تکنیک های اسپیکینگ آیلتس؛ 20 مورد از بهترین تکنیک ها

یکی از آزمون‌های معروف که مورد تایید بیشتر کشور‌های انگلیسی‌زبان است و یک آزمون بین‌المللی به شمار می‌رود، آزمون آیلتس است که چهار مهارت شرکت‌کننده را می‌سنجد. یکی از این مهارت‌ها، اسپیکینگ است که توانایی گفتاری شخص را بررسی و امتیازدهی می‌کند و امتیاز آن، روی نمره کل تاثیر بسیار زیادی دارد. به همین علت، باید با تکنیک های اسپیکینگ آیلتس آشنا باشید تا بتوانید در سطح بالایی این آزمون را بگذرانید.

آزمون اسپیکینگ آیلتس

قبل از آشناشدن با تکنیک های اسپیکینگ آیلتس بهتر است در مورد این آزمون اطلاعاتی داشته باشید. آزمون اسپیکینگ آیلتس یک مصاحبه حضوری با آزمون گیر است. این آزمون از 3 بخش تشکیل شده است و شما 11 تا 14 دقیقه وقت دارید تا به تمام سوالات پاسخ دهید. آزمون گیر بر اساس معیارهایی عملکرد شما را ارزیابی می‌کند و در مورد نمره دادن به شما تصمیم می‌گیرد که این نمره بین 1 تا 9 خواهد بود.

در جدول زیر با هر بخش از این آزمون بیشتر آشنا می‌شوید.

زمان و نوع امتحان

تکلیف

مقدمه (4 تا 5 دقیقه)

در مورد خانواده، خانه، کار، علایق شخصی، برنامه‌های آینده و سوابق گذشته از شما سوال‌هایی می‌شود.

صحبت در مورد موضوع روی کارت (3 تا 4 دقیقه)

کارتی به شما داده می‌شود که در آن موضوعی مشخص شده است و شما باید در مدت معینی در مورد آن صحبت کنید.

بحث، گفتگو به مدت 4 تا 5 دقیقه

در مورد موضوع روی کارت سوال‌هایی پرسیده می‌شود و باید در مورد آن سوالات نظرات خود را بیان کنید.

تکنیک های مهم اسپیکینگ آیلتس

اگر می‌خواهید در آزمون اسپیکینگ آیلتس نمره خوبی کسب کنید، با تکنیک های اسپیکینگ آیلتس که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است، بیشتر آشنا شوید.

·            سعی کنید آرامش داشته باشید. ممکن است برای ارائه جملات صحیح، استفاده از واژگان مناسب و روان صحبت‌کردن دچار استرس شوید. مطمئن باشید باوجود استرس ممکن است نتوانید نظر آزمون گیر را جذب کنید.

·            سعی کنید کامل و درست صحبت کنید. صحبت طولانی نشان می‌دهد چقدر به آن موضوع مسلط هستید، تسلط داشتن خود امتیاز خاصی دارد. همان‌طور که در بالا نیز اشاره کردیم شما باید در زمان تعیین شده در مورد سه بخش صحبت کنید.

·            یکی دیگر از تکنیک های اسپیکینگ آیلتس، تمرین‌کردن و رفع اشکال است. اگر فرصت تمرین با کسی را ندارید که زبان مادری او انگلیسی باشد، می‌توانید با استفاده از معلم یا کلاس‌های آموزشی برای این آزمون آماده شوید.


·            در مورد آزمون از قبل اطلاعاتی کسب کنید و از خود برای آمادگی بیشتر سوال‌های زیر را بپرسید.

·             چند بخش دارد؟

·             زمان هر بخش چقدر است؟

·             در هر قسمت باید چه کاری انجام دهم؟

·             با چه معیار‌هایی سطح صحبت‌کردن مرا می‌سنجند.

·            تسلیم‌نشدن نیز از تکنیک های مهم اسپیکینگ آیلتس است. به دو علت ممکن است تسلیم شوید، پیدانکردن لغت مناسب و نظرنداشتن در مورد موضوع. توصیه می‌کنیم اگر لغت مناسب پیدا نکردید، سعی کنید از مترادف آن استفاده کنید و اگر در مورد موضوع نظری نداشتید، سعی کنید از خلاقیت خود استفاده کنید تا به سوال‌ها جواب دهید.

·            سعی کنید از مثال‌های مرتبط استفاده کنید. در این فاصله سعی کنید مثال نیز بیاورید. این موضوع نشان می‌دهد که شما متوجه سوال شده‌اید و می‌توانید گفتار خود را جذاب‌تر کنید.

مشاهده بهترین کلاس اسپیکینگ آیلتس و شرایط آن

تکنیک های دیگر اسپیکینگ آیلتس

·            سوال را بادقت گوش کنید تا متوجه شوید آزمون گیر از شما چه انتظاری دارد. برای مثال، اگر آزمون گیر از شما می‌پرسد کتاب موردعلاقه شما چیست، روی کلمه موردعلاقه متمرکز شوید و در مورد کتابی صحبت کنید که به آن علاقه دارید.

