روزنامه جهان صنعت
1396/01/21
مرخصی اجباری کارگران به شایعات دامن زد؛
گروه صنعت- صنایع قدیمی وبرند کشور چون برگ خزان درحال ریزش هستند. هنوز خبر تعطیلی ارج و آزمایش از ذهنمان خارج نشده بود که این بارخبر تعطیلی داروگر هم به آن اضافه شد. شرکت قدیمی معروف به داروگر یا سهامی عام کف با قدمت بیش از۹۰ سال به دلایلی نامشخص برای سال جدید کارگران خود را پذیرا نبوده و گفته میشود که تعطیل شده است. براین اساس مرخصی اجباری تعداد زیادی از کارگران کارخانه داروگر به عنوان یکی از شرکتهای قدیمی و معتبر ملی کشورمان، نگرانیهایی را در سطح جامعه کارگری به وجودآورده است.
شرکت معروف به «داروگر» با عنوان شرکت سهامی عام کف با داشتن قدمت 90 ساله در تولید انواع صابون، شامپو و سایر مواد شوینده به دلایلی نامشخص در سالجاری تعطیل شده است و کارگران این شرکت در سالجاری با درهای بسته این کارخانه مواجه شدهاند.
صنعت شوینده بیمادر میشود
بنا بر این گزارش درباره شرکت سهامی عام کف مطرح است که در سال 1307 با تمامی محدودیتها و مشکلات اولین کارخانه صنعتی تولید صابون در شهر اصفهان تاسیس شد این کارخانه اولین محصول خود را با نام صابون سوبلمه تولید و به بازار عرضه کرد.
کارخانه داروگر 13 سال پس از فعالیت یعنی در سال 1320 به منظور گسترش برنامههای تولیدی از اصفهان به تهران منتقل شد و در ادامه تولید صابون مبادرت به تولید محصولات دیگر بهداشتی و آرایشی کرد و سرانجام در سال 1336شرکت داروگر به ثبت رسید و از آن زمان تاکنون محصولات تولیدی خود را با نام داروگر به بازار عرضه میکند.
این شرکت علاوه بر آنکه پایهگذار تولید صنعتی صابون کشور محسوب میشود، پایه و ساختار پودر لباسشویی را هم در ایران ایجاد کرده است. در سال 1352 نام شرکت داروگر تغییر یافت و نام شرکت سهامی عام کف، جایگزین آن شد.
شرکت «داروگر» با عنوان شرکت سهامی عام کف که دارای شرکتهایی زیر مجموعهای مانند تولیپرس، کیوان، تولیددارو،کیمیا ایران و صنایع بستهبندی داروگر است که برندهای معتبر و مشهوری چون ریکا، خمیردندان پاوه، صابون نخل زیتون، شامپو پاوه، شوما، دریا، جام و... را به بازار و مغازهها عرضه میکند.
این کارخانه که قدمت 90 ساله در تولید انواع صابون، شامپو و سایر مواد شوینده دارد به دلایلی نامشخص در سالجاری تعطیل شده است و کارگران این شرکت در سالجاری با درهای بسته این کارخانه مواجه شدهاند. اولین واکنشهای صورت گرفته در این باره، اعطای مرخصی اجباری کارگران این کارخانه تا اطلاع ثانوی تعطیل است. این مرخصی اجباری از شب عید شروع شده و تا به دیروزادامه داشت.
براساس این گزارش اخیرا اخباری درخصوص تعدیل 500 تا 1000 کارگر شرکت داروگر منتشر شده است. یکی از پرسنل این کارخانه در واکنش به درخواست برای تماس با مدیرعامل یا سایر مسوولان این شرکت به تسنیم میگوید: به غیر از نگهبان کسی در کارخانه باقی نمانده و فردی برای پاسخگویی رسانهای وجود ندارد. وی میافزاید: کارگران این شرکت بعد از تعطیلات عید نتوانستند به شرکت بیایند و اکنون در تعطیلی به سر میبرند تا تکلیف کارخانه و آنها مشخص شود.
وزارت صنعت چه کمکی میکند
مدیر صنایع غیرفلزی وزارت صنعت دراین زمینه با بیان اینکه قرار بود بعد از عید برای حل مشکلات داروگر از طریق ستاد تسهیل اقدام شود، گفت: برای این کار، مدیرعامل هلدینگ باید به وزارت صنعت مراجعه میکرد اما تاکنون مراجعهای نداشته است.
مهدی صادقینیارکی در گفتوگو با فارس در مورد بحثهای مطرح شده مبنی بر توقف تولید محصولات داروگر و مرخصی اجباری کارگران آن، اظهار داشت: قبل از تعطیلات نوروز، مدیرعامل داروگر مراجعهای به وزارت صنعت داشت و در جلسهای قرار شد در سال جدید جزییات مشکلات واحدهای تولیدی زیرمجموعه این هلدینگ صنعتی را به وزارت صنعت اعلام کنند.
وی افزود: در سالجاری مدیرعامل داروگر مراجعهای به ما نداشته و اطلاعاتی از جزییات مشکلات واحدهای زیرمجموعه نیز به دست ما نرسیده است.
