کاهش تلفات با اعمال محدودیت سرعت

|  حسین مسعودیان|   زمانی که در مس باهنر بودم، شرکت دو میهمان آلمانی داشت. برای گردش آنها را به چهارراه استانبول و سپس بازار تهران و قسمت فرش بردم. در بین راه از بنده سوال کردند، هنوز تعداد کشته‌شدگان تصادف شما بالاست؟ پاسخ دادم، متاسفانه بله. البته زمانی تعداد کشته‌شدگان تصادف به بیش از 26‌هزار نفر در‌ سال می‌رسید، ولی درحال حاضر با کاهش آن به 16 الی 17‌هزار نفر در سال رسیده است.
علیرغم افزایش تعداد خودرو‌ها که به حدود 20‌میلیون دستگاه می‌رسد، خوشبختانه با اقدامات زیر تعداد کشته‌شدگان کاهش یافته است:
1- اجباری‌کردن بستن کمربند ایمنی
2- اعمال محدودیت سرعت تا حداکثر 120کیلومتر بر ساعت.


3- اقدامات ایمنی در جاده‌ها و حذف پیچ‌ها و نقاط حادثه‌خیز با احداث مسیر‌های جدید و استفاده از پل‌ها و تونل‌ها.
4- کنترل بیشتر جاده‌ها با استفاده از انواع دوربین‌ها و انجام گشت‌های مختلف پلیس.
اقدامات فوق باعث شده تلفات ناشی از تصادفات رانندگی کاهش یابد ولی متاسفانه هنوز به جایگاه مطلوب نرسیده‌ایم.
جمعیت آلمان 80‌میلیون نفر و تعداد خودروهای آنها حدود 80‌میلیون دستگاه است. در بسیاری از بزرگراه‌های آنها هیچ محدودیتی برای سرعت اعمال نمی‌شود. تعداد کشته‌های تصادفات آنها نزدیک 3500نفر است، یعنی تعداد خودرو‌های آنها 4برابر ایران و تعداد تلفات آنها، حدود 4.5برابر کمتر از ایران است.
حال با توجه به امکانات کشور و انواع محدودیت‌های سرمایه‌ای و تولیدی چه اقدامی می‌توان انجام داد تا با کمترین هزینه، بتوان تعداد تلفات را پایین آورد؟
به نظر می‌رسد اقدامات زیر می‌تواند مورد ارزیابی کارشناسی قرار گرفته و درصورت تأیید به مورد اجرا گذاشته شود.
1- برخی از کارشناسان به غیر ایمن‌بودن خودروی پراید صحه گذاشته و این درحالی است که از مجموع خودروهای تولیدی در کشور حدود 30‌درصد آن از خانواده پراید است. شایسته است از سوی مراجع ذیصلاح سرعت ایمن این خودرو بررسی و به استفاده‌کنندگان آن اعلام و کنترل لازم در این خصوص به صورت جدی انجام شود.
به عبارتی این خودرو توان لازم و ایمن برای سرعت 120کیلومتر در ساعت را نداشته و باید از سوی مراجع ذیصلاح سرعت جدید بررسی و کنترل لازم اعمال شود.
2- حدود یک‌سوم از تلفات ناشی از تصادفات مربوط به موتورسیکلت‌سواران است که متاسفانه هیچ محدودیت سرعتی به آنان اعمال نمی‌شود.
تلفات ناشی از این بخش هزینه بسیار زیادی را به جامعه تحمیل می‌کند که متاسفانه بیشتر قربانیان این حوادث از جوانان کشور هستند.
در بخش موتورسیکلت نیاز به بررسی جدی از سوی مراجع ذیصلاح و علمی کشور و تعیین سرعت مجاز برای عدم ضربه مغزی راکب آن با کلاه ایمنی و بدون کلاه ایمنی است.
بدیهی است برای موتورسواران قوانین و قواعد ایمنی باید بسیار جدی لحاظ شود تا علاوه بر حفظ سلامت آنان، باعث خروج شهر از بی‌قوارگی حمل‌ونقل
موتورسواران شود.
قیمت لحظه ای ارز دیجیتال