·            یکی دیگر از تکنیک های اسپیکینگ آیلتس، نشان‌دادن علاقه و اشتیاق به موضوع عنوان شده است. برای نشان‌دادن علاقه، سعی کنید با لحنی پر شور صحبت کنید و استرس کلمات را نیز رعایت کنید.

·            طبیعی و آرام صحبت کنید. لازم نیست سَبک صحبت‌کردن کسی را تقلید کنید یا از کلماتی استفاده کنید که برای شما سخت است. توصیه می‌شود برای صحبت‌کردن به این روش، از قبل در خانه جلوی آینه یا دوست تمرین کنید تا بتوانید روان و راحت صحبت کنید.

·            شرکت در آزمون ماک آیلتس نیز از تکنیک های اسپیکینگ آیلتس به شمار می‌رود. یکی از بهترین روش‌های موفقیت در این آزمون، شرکت در آزمون‌های آزمایشی آیلتس یا ماک آیلتس است. این نوع آزمون‌ها در اصل امتحان واقعی را شبیه‌سازی می‌کنند و کمک بسیار بزرگی هستند، زیرا باعث می‌شوند تا مهارت گفتاری خود را بهبود بخشید.

·            روش بعدی، استفاده از طیف وسیع واژگان است. به این روش به آزمون گیر نشان می‌دهید که به زبان تسلط دارید و می‌توانید منظور خود را واضح و دقیق بیان کنید. برای بهبود دایره لغات خود، روزنامه، مجله، کتاب انگلیسی بخوانید و کلمات و عبارات جدید را یادداشت کنید. برای اینکه مکالمه خوبی داشته باشید و نمره خوبی کسب کنید، بهترین تکنیک اسپیکینگ آیلتس یادگیری روزانه حداقل ده لغت انگلیسی است.

·            از تکرارکردن جملات و نکات اجتناب کنید در غیر این صورت نمره خوبی کسب نخواهید کرد. همچنین این مورد نشان می‌دهد که توانایی فکرکردن شما محدود است.

9 تکنیک مهم دیگر برای موفقیت در اسپیکینگ آیلتس

·            از دیگر تکنیک های اسپیکینگ آیلتس، می‌توانیم به نگران نشدن در موردنظر آزمون گیر اشاره کنیم، زیرا هدف او از طرح موضوع، گرفتن نظر شخصی در آن مورد نیست؛ بلکه فقط می‌خواهد توانایی صحبت‌کردن شما را بر اساس 4 معیار بسنجد.

·            حفظ‌کردن جواب‌ها، راهکار خوبی برای کسب نمره خوب در اسپیکینگ آیلتس نیست، زیرا این روش نشان می‌دهد که شما نظرات خود را عنوان نمی‌کنید بلکه مانند یک ربات عمل می‌کنید.

·            روی تلفظ خود بسیار کار کنید. اگر کلماتی را که بیان می‌کنید، تلفظ نادرستی داشته باشند، باعث می‌شود نمره خوبی دریافت نکنید.

·            یکی دیگر از تکنیک ‌های اسپیکینگ آیلتس، استفاده از عباراتی مانند on the other hand, in my opinion, for example است. سعی کنید از این عبارات بیشتر استفاده کنید تا جملات را به هم ارتباط دهید.

·            استفاده از ساختار گرامری مناسب نیز یکی از جنبه‌های مهم سنجیدن مهارت گفتاری شما است. در نتیجه، سعی کنید از ساختار گرامری درست استفاده کنید. مثلا وقتی آزمون گیر از شما می‌پرسد have you ever been abroad? و اگر شما بگویید I’m going to the USA in September، جواب غلط است. در این موقع باید با ساختار گرامری درست جواب صحیح به سوال بدهید، مثلا بگویید no, I’ve never visited a foreign country but I’m going to the USA in September.

·            نگران اشتباه‌کردن نباشید. زمانی که سریع صحبت می‌کنید، ممکن است اشتباهاتی رخ دهد. همچنین اگر در هنگام صحبت‌کردن توانستید اشتباه خود را سریع اصلاح کنید، این کار را انجام دهید، زیرا نشان می‌دهد شما آگاه هستید.

·            حاضر بودن در سر جلسه درست در زمان تعیین شده نیز یکی از تکنیک های اسپیکینگ آیلتس است که باعث می‌شود در این آزمون نمره خوبی کسب کنید. سعی کنید حداقل چند دقیقه قبل از شروع آزمون به محل برگزاری برسید. به این روش آرامش بیشتری نیز خواهید داشت.

·            از کلمات مکث مانند اِمممم، اِااااا استفاده نکنید.

·            نگران نتیجه آزمون نباشید و از آزمون گیر نمره را نپرسید. آن‌ها اجازه ندارند چنین اطلاعاتی به شما بدهند.

جمع بندی

همان‌طور که اشاره شد، اسپیکینگ یکی از بخش‌های آزمون آیلتس است که برای موفق شدن در آن باید تکنیک های اشاره شده در بالا را بلد باشید و بدانید که گفتار شما بر اساس چهار معیار سنجیده می‌شود. همچنین تلفظ درست اثر بسیار بالایی روی امتحان گیر می‌گذارد.

برچسب ها : آیلتس,آموزش زبان,زبان انگلیسی,آموزش آیلتس,مهارت های آیلتس