برخي آرا، بهانه‌ای براي تخريب دستگاه قضا


رييس قوه قضاييه با بيان اينکه هجمه‌هاي خارجي به دستگاه قضايي صرفا يک محتوا ندارد، گفت: از بحث حقوق بشر گرفته تا کوچکترين مورد آرايي که در دادگاه‌ها صادر مي‌شود و رسيدگي‌هايي که در دادسرا انجام مي‌گيرد، مطمع نظر آن‌هاست. گاهي مي‌بينيد رايي در استاني در مورد سرقتي صادر مي‌شود و به موضوعي براي تخريب دستگاه قضايي تبديل مي‌گردد. 
به گزارش ايسنا، آيت ا... آملي لاريجاني در پانزدهمين همايش سراسري روساي کل دادگستري‌ها و دادستان‌هاي سراسر کشور ادامه داد: در داخل کشور هم اين کار را انجام مي‌دهند. يک سرقتي در جايي انجام شد و حدي صورت گرفت؛ حدي که اجرا شد بر حسب موازين بود، اما آمدند و گفتند آقايي چند گوسفند دزديده و دستش را قطع مي‌کنند؛ اما آن که ميلياردها مي‌برد هيچ خبري نيست؛ در حالي که هر دو طرف دروغ است. نه آن کسي که سرقت گوسفند کرده بود، جرمش فقط اين بود؛ بلکه با استفساري که بنده انجام داده ام، شروري در منطقه بوده که مردم از دستش ناامن بودند و سرقت‌هاي متعدد انجام داده بود، از طرف ديگر نيز دستگاه قضايي آيا واقعاً سراغ اصحاب ثروت و قدرت نرفته است؟
وي با بيان اين که چه مقدار انسان بايد چشمش را بر واقعيت‌ها ببندد که اين همه تلاش قضات و کارکنان دستگاه قضايي را که در مورد اين هدف انجام داده‌اند نبيند، تصريح کرد: پرونده‌هاي مهمي‌در دستگاه قضا در بحث فساد ۳ هزار ميلياردي و امثال آن و ده‌ها و صدها پرونده نظير آن وجود دارد که رسيدگي شده و يا در حال رسيدگي است؛ آيا دستگاه قضا با اصحاب قدرت درنيفتاده است؟
آملي لاريجاني با بيان اينکه با يک ايستادگي مردانه در مقام اين هجمه‌ها بايد اقتدار نشان داد، خاطرنشان کرد: البته معناي ايستادن تخلف از قانون نيست؛ بايد قانونمند و ضابطه‌مند عمل کنيم و بر حق خودمان اصرار داشته باشيم.
وي با يادآوري اين نکته که در ايام اخير در رسيدگي به برخي پرونده‌ها چه غوغايي بپا کردند، ادامه داد: کيفرخواستي را که در دادسراي تهران صادر شد، زيرسوال بردند؛ گفتند راي دادگاه فرمايشي است؛ اول سراغ دادگاه تجديد نظر رفتند و يک جوري گفتند که شما خيلي آدم خوبي هستيد و رسيدگي مي‌کنيد و بعد ديدند که نتيجه حاصل شده مطابق نظرشان نيست، گفتند اين دادگاه نيز فرمايشي است. گفتند اين آرا را اگر در اختيار حقوق دانان بگذارند، همه به آن مي‌خندند. اين آرا را در اختيار همه گذاشتند؛ هم کيفرخواست و هم راي را تا نقادي کنند. پس بايد بر حرف حق خودمان و انجام وظايفمان ايستادگي کنيم و اين گونه نباشد که اراده‌ها بلرزد.
رئيس دستگاه قضا با بيان اينکه برخي در داخل کشور هم کار دشمن را انجام مي‌دهند گفت: همان تخريب‌ها را با لعاب اصلاح انجام داده و مي‌گويند مي‌خواهيم اصلاح شود؛ اما آيا اصلاح شدن به اين است که کل مسئولين قضايي با حرف‌هاي کذب تخريب شوند؟ پس مهم‌ترين مسئله داشتن عزم راسخ براي انجام وظايف، تکاليف و اهداف مهمي‌است که در قانون اساسي مورد اشاره قرار گرفته است.
آملي لاريجاني فراتر از همه مسائل را عزم کار جهادي عنوان کرد و بيان داشت: حجم پرونده‌هاي وارده و وسعت کار دستگاه قضايي امروز، چون با کمبود نيروي انساني و امکانات توام شده است، مستلزم يک کار جهادي است تا کاري در قوه قضاييه بر زمين نماند.
رئيس قوه قضاييه ادامه داد: همين امروز بسياري از قضات ما فراتر از وظايف خودشان کار انجام مي‌دهند و فراتر از وظيفه‌اي که دارند پرونده‌ها را مورد رسيدگي قرار مي‌دهند. در ايام تعطيل و خارج از وقت اداري به کار مي‌پردازند و بالاخره فشار هم هست؛ اما چاره‌اي نيست و بايد دوستان اين را بپذيرند که گاهي جهاد در همين جاست و هميشه جهاد در صحنه مرزها نيست. جهاد يعني کار مردم را رسيدگي کنيم و نگذاريم نگاه مردم به نظام يک نگاه ناکارآمدي باشد؛ هر قسمت نظام وظايفي دارد؛ دستگاه‌هاي اجرايي وظيفه خودشان را دارند؛ دستگاه قضا نيز وظيفه خودش را دارد؛ منتهي فراتر از وظيفه نيازمند کار جهادي است.


قیمت لحظه ای ارز دیجیتال