روزنامه اعتماد
1395/12/10
موضع تند نامزد موتلفه عليه ائتلاف اصولگرايان
حزب موتلفه اگرچه نخستين تشكلي بود كه كانديداي انتخابات رياستجمهوري را معرفي كرد اما حالا ممكن است توسط سازو كار جبهه مردمي نيروهاي انقلاب نامزد خود را حذف شده ببيند. به همين دليل نيز روز گذشته مصطفي ميرسليم، كانديداي اين حزب انتقادات تندي را نسبت به جمنا مطرح كرد. او ابتدا به دليل عدم دريافت مجوزهاي وزارت كشور شكل قانوني اين جبهه را زير سوال برد سپس به نقد محتوايي آن پرداخت و در نهايت اعلام كرد اعتقادي به كنار رفتن كانديداها به نفع يك نفر ندارد. اين نخستين و تندترين موضع حزب موتلفه عليه جبههاي است كه ميخواست چتر وحدت را بر سر همه نيروهاي اصولگرا بگستراند.دوستاني با يك نيت ارزشمند اقدام به تاسيس جبهه مردمي نيروهاي انقلاب كردهاند و قدمهايي كه برداشته شده، بسيار خوب است اما چون از تجربه همه كساني كه در اين زمينه داراي شناخت هستند، استفاده نشده است، داراي ضعفهايي هم هست. خوب است از تجربه حزب موتلفه استفاده شده و به تشكل خود سامان دهند. ما از چنين حركتهايي كه موجب گردهم آمدن اصولگرايان شود، استقبال ميكنيم. البته نبايد فراموش كرد كه جنبههاي قانوني در شكل دادن به اين جبهه بايد طي شده و اساسنامه آن تدوين شود و به تاييد وزارت كشور برسد تا كار را به صورت قانوني پيش ببرند.
بعضي از برادران جبهه به من گفتند كه پيشبيني اوليه آنها اين نبوده كه آنها كار خود را با دعوت از احزاب آغاز كنند. اينكه چرا به اين نتيجه رسيدهاند من خبر ندارم ولي اين راه، مناسبترين راه نبوده است. حيف است كه از تجربيات تشكيلاتي همديگر استفاده نشود.
جامعتين داراي سابقه فعاليت طولاني از قبل انقلاب است و آشنايي خوبي با مسائل كشور دارند. جبهه مردمي نيروهاي انقلاب هم با اطلاع غيرمستقيم جامعتين كار خود را آغاز كرده است اما خود جبهه چون هنوز جايگاه قانوني مصوبي ندارد، طبيعي است كه تعامل آن با جامعتين هم غيررسمي باشد و همكاري رسما ميان آنها شروع نشده باشد اما در حد مشورت و كسب نظر با هم در ارتباط هستند ولي هنوز مشخص نشده كه آيا جامعتين با جبهه مردمي نيروهاي انقلاب پيوستگي تشكيلاتي دارند يا خير. هر چند ممكن است اين اتفاق در آينده رخ دهد.
هماهنگي بين جامعه روحانيت و جبهه مردمي نيروهاي انقلاب كه در حال تاسيس است و مراحل تثبيت خود را طي نكرده است به طور رسمي نميتواند شكل گيرد اما برخي اعضاي جامعه روحانيت با اعضاي جبهه، همفكري داشتهاند. مجمع عمومي جبهه هم با كسب نظر از جامعه روحانيت برگزار ميشود. اميدواريم كه بدون اشكال و نقص، اين جبهه فعاليت رسمي خود را آغاز كند چون زمان زيادي تا انتخابات نداريم.
با موضعگيري وزارت كشور، طي شدن فرآيند قانوني جبهه مردمي نيروهاي انقلاب مشكل ميشود مگر اينكه آنها از نام جبهه به صورت ظاهري استفاده كرده باشند و منظور آنها حزب باشد، البته در اين صورت هم بايد تقاضاي تاسيس حزب را به كميسيون ماده 10 احزاب ارايه دهند ولي اگر بخواهند كار جبههاي كنند بايد از احزاب دعوت كنند ولي تا جايي كه من اطلاع دارم قرار نيست اين جبهه بر مبناي احزاب شكل بگيرد.
درباره اينكه آقاي باهنر، دبيركل جبهه پيروان اعلام كرده است كه نامزد نهايي آنها همان نامزد جبهه مردمي نيروهاي انقلاب خواهد بود، بهتر بود با هماهنگي اعضا اين كار صورت ميپذيرفت. برخي اعضاي جبهه پيروان اعلام كردهاند كه با آنها مشورت نشده است. با موتلفه هم مشورتي نشده است. البته عجلهاي هم نياز نبود و بايد در چارچوب تعاملات سياسي اين اقدام انجام ميگرفت.
