روزنامه مردم سالاری
1396/06/12
برگ جدید پرونده رسوایی «راشاگیت»
طرح یک نامه مجددا تردیدها نسبت به دلایل اخراج رئیس پیشین افبیآی از سوی ترامپ را افزایش داده است. به نوشته مطبوعات آمریکایی این نامه پرده از انگیزه اصلی ترامپ برمیدارد. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز ۹ ماه مه امسال (۲۰۱۷) رئیس پلیس فدرال آمریکا (افبیآی) را به شکلی غیر منتظره اخراج کرد. ولی چرا باید جیمز کومی از مقام خود برکنار میشد؟این سوالی است که از آن زمان تاکنون مطرح است و گریبان ترامپ را رها نمیکند. زمان این اخراج خود بسیار تردیدبرانگیز است چرا که درست در بحبوحه تحقیقات پلیس فدرال آمریکا پیرامون ارتباط ستاد انتخاباتی ترامپ با روسیه رخ داد.در حال حاضر رابرت مولر به عنوان بازرس ویژه پرونده روابط احتمالی اعضای ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ و روسیه برگزیده شده است. روزنامه واشنگتن پست نوشته است که نامهای در اختیار او قرار گرفته است که ترامپ را در وضعیت بدی قرار میدهد. این نامه اگرچه فرستاده نشده است، اما از انگیزه واقعی ترامپ برای خلاص شدن از دست کومی پرده برمیدارد. این نامه محرمانه حاوی فهرستی از مواردی است که مایه ناخشنودی ترامپ از رئیس پیشین افبیآی است. یکی از این موارد به عنوان نمونه این است که کومی حاضر نشده در برابر عموم اعلام کند که در ماجرای ارتباط احتمالی ستاد انتخاباتی ترامپ با روسیه، هیچ تحقیقی علیه شخص ترامپ نخواهد شد، چیزی که از قرار جیمز کومی بارها در دیدارهای شخصی به ترامپ اطمینان داده بود.
«توصیه وزارت دادگستری»
پس از اخراج رئیس پیشین افبیآی، وزارت دادگستری آمریکا رابرت مولر را به عنوان بازرس ویژه این پرونده گمارد. در توضیحی که کاخ سفید به شکل رسمی درباره برکناری کومی داد گفته شده بود که این کار به توصیه وزارت دادگستری انجام گرفته است و در همین رابطه نامهای را منتشر کرد که راد روزنشتاین، معاون وزیر دادگستری نوشته بود. در این نامه از نحوه برخورد جیمز کومی با پرونده ایمیلهای هیلاری کلینتون، نامزد دمکراتها در انتخابات به عنوان علت اخراج او یاد شده بود. چند روز بعد اما دونالد ترامپ در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که موضوع تحقیقات درباره پرونده روسیه نیز از دلایل اخراج کومی بوده است. او از این که از نامهای هم در این میان سخن به میان آمده، حرفی نزد. واشنگتن پست نوشته است که ترامپ رئوس اصلی این نامه را با کمک مشاورش استفان میلر تنظیم کرده است. اما دان مک گان، مشاور حقوقی ترامپ با این نامه موافق نبوده است. آن طور که نیویورک تایمز نوشته، او از ارسال نامه اصلی جلوگیری کرده است.
روز شنبه دونالد ترامپ مجددا در توییتر خود پستی گذاشت که گویا علت اخراج رئیس پیشین افبیآی همان چیزی است که در ماه مه به آن متوسل شده بود یعنی نحوه برخورد جیمز کومی با ایمیلهای کلینتون.
جیمز کومی از ماجرای برکناری خود از طریق تلویزیون مطلع شد. زمانی که او در حال سخنرانی در برابر گروهی از کارکنان افبیآی در لوس آنجلس بود، روی صفحه تلویزیون خبر فوری منتشر شد که ترامپ رئیس پلیس فدرال آمریکا را اخراج کرده است.
استعفای پیک عزل رئیس سابق اف.بی.آی
اتفاق جالب اینجاست که مشاور شخصی رئیس جمهوری آمریکا که نامه وی برای اخراج رئیس سابق اف.بی.آی را به مقر این سازمان برده بود، قصد دارد تا اواخر ماه جاری میلادی از سمتش کناره گیری کند. کیث شیلر، که سابق بر این بادی گارد دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بود و بعدا رئیس عملیات دفتر کار وی شد یکی از مشاوران ترامپ بود که نامه اخراج جیمز کومی، مدیر سابق اف.بی.آی را به مقر این اداره برد. کومی در آن زمان در لس آنجلس بود. ترامپ ماه گذشته میلادی شیلر را به دفتر کار «جورج جیجکاس»، مشاور سابق کاخ سفید در امور لجستیکی فرستاد تا به وی اعلام کند هرگز نباید بار دیگر راهپیمایی ضد ترامپ برگزار کند؛ جیجیکاس به خاطر راهپیمایی ۲۲ اوت سال جاری میلادی در فونیکس باعث نارضایتی ترامپ شده بود.
شیلر گفته برای یک شغل با درآمد بهتر قصد دارد تا سمتش را در کاخ سفید کنار بگذارد. مبلغ دریافتی سالانه شیلر ۱۶۵ هزار دلار است اما سال قبل ۲۹۴ هزار دلار از سازمان ترامپ، کمپین انتخاباتی ترامپ و کمپانی بادی گاردها موسوم به «KS Global Group LLC» حقوق می گرفت.
شیلر به دنبال شغلی بسیار پر درآمدتر از آن سمتی است که در کاخ سفید دارد.
وی که سابق بر این بازرس پلیس نیویورک بود، در سال ۱۹۹۹ به عنوان بادی گارد پاره وقت ترامپ استخدام شد و بعدا برای کار تمام وقت پلیس نیویورک را ترک گفت.
سایر اخبار این روزنامه
مطلوب رئيسجمهور و حقوق ملت
تیم مهمتر از کاپیتان است
خبر
رسیدگی قضایی به پرونده احمدینژاد باید جدیتر باشد
به سمت هواپیمای سنگین خواهیم رفت
چهار سال آینده، چهار سال گسترش روابط همهجانبه ایران با جهان
تخلف ۲۳ درصدی در اولین روزخداحافظی با نرخ سود بالا
بررسی نظام ملی مقابله با حوادث فضای مجازی
برگ جدید پرونده رسوایی «راشاگیت»
باید بتوانیم مشکلات جمع را مشکلات خودمان بدانیم
اراده ایران بر تحکیم روابط همه جانبه با آفریقای جنوبی
راهبـرد دولـت دوازدهـم برای ارتقای نظام حزبی