خروج داروي پوکي استخوان از ليست بيمه‌ها!


رئيس انجمن روماتولوژي ايران با اشاره به اينکه مهمترين داروي بيماران پوکي استخوان از پوشش سازمان‌هاي بيمه‌گر خارج شد، گفت: به يکباره اين دارو براي حدود ۷ هزار بيمار قطع شده، يعني درمان اين بيماران به شکل ناگهاني متوقف شده و اين بيماران بلاتکليف مانده‌اند. احمدرضا جمشيدي، رئيس انجمن روماتولوژي ايران در گفتگو با ايلنا درباره حذف داروي تري‌پاراتايد از ليست بيمه‌ها گفت: داروي تري‌پاراتايد از تحت پوشش بيمه خارج شده‌ است و علت آن مشخص نيست. وي ادامه داد: داروي تري‌پاراتايد يک داروي منحصر به فرد است. زماني که بيماري استئوپروز يا پوکي استخوان خيلي شديد دارند و به خصوص دچار شکستگي‌هاي مهره مي‌شوند تنها دارويي که براي درمان وي مفيد است؛ همين تري‌پاراتايد است و ما ابزار ديگري براي درمان اين بيماران نداريم.
رئيس انجمن روماتولوژي با اشاره به اينکه سازمان‌هاي بيمه‌گر ديگر اين دارو را تحت پوشش خود قرار نمي‌دهند، گفت: معلوم نيست به کدام دليل غيرعلمي‌سازمان‌هاي بيمه‌گر تصميم‌ گرفتند؛ اين دارو را از ليست بيمه خارج کنند. جمشيدي با تاکيد بر اينکه داروي تري‌پاراتايد توليد داخل است، افزود: يکي از افتخارات کشور توليد داروي تري‌پاراتايد است که تکنولوژي بسيار بالايي دارد.
 رئيس انجمن روماتولوژي تصريح کرد: به يکباره اين دارو براي حدود ۷ هزار بيمار قطع شده، يعني درمان اين بيماران به شکل ناگهاني متوقف شده است و اين بيماران بلاتکليف مانده‌اند و هيچ درماني نيست که بخواهند ادامه دهند. طول دوره درمان اين دارو ۱۸ تا ۲۴ ماه است، در حالي که به طور مثال بيماري ۶ ماه دارو مصرف کرده و امروز يک دفعه درمان قطع شده است. او با اشاره به هزينه دارو گفت: باتوجه به اينکه اين دارو تکنولوژي بالايي دارد، بسيار گران است و بيماران بدون حمايت بيمه‌ها قادر به تهيه اين دارو نيستند و عملا وضعيت اينگونه شده که سازمان بيمه‌گر مي‌گويد؛ من هيچ مسئوليتي در برابر بيماري که پوکي استخوان شديد دارد و دچار شکستگي استخوان مي‌شود، ندارم.
جمشيدي افزود: اين مسئله رسما به شوراي عالي بيمه و سازمان غذا و دارو اعلام شده و با معاونت درمان نيز نامه‌نگاري‌هايي شده است. همچنين به تک تک سازمان‌هاي بيمه‌گر نيز نامه ارسال کرديم که تا امروز هنوز پاسخي دريافت نکرديم. وي خاطرنشان کرد: حدود ۴۵ روز است که اين دارو قطع شده و بيماران بسيار براي اين مسئله نگران هستند، زيرا درمان‌شان قطع شده است. هزينه‌هايي که يک شکستگي به بيماران و سازمان‌هاي بيمه‌گر تحميل مي‌کند، بسيار بالاتر از هزينه اين داروست و اگر بيمه‌ها اين مسئله را محاسبه مي‌کردند، اين دارو را از تحت پوشش خود درنمي‌آوردند. عضو هيات علمي‌دانشگاه علوم پزشکي تهران ادامه داد: سازمان‌هاي بيمه‌گر براساس يک مطالعه که پايه علمي‌ندارد اين دارو را از ليست‌ خود حذف کردند و متاسفانه بيماران را بلاتکليف گذاشتند.

قیمت لحظه ای ارز دیجیتال