روزنامه تجارت
1397/02/05
شبکههاي اجتماعي موجب غلبه ميل شخصي بر عقل
يادگار امام گفت: شبکههاي اجتماعي، انحصار را شکستهاند، انحصاري که موجب ميشود ميل شخصي بر عقل غلبه بيابد اما وقتي به خرد جمعي برسد، فرصت رشد هيتلرها و صدامها فراهم نميشود و يک اپليکيشن تلفن همراه ممکن است از دهها شبکه تلويزيوني جلوتر باشد.
به گزارش جماران، حجتالاسلام سيدحسن خميني در ديدار با دبير سيوششمين جشنواره جهاني فيلم فجر با بيان اينکه زمان جنگ تلاش بر اين بود که خبرگزاري جمهوري اسلاميرشد کند و هزينه هنگفتي بايد صرف ميشد که امکانپذير نبود گفت: به تدريج سيانان همه خبرگزاريها را به محاق برد و حرف اول توليد خبر را ميزد اما گذشت زمان و پيشرفت امکانات موجب شد اين اهميت از بين برود و رواج سختافزارهاي بسيار ساده در دنياي غيرانگليسي موجب شد همه مردم و فکرها و شبکههاي مختلف تلويزيوني، سياناني براي خود درست کنند و امروز شبکههاي اجتماعي، تلويزيونها را کنار گذاشته و به افراد اجازه داده هر يک براي خود امثال سيانان داشته باشند و در واقع امکاني را که زماني، يک دولت نميتوانست فراهم کند، امروز شبکههاي اجتماعي فراهم کردهاند.
وي ادامه داد: امروز لازم نيست دولتها براي انتقال اطلاعات اقدام کنند و اشخاص، خود انتخابکننده هستند و به نظرم در مجموع سختافزارها، دنيا را به جاي بهتري تبديل کردهاند. شبکههاي اجتماعي، انحصار را شکستهاند. انحصار موجب ميشود ميل شخصي بر عقل غلبه بيابد اما وقتي به خرد جمعي برسد، فرصت رشد هيتلرها و صدامها فراهم نميشود و يک اپليکيشن تلفن همراه ممکن است از دهها شبکه تلويزيوني جلوتر باشد. در اين شرايط ديگر مهم نيست که شما حرفتان را کجا بزنيد، مهم اين است که چه حرفي براي گفتن داريد.
يادگار امام با بيان اينکه روزگاري مهم اين بود که چه کسي مالک بلندگوست اما امروز بلندگو دست همه هست، تاکيد کرد: مهم اين است که حرف چيست و اگر حرف داشته باشيد، همه ميشنوند و اين خدمتي است که تکنولوژي به بشريت کرده است؛ اگرچه ممکن است حرفها بين صدها حرف ديگر گم شوند و اين اشکال وجود دارد.
سيدحسن خميني افزود: آنچه درباره فضاي رسانه گفتم درباره فيلم و سينما هم صادق است؛ سابق بر اين چند کمپاني بزرگ بودند که فيلمساز بايد در خدمت آنها ميبود اما امروز يک ايده خوب ميتواند با ابزارهاي ساده با کمپانيهاي بزرگ رقابت کند؛ اگرچه هنوز تکنيکها دست سرمايهگذاران و کمپانيهاي بزرگ است اما اگر ايده انسانگرايانه وجود داشته باشد ميتواند با همين دستگاهها و تکنيکهاي ساده، حرف خود را در جهان مطرح کند.
وي با بيان اينکه مرکز ثقل اخلاق، تخيل است و مرکز ثقل بياخلاقي، توهم است، گفت: توهم يعني اينکه فرد خود را محور عالم بداند و هر چه به او نزديک است، مهم است و هرچه از او دور است، مهم نيست؛ بگويند بچهات مريض است مهم است اما صدها بچه آن سوي دنيا در حال مردن باشند، مهم نيست. در اينجا جهان بر مدار فرد اهميت مييابد و اين غيراخلاقي است. نقطه مقابل آن تخيل است؛ يعني قدرت خيال فرد به گونهاي باشد که خود را جاي ديگري بگذارد؛ اين تخيل به حقوق حيوانات هم کمک ميکند.
سایر اخبار این روزنامه
بهارستان راضي از ژنرال نفتي
بهارستان راضي از ژنرال نفتي
شبکههاي اجتماعي موجب غلبه ميل شخصي بر عقل
چوبه دار، مجازات محمد ثلاث
نگاه برابر به خودرو داخلي و خارجي
نگاه برابر به خودرو داخلي و خارجي
نگاهي به مزاياي قرارداد سلف موازي
نگاهي به مزاياي قرارداد سلف موازي
تضمین آرامش بازار
تولید گرفتار نظام بانکی
بازار موبایل «هنگ» کرد
7 گزينه نهايي شهرداري پايتخت
اولتیماتوم استاندارد به خودروسازان
آمریکا در اندیشه امپریالیسم نفتی