دبیرخانه این رویداد و مجریان آن، نوجوانان و جوانان زیر ۲۰ سال هستند و داوری اولیه توسط خود نوجوانان در پلتفرمهای شاد، روبیکا و دیدیمون انجام میشود. پس از انتخاب هزار اثر، بخشی از نوجوانان تحت هدایت دو داور، آثار را بررسی میکنند و صد اثر برای داوری نهایی به داوران اصلی ارسال خواهد شد.
دبیر جشنواره ملی «آسمون» درباره همکاری با آموزش و پرورش اظهار داشت: آموزش و پرورش تا حدی همکاری کردهاست، اما ممکن است برخی سیاستهای ما را قبول نداشته باشند؛ سمیهسادات ابراهیمی، مدیر کل امور تربیتی، مشاوره و آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش، در شورای سیاستگذاری حضور دارند و تلاش خواهیم کرد تعامل بیشتری برقرار کنیم. همچنین، صداوسیما و اپلیکیشن شاد نیز همکاری کردهاند.
امامی درباره تبلیغات پیرامون جشنواره «آسمون» و تأثیر فیلترینگ بر این رویداد نیز خاطر نشان کرد: تبلیغات بر عهده پلتفرمهای صداوسیما، روبیکا و شاد گذاشته شده است و با اینکه برخی اپلیکیشنها نظیر یوتیوب و اینستاگرام فیلتر هستند، همچنان تلاش میکنیم با توجه به مشکلات موجود، برای استفاده صحیح نوجوانان از فضای مجازی برنامهریزی کنیم و مسئولان را در جریان بگذاریم که میتوان استفادههای درستی هم از این اپلیکیشنها کرد. ارزیابی تولیدات با ملاکهای سینما
در بخش دیگری از این نشست خبری محمدرضا شریفینیا، رئیس هیئت داوران، نیز ضمن اعلام اسامی داوران این رویداد ملی گفت: هنرمندان فعال در حوزه کودکان و نوجوانان برای داوری این دوره انتخاب شدند که همه با آنها آشنا هستند. رسول صدرعاملی، ایرج طهماسب، آزیتا حاجیان، بهرام عظیمی، شیلا خداداد و امین زندگانی داوران این دوره خواهند بود و مهراوه شریفینیا و گلاره عباسی نیز هیئت انتخاب دومین دوره جشنواره «آسمون» را تشکیل میدهند.
در ادامه شریفینیا، معیار ارزیابی تولیدات فضای مجازی را مانند ملاکهای سینما دانست و تصریح کرد: در این جشنواره نیز ایده و فیلمنامه اهمیت بالایی دارد و ساختار پس از آن حائز اهمیت است. نوجوانان در این جشنواره مانند ساخت فیلم و سریال زمان کافی ندارند و اهمیت دارد که تولید محتواهایی که صورت میگیرد باید هشداردهنده و تأثیرگذار باشد.
وی خاطر نشان کرد: من معلم هستم و قصهنویسی کردهام و دنیای کودکان را میشناسم و استعدادیابی باید جدیتر پیگیری شود، چراکه بزرگترین مشکل ماست و شناسایی افراد علاقهمند به هنر و تصویرسازی ضروری است. شریفینیا درباره هوش مصنوعی گفت: موضوع پیچیدهای نیست و بارها تأکید میکنم که ابزار است و ما فقط نیاز داریم مخاطب محتوا را ببیند و توجه کند.
در پایان زهرا محسنیفر، عضو شورای سیاستگذاری درباره رویکرد این شورا در دومین جشنواره «آسمون» اظهار کرد: سعی کردیم محدود به یک نوع خاص از نوجوان نباشیم، بلکه تنوع انواع مختلف نوجوانی را مدنظر قرار دهیم. نگاه ما مبتنی بر ظرفیت خود نوجوانان است و هدف ما ایجاد فضایی مناسب برای فعالیتهای مثبت آنان خواهد بود. همچنین، مفهوم امید که با وطن تعریف شود، یکی از مهمترین تأکیدهای شورای سیاستگذاری بود.
سایر اخبار این روزنامه
سفرهای امن نوروزی با پویش «نه به تصادف»
سرنوشت گروههای کردی پس از بیانیه اوجالان
گروهکهای تروریستی در محاصره سربازان گمنام
شرق و هممیهن دنبال بیثباتی کشور؟!
یک میلیارد درخت میکاریم
آموزش درختکاری در مدارسی بدون فضای سبز؟!
بازگشت آرامش به بازار ارز
جشنواره «آسمون» مسیر درست انتشار تولیدات فضای مجازی نوجوانان
نطق نزاع ترامپ
دلیل وقاحت
استقلال دوشنبه را فراموش کند
خالی شدن جیب مردم با تورم پنهان
یمن نوزدهمین پهپادامکیو–۹ امریکایی را هم شکار کرد