سوتي‌هاي ترامپ را كارتون مي‌كنيم

محمدصادق عابديني
بعد از انتشار مواضع مداخله‌جويانه رئيس‌جمهور امريكا در مورد اتفاقات اخير كشورمان، سه قسمت از مجموعه انيميشن‌هاي «ترامپت» از سوي مركز توليد و نشر ديجيتال انقلاب اسلامي (متنا) منتشر شد، انيميشن‌هايي با موضوع سخنان ترامپ البته به شكل فانتزي كه در فضاي مجازي منتشر مي‌شود و با استقبال خوبي روبه‌رو شده است. اسدالله ديانتي، تهيه‌كننده مجموعه «ترامپت» و مدير استوديو رضوان به پرسش‌هاي «جوان» درباره ساخت اين مجموعه پر‌طرفدار انيميشني پاسخ داده است. 
هميشه اينقدر سريع به حرف‌ها و گاف‌هاي ترامپ واكنش نشان مي‌دهيد؟تعداد حرف‌ها و سوتي‌هاي ترامپ آنقدر زياد است كه ما هم از آن عقب مي‌افتيم، ولي اگر هر روز هم سوتي بدهد ما از آن استقبال مي‌كنيم و سريع كار تبديل آن به انيميشن را انجام مي‌دهيم. مثلاً اگر شب يك سخنراني از وي منتشر شود، ما صبح انيميشن آن را توليد مي‌كنيم. 
اين سرعت عمل از كجاست؟ما در مجموعه فضاي مجازي بسيج فعال هستيم. بچه‌هاي تيم كار به معناي واقعي وارد فاز توليد صنعتي انيميشن شده‌اند. مخصوصاً اينكه در اين مجموعه سه استوديو مجهز در حال فعاليت داريم كه سرعت كار را بالا مي‌برد. از طرف ديگر توليد انيميشن ترامپت بر‌اساس تكنيك «كات‌اوت» است كه سادگي‌اش به بالا بردن سرعت توليد كمك مي‌كند. براي نمونه وقتي ترامپ درباره انتقال سفارت امريكا به شهر بيت‌المقدس صحبت كرد، ما فردا انيميشن آن را منتشر كرديم. 


توليد مجموعه ترامپت از كجا آغاز شد؟پيش از توليد مجموعه «ترامپت»، مجموعه «OK» يا همان اوباما و كري را توليد مي‌كرديم كه استقبال خوبي از آن شد. با اين تجربه موفق، تلاش كرديم تغييراتي ايجاد كنيم و ترامپت توليد شد. مجموعه «ترامپت» از زمستان 95 كليد خورد و يك پروژه 100 قسمتي است كه هر قسمت 59 ثانيه است تا بتوان به‌ راحتي در اينستاگرام، تلگرام و ديگر شبكه‌هاي اجتماعي منتشر کرد. علاوه بر كانال رسمي‌مان، بعضي افراد خودشان كارهاي ما را به اشتراك مي‌گذارند. برخي انيميشن‌هاي ترامپت بيش از 500 هزار بيننده دارد. مجموع بازديد‌كنندگان هم از 15ميليون نفر گذشته است. 
فضاي «ترامپت» با «OK» بسيار متفاوت است، چرا در تكنيك ساخت تغيير داديد؟مجموعه Ok با تكنيك سه بعدي ساخته مي‌شد، هر قسمت نيز حدود يك‌ماه به طول مي‌انجاميد، البته بايد بگويم كه استاندارد كار براي آن تكنيك سه ماه بود و باز هم بچه‌هاي ما سرعت عمل خيلي خوبي داشتند، ولي تصميم گرفتيم براي فانتزي‌تر شدن كار و اينكه در بحث سرعت و زمان به روز باشيم از «كات‌اوت» استفاده ‌كنيم. 
چند قسمت از «ترامپت» توليد و منتشر شده است؟به غير از سه قسمتي كه درباره اظهارات ترامپ درباره اغتشاشات توليد كرديم، 33 قسمت تا به حال ساخته شده كه 15 قسمت آن منتشر شده است. اكثر اين اپيزودها درباره اتفاقات روز بوده و بعضي‌ها هم سوژه‌هاي طنزي بود كه ربط مستقيمي به ترامپ نداشته، اما در فضاي فانتزي به آن پرداخته‌ايم و كاراكتر ترامپ را سوژه كرده‌ايم. بچه‌ها به اين دست كارها اصطلاحاً انيميشن‌هاي مستربيني مي‌گويند. 
سوژه ترامپت را چه كسي می‌دهد؟معمولاً سوژه‌ها براي خودم است يا آقاي آذرگون كه كارگردان مجموعه «ترامپت» است، فيلمنامه را هم خودمان مي‌نويسيم.
بازتاب‌هاي داخلي و خارجي انيميشن «ترامپت» چطور بوده؟اگر صداوسيما شروع به پخش اين مجموعه از انيميشن‌ها كند، بازتاب‌ها زياد خواهد بود. مانند كار «OK»  كه پخش آن از شبكه‌هاي تلويزيوني باعث شد حتي شبكه‌هاي خارجي نيز به آن بپردازند، اما «ترامپت» فعلاً در شبكه‌هاي اجتماعي دست‌به‌دست مي‌شود و از آنجايي كه كار به صورت صامت توليد مي‌شود، همه مردم جهان به راحتي با آن ارتباط برقرار مي‌كنند. 
صداوسيما قرار بوده كار را پخش كند؟بله، اتفاقاً گفتند چند قسمت اول فضاي تندي دارد و ما براي قسمت‌هاي بعدي آن را اصلاح كرديم. با مجموعه صبا نيز قرار‌داد پخش داريم، البته اين قرار‌داد براي پخش توليدات ما در فضاي مجازي است.