نقش گوگل آنالیتیکس در بهینه سازی کسب و کار

گوگل آنالیتیکس چیست؟ اهمیت آنالیتیکس در سئو و کسب و کار ما

بعد از اینکه چند ماهی از راه اندازی سایتتان می گذرد و موارد مختلف سئو را برای سایت خود انجام می دهید، در کلمات کلیدی گوناگونی جایگاه هایی را در نتایج موتورهای جستجو کسب می کنید. در این زمان به دنبال بهبود جایگاه کلمات کلیدی خود هستید و از ابزارهای دقیق تری مانند سرچ کنسول گوگل برای بهبود جایگاه این کلمات کلیدی استفاده می کنید.

پس از آن، زمانی است که می توانید از ابزارهایی استفاده کنید تا بتوانید به طور دقیق تری بررسی کنید که ورودی های سایت شما دقیقا از کدام کانال ها (مانند سایت، شبکه های اجتماعی… ) آمده اند، به چه نحوی آمده اند (سرچ های طبیعی، تبلیغات گوگل، شبکه های اجتماعی، تبلیغ در شبکه های اجتماعی و …)، به علاوه زمانی که کاربری با استفاده از یکی از این رسانه ها وارد سایت شما می شود، چه طوری از سایت شما استفاده می کند و کدام مطالب و بخش های سایت شما برای پاسخ درست و واقعی به مواردی است که او به دنبالش بوده است، مفید است (آیا سریع از سایت رفته اند، کدام صفحات توانسته به آنها کمک کند و…) و اینکه آیا از خدمات یا محصولات شما استفاده کرده اند و مناسب آن ها بوده است یا خیر.

گوگل آنالیتیکس، یکی از قوی ترین ابزارهایی است که می توانید از آن برای این کار استفاده کنید تا بتوانید تصمیم بگیرید که در کدام بخش ها به طور مناسب عمل کرده اید که در این صورت آن ها را تقویت کنید و بهبود ببخشید و در کدام بخش ها سایت شما نتوانسته است کاربران را به اهدافی که داشته اند اما به طور واقعی در ظرفیت کسب و کار شما بوده است، برساند.

گوگل آنالیتیکس چیست؟

گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)، که توسط شرکت گوگل ارائه شده است، یکی از نرم افزارهایی است که گزارشات مختصر و مفصلی از نحوه ی اکتساب ورودی های سایت شما، نحوه ی رفتار کاربران در سایت و نحوه ی تعامل با یکی از اهداف کسب و کار شما را به شما می دهد و به کمک آن می توانید سریع تر و سهیل تر روی بهبود موارد مختلف سایت خود کار کنید.

اهمیت گوگل آنالیتیکس چیست؟

  • مهمترین مواردی که استفاده از گوگل آنالیتیکس را پر اهمیت می کند عبارت اند از:
  • با گوگل آنالیتیکس می توانید ببینید به تفکیک از هر کانالی چه تعداد ورودی به سایت شما آمده اند.
  • با گوگل آنالیتیکس می توانید ببینید کاربران چه رفتاری در سایت شما داشته اند.
  • با گوگل آنالیتیکس می توانید محتوای خود را بررسی کنید.
  • با گوگل آنالیتیکس می توانید ببینید کاربران به چه میزان از خدمات و محصولات و… سایت شما استفاده کرده اند.
  •  …

معرفی مهمترین بخش های گوگل آنالیتیکس

بعد از آن که سایت خود را در گوگل آنالیتیکس ثبت کردید (اگر سایت خود را در گوگل آنالیتیکس ثبت نکردید، می توانید مقاله ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس را بخوانید)، با وارد شدن به آن، محیطی را مشاهده می کنید که به آن داشبورد گوگل آنالیتیکس می گویند و جایی است که شما می توانید گزارشات مختلفی از قسمت های مختلف سایت خود بگیرید تا بتوانید کیفیت محصولات، خدمات و… خودتان را افزایش دهید. گوگل آنالیتیکس بخش های مختلفی دارد که در هر بخش گزارشات کلی و مفصلی از موارد مختلف سایت شما، به شما می دهد که در ادامه این مقاله به طور مفیدی به هر یک از این بخش ها خواهیم پرداخت. به طور کلی پنج بخش کلی در گوگل آنالیتیکس (همانطور که در شکل زیر می بینید وجود دارد) که مهمترین بخش های گوگل آنالیتیکس به شمار می آیند و در هر بخش می توانید اطلاعات مختلفی را بدست بیاورید.

