روزنامه جمهوری اسلامی
1397/12/12
مذاکرات مجمع تشخیص درباره «پالرمو» بازهم ناتمام ماند
لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون «پالرمو» در نشست دیروز مجمع تشخیص مصلحت نظام با ناتمام ماندن مذاکرات اعضا، باز هم به نتیجه نرسید. در این جلسه مقرر شد، مجمع در نشست آینده که در سال 98 خواهد بود در این باره تصمیمگیری کند.حشمتالله فلاحتپیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به جلسه دیروز مجمع برای بررسی پالرمو گفت: قرار است بررسیها درباره این لوایح ادامه داشته باشد و توافق شده که بحث CFT و پالرمو به صورت یکجا مورد بررسی و رایگیری قرار گیرد.
