روزنامه مردم سالاری
1396/06/16
مینگذاری در راه فرار مسلمانان روهینگیا
براساس اخرین آمار، حدود ۱۵۰ هزار مسلمان روهینجایی در کمتر از دو هفته از میانمار به سمت بنگلادش گریختند. پیشتر دبیرکل سازمان ملل نسبت به پاکسازی قومی در میانمار که میتواند یک منطقه بزرگتر را بیثبات کند هشدار داده بود.آنگ سان سوچی، رهبر میانمار «تروریستها» را برای «نشر اطلاعات نادرست» درباره خشونتهای ایالت راخین مقصر میداند اما او به مهاجرت مسلمانان روهینگیا از زمان آغاز خشونتها در ۲۵ اوت اشارهای نکرد.او از سوی کشورهای مسلماننشین از جمله اندونزی که هزاران تن از اعضای گروههای اسلام گرای آن چهارشنبه به خیابانهای جاکارتا آمدند، تحت فشار قرار دارد.
کمترین موضع از سوی مجامع بین المللی نسبت به این نسل کشی مسلمانان در میانمار صورت گرفته است. آن سانگ سوچی، رهبر مخالفان و حزب لیگ ملی برای دموکراسی نيز از موضعگیری آشکار درباره آنها خودداری کرده و تاکنون هیچ حرفی در مورد خشونت با این اقلیت و سرکوب آنان نزده است. موضوعی که با اعتراض بسیاری از فعالان حقوق بشر و صلح طلبان جهان روبهرو شده است.
پیر محمد ملازهی در رابطه با ورود سوچی به موضوع کشتار بی رحمانه مسلمانان در میانمار به «قانون» گفت: هم اکنون حزب حاکم، حزب خانم سوچی است. سوچی برای دفاع از آزادی در دوران حکومت نظامیان، 22 سال در زندان و حصر خانگی بوده است؛ بنابر این او یک تعهد اخلاقی نسبت به ساکنان میانمار دارد.
چون برنده شدن جایزه صلح نوبل نيز بر پایه همین مبارزات او در راستای آزادی بوده و با دیکتاتوری نظامیان و تامین حقوق مردم مبارزه کرده است. هم اکنون او به دلايلی سکوت کرده و دولتش دست نظامیان را برای این کشتار باز گذاشته است. البته شاید دولت تاثیری بر نظامیان این کشور نداشته باشد و گوش به فرمان سوچی و نيز نیستند اماخانم سوچی بايد به عنوان وزیر امور خارجه فعالیت کند ميتواند تاثير گذار باشد.
تله گذاری در راه فرار
دو منبع در دولت بنگلادش اعلام کردند، میانمار از سه روز پیش اقدام به مینگذاریهای زمینی در بخشهایی از مرزهای مشترک با بنگلادش کرده که هدفش ممانعت از بازگشت مسلمانان روهینگیا به کشور است. این در حالی است که بنگلادش در فکر اختصاص جزیرهای برای مسلمانان روهینجایی متواری است. به گزارش رویترز این دو منبع که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند، کاملا مکان مینگذاری شده را میشناسند و بنگلادش به کاشت مین در مسافتی در نزدیکی مرزهایش رسما اعتراض خواهد کرد. یکی از این دو منبع گفت: آنها مینها را در مسافتی در امتداد سیمهای خاردار کار گذاشتهاند. بنگلادش با مدارکی نظیر تصاویر و اطلاعاتی که ماموران نظارتی درباره موضوع کار گذاشتن مینها دادهاند خبر دار شده است. او افزود: نیروهای بنگلادش سه یا چهار گروه را دیدهاند که در نزدیکی سیمهای خاردار مرزها کار میکردند و چیزی را در زمین کار میگذاشتند بعد از آن از طریق ناظرانمان مطلع شدیم که آنها در حال مینگذاری بودند. این دو منبع روشن نکردند که آیا این گروهها لباس رسمی بر تن داشتند اما گفتند، مطمئن بودند که آنها افراد مسلح روهنیجا نبودند. اخیرا منابع محلی در میانمار گفته بودند صدای دو انفجار را در منطقهای نزدیک مرز میانمار با بنگلادش شنیدهاند.
بنگلادش در فکر اختصاص جزیرهای برای مسلمانان روهینگیا
از سوی دیگر خبرگزاری رویترز گزارش داد، مسؤولان در داکا اعلام کردند، بنگلادش برای آماده سازی و توسعه جزیرهای دور افتاده برنامه ریزی میکند تا به طور موقت دهها هزار روهینجایی مسلمان را که از خشونتها در میانمار گریختهاند، در آنجا جا دهد.
به رغم اقدامات مقامات بنگلادش در زمینه ممانعت از ورود غیرقانونی مسلمانان روهینگیا به کشورشان اما حدود ۱۲۵ هزار تن طی تنها ۱۰ روز وارد بنگلادش شدهاند تا به بیش از ۴۰۰ هزار تن دیگری بپیوندند که در اردوگاههای موقت پرازحام اقامت دارند.
اچ تی امام، مشاور الشیخه حسینه، نخست وزیر بنگلادش اظهار داشت: ما تا آنجا که بتوانیم مانع از ورود آنها به کشور میشویم اما مناطقی هستند که به علت پوشش طبیعی از جمله تپهها و جنگلها نمیتوان مانع از گسیل شدن آنها به داخل کشور شد. ما از آژانسهای بینالمللی خواستیم تا روهینگاییها را به طور موقت به مکانی انتقال دهند که بتوانند در آنجا زندگی کنند جزیرهای به نام ثینگار چار که باید به طور جدی برای توسعه این جزیره فکری شود. طبق تازهترین آمارهای منتشر شده از سوی نیروهای سازمان ملل، تنها در ۱۲ روز ۱۴۶ هزار روهینجایی وارد منطقه «کوکس بازار» در بنگلادش شدند. با این حساب مجموع روهینجاییها که از اکتبر گذشته به بنگلادش پناه بردند به ۲۳۳ هزار تن رسید. درباره آماده سازی این جزیره لئونارد دویلی، سخنگوی سازمان بینالمللی مهاجرت اعلام کرد، صحبت درباره انتقال آوارگان به جزیره از سالها پیش مطرح است اما در روزهای اخیر موضوع تازهای در این باره نشنیدهایم.
جزیره تنها 11 سال پیش بر اثر انباشت آبرفت مقابل دلتای بنگلادش ایجاد شد و نزدیکترین مکان اقامتی به بنگلادش است اما سیلابها در زمان بارش بارانهای موسمی از ژوئن تا سپتامبر آن را تهدید میکنند البته زمانی هم که آبها طغیانشان میخوابد دزدان دریایی در آبهای نزدیک به دنبال صیادانی میگردند تا آنها را بربایند.
سایر اخبار این روزنامه
مدیریت شهری نیازمند مدیران استاندارد
دنیای حقیر نانجیبها
آموزش و پرورش و فرصت مهرماه
تداوم برجام بدون آمریکا غیرممکن نیست
مذاکره با ایران و ترکیه در مورد سوریه پیشرفت چشمگیری داشته است
تبعیض، ذهنیت مردم را نسبت به سلامت حکومت و عدالت میشکند
به عنوان نماینده شهرداران کشور در کابینه دولت شرکت میکنم
غوغای ستارگان در تهران
سیاست تحقیر و تهدید آمریکا هرگز به نتیجه نخواهد رسید
همه باید با هم به سربلندی و عزت ایران اسلامی بیندیشند
مینگذاری در راه فرار مسلمانان روهینگیا
امـا و اگـرهای حضـور زنان ایرانی در ورزشـگاه