ما هيچ ابايي نداريم كه با ساير اصولگرايان ديدار كنيم اما با سعيد جليلي ديدار مستقيمي نداشتهايم يعني جلسه رسمي نداشتهايم كه از وي براي حضور در شوراي مركزي موتلفه دعوت كنيم. البته ما با اصولگرايان تعامل داريم كه رسانهاي نميشود.
در جمهوري اسلامي شخصيتهاي برازندهاي حضور دارند كه مردم به قابليتها، تجربيات، دستاوردها و سوابق آنها توجه ميكنند. كساني كه سابقه ندارند، كار سختي براي جلب نظر مردم دارند. بعضي هم داراي سوابقي هستند كه اين سوابق قابل نقد است. البته احراز صلاحيت نامزدها به عهده شوراي نگهبان است و اينكه كسي اعلام كند ميخواهد نامزد شود، كفايت نميكند.
ائتلاف شامل برخي تعاملات پيچيده است. منظور ما از ماندن تا انتها يعني ماندن تا زماني كه نامزدهاي انتخابات به مردم شناسانده شوند به ويژه در مناظرات انتخاباتي. بعد اصولگرايان دور هم جمع ميشوند و درباره نحوه تعامل و ائتلاف مذاكره ميكنند.
من اصلا با اينكه يك نفر باقي بماند حرف دارم. چرا بايد به اين قايل شويم كه حتما يك نفر از هر جناح در انتخابات باقي بماند تا فضا دوقطبي شود؟
در ابتدا ما بايد دنبال افزايش مشاركت مردم باشيم. هرچه تعداد نامزدها بيشتر باشد، مشاركت مردم بيشتر ميشود كه اين موجب پراكندگي آرا هم ميشود و ممكن است انتخابات را به دور دوم بكشاند سپس در مرحله دوم بايد به فكر ائتلاف بود.
اين امكان وجود دارد كه دولت از امكاناتش براي انتخابات استفاده كند. من خودم در وزارت كشور بودهام و ميدانم چه امكاناتي وجود دارد. اميدوارم مسوولان به ويژه در وزارت كشور به نفس خود غلبه كنند. البته دولتها همواره سعي كردهاند در انتخابات عملكرد مستقلي داشته باشند و گرايش سياسي خود را در انتخابات دخالت ندهند. البته ممكن است اشتباهاتي به وجود آيد اما رييسجمهور بايد دقت كند كه اين تلقي ايجاد نشود كه او در انتخابات از امكانات دولتي بهره ميبرد.
(در مورد حمايت آيتالله هاشمي از روحاني) مرحوم هاشمي نظري داشت كه شما به بخشي از آن اشاره كرديد ولي تمام نظر هاشمي اين نبود. وي آدم منطقي بود كه فقط مسائل سياسي ذهن او را مشغول نميكرد. او قبل از هر چيزي به فكر انقلاب و سربلندي آن بود و اگر ميديد در جبهههاي ديگر، قابليتهاي ديگري وجود دارد كه موثر است، ديدگاه خود را تغيير ميداد. من 38 سال با آيتالله هاشمي كار كردم و ميدانم فقط مسائل سياسي در تصميمگيري او نقش نداشت. من نميگويم اگر هاشمي در قيد حيات بود قطعا از روحاني حمايت ميكرد. هاشمي كم و بيش تمام كساني كه در انتخابات مطرح ميشوند را ميشناخت و نظر وي به عنوان يك سابقهدار انقلاب ارزشمند بود و ميتوانست در انتخابات موثر واقع شود. ايسنا
سایر اخبار این روزنامه
درمجلس هرجايي تصميم بگيريم پيروزيم
طلوعصلح در بامداد اسكار
براي معترضان احترام قايليم
كاش جايزه فرهادي سياسي باشد
فقط يك فيلم از ميان صدها فيلم
درزمان تحريمها به دوران قاجار بازگشتيم
موضع تند نامزد موتلفه عليه ائتلاف اصولگرايان
به جاي اينكه دعوا كنيم با هم حرف بزنيم
نگراني فزاينده ايران از رشد پولشويي قاچاق مواد مخدر
متهم اصلي تخريب محيط زيست تصميمگيران كشورند
ذات تحقق منشور حقوق شهروندي