صادقینیارکی با بیان اینکه همه شرکتهای زیرمجموعه داروگر با مشکل روبهرو هستند، تصریح کرد: قرار بود پس از بررسی مشکلات هلدینگ داروگر از ظرفیت ستاد تسهیل امور صنایع برای حل این مشکلات استفاده شود و دولت به این واحد صنعتی کمک کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مشکل گروه داروگر به بدهی بانکی مربوط میشود، گفت: همه بنگاههای تولیدی مجموعهای از مشکلات را دارا هستند، از جمله بدهی به سیستم بانکی اما در مورد داروگر باید جزییات مشکلات این بنگاه اقتصادی بررسی شود تا ببینیم چه کمکی از طریق کارگروههای ملی و استانی میتوان به این واحد تولیدی کرد.
منتظر تعطیلی تولیپرس، تولیددارو و کیوان هم باشیم
عضو سابق انجمن شویندگان نیز با بیان اینکه با تعطیلی داروگر باید منتظر تعطیلی سایر شرکتهای وابسته به این برند از جمله تولیپرس، تولیددارو، کیوان و حتی روغن جهان باشیم، گفت: بارها مشکلات شرکت را گفتیم ولی کسی اهمیت نداد.
این کارشناس در گفتوگو با تسنیم، اظهار داشت: به دلیل مشکلات بانکی و مدیریتی طی سالهای گذشته مشکلات این شرکت تشدید پیدا کرده و سهم این برند قدیمی در بازار کاهش پیدا
کرده است.
وی افزود: متاسفانه در طول این سالها نقدینگی این شرکت کاهش و بدهی آن به سیستم بانکی افزایش یافته است اما هر بار که فعالان حوزه شوینده وضعیت وخیم این کارخانه را به وزارت صنعت بیان کردند، هشدارها شنیده نشده و گشایشی ایجاد نشده است.
این عضو سابق انجمن شویندگان سوء مدیریت در کارخانه داروگر را ریشه اصلی مشکلات این کارخانه اعلام و تصریح کرد: هر بار که مشکلات را گفتیم کسی اهمیت نداد تا اینکه امروز کارخانه به مرز تعطیلی رسیده است.
وی درخصوص میزان بدهی این واحد تولیدی که قدمت 90 ساله دارد، افزود: به صورت دقیق از میزان بدهی این واحد تولیدی به سیستم بانکی اطلاع ندارم اما میتوان گفت بدهی داروگر به بانکها حدود 800 میلیارد تومان است که این رقم بیش از ارزش دارایی کارخانه است.
طلبکاران حکم ضبط اموال کارخانه را گرفته بودند
همچنین عضو هیاتمدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران با اعلام این خبر که مشکلات این کارخانه به قبل از سال بازمیگردد، گفت: حکم خروج دستگاهها از کارخانه را هم گرفته بودند که در صورت اجرا کارگران زیادی
اخراج میشدند.
محمدرضا فرزعلیان با اعلام این خبر که تاکنون کارگری در این شرکت اخراج نشده است، اظهار داشت: مشکلات این شرکت به قبل از سال بازمیگردد بهطوری که قرار بود دستگاههای این شرکت با حکم قضایی از کارخانه خارج شود.
وی افزود: یکی از طلبکاران شرکت حکمی از دادگاه گرفته بود که بابت بدهیاش دستگاههای شرکت برداشته شود و اگر این اتفاق رخ میداد قطعا کارگران بیکار میشدند.
این نماینده کارگری خاطرنشان کرد: این شرکت پس از واگذاری به بخشخصوصی طبق قانون با مشکلات متعددی مواجه شد و تولید آن از 500 قلم به 10 قلم کاهش پیدا کرد.
فرزعلیان افزود: برای جلوگیری از اخراج کارگران و بیکاری افراد شاغل در آن با اداره کار شمالغرب هماهنگیهایی انجام شد و در این باره مانع اجرای حکم خروج دستگاهها از کارخانه داروگر شدیم.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
مقام رهبری در دیدار فرماندهان ارشد نیروهای مسلح با اشاره به حمله آمریکا به سوریه:
میتوانیم تا 80 میلیارد دلار قرارداد ببندیم
نباید در انتخابات رودرروی هم بایستیم
حذف اسد، اولویت آمریکا
روایتهای رسمی از افزایش تمایل سازندگان به تولید مسکن خبر میدهد؛
توقف تولید بنزین پتروشیمی در دولت یازدهم نتیجه داد؛
بحران بدهی
روایتی تلخ از انتشار نسخههای غیرقانونی رمان دولتآبادی؛
جانت فدای انتخابات!
مرخصی اجباری کارگران به شایعات دامن زد؛
توقف نماد بانکیها ربطی به بورس ندارد!
نگاهی به عملکرد کیفی موسسات خصوصی آموزشی کشور؛
تاثیر حمله ترامپ به سوریه بر سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران
اعتراض فعالان اقتصادی در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران؛
یادش به خیر!
ریشههای ناکارآمدی شوراهای اسلامی شهرها