در بخش Real time  می توانید اطلاعاتی از کاربرانی که اکنون در سایت شما حاضر هستند پیدا کنید. در بخش Audience اطلاعاتی از کل کاربران سایت خود مشاهده می کنید. در بخش Acquisition در می یابید که ورودی های سایت شما از کدام کانال ها آمده اند و کیفیت کانال ها را می توانید بررسی کنید. در بخش Behavior می توانید رفتارهای مختلف کاربران پس از ورود به سایت را بررسی کنید و در بخش conversion  می توانید تعاملات مهم کاربران که جزو اهداف کسب و کار شما بوده است مانند خرید خدمات، محصول و… را بررسی کنید.
برای آشنایی کامل با بخش های مختلف گوگل آنالیتیکس می توانید مقاله گوگل آنالیتکس چیست را مطالعه کنید. در ادامه به صورت کاملا مختصر به معرفی این پنج بخش خواهیم پرداخت و برای آشنایی کامل حتما آن مقاله را بخوانید.


بخش Real-time

این بخش همان طور که از نامش پیدا است به شما می گوید چه کاربرانی در حال حاضر در سایت شما هستند و اکنون چه اتفاقاتی در سایت شما می افتد. در این بخش می توانید ببینید چه تعداد کاربر اکنون بر روی سایت شما هستند، کاربران در حال بازدید از کدام صفحات هستند، کاربران از کدام پلتفرم های مختلف اکنون برای ورود به سایت شما استفاده می کنند، مکان آن ها کجاست و ...

بخش Audience

گزارشاتی که در بخش Audience به شما ارائه می شود اطلاعات مختلفی در مورد کاربران یا مخاطبان سایت شما است. با استفاده از این گزارشات به اطلاعات مختلفی در مورد کاربران مثل جنسیت، موقعیت مکانی آن ها، اینکه با چه دستگاهی آمده اند و ... می توانید دست یابید.

بخش Acquisition

به طور کلی در گزارش Acquisition گوگل آنالیتیکس شما می توانید ببینید که ورودی های سایت شما از کدام کانال ها آمده اند و به اندازه گیری کیفیت منابع ورودی مختلف از طریق تحلیل behavior و conversion بپردازید. در این بخش می توانید ببینید هر کانال چه تعداد ورودی برای سایت شما آورده است.

بخش Behavior

در بخش behavior اطلاعات مختلفی از نحوه رفتار کاربران در هنگام ورود آن ها به سایتتان، می توانید داشته باشید و در واقع نحوه تعامل کاربران با محتواهای سایت خود را می توانید بررسی کنید و کیفیت آن ها را متناسب با ظرفیت کسب و کارتان افزایش دهید.

بخش conversions

در این بخش می توانید تعاملات مهمی که کاربران شما در سایت شما انجام داده اند و جزء اهداف کسب و کار شما بوده است را بررسی کنید. برای اینکار باید اهداف مختلفی را در گوگل آنالیتیکس تعریف کنید تا بتوانید بعدا آن ها را بررسی کنید. برای آشنایی با اهداف تبدیل و نحوه تعریف اهداف در گوگل آنالیتیکس می توانید مقاله اهداف تبدیل در گوگل آنالیتیکس را بخوانید.

نتیجه گیری

گوگل آنالیتیکس یکی از قوی ترین ابزارها برای تحلیل قسمت های مختلف سایت است که به ارائه گزارش های مختلف در بخش های ورودی سایت، رفتار کاربران در سایت و … می پردازد. با استفاده از گزارشات آن می توانید بهتر و سریع تر اقدامات لازم در جهت بهبود کیفیت خدمات و محصولات کسب و کارتان را انجام دهید. در این مقاله بخش های مختلف گوگل آنالیتیکس را بصورت تحلیل بررسی کردیم و امیدواریم بتوانید از آن ها بصورت کاربردی در جهت بهبود کسب و کار خود استفاده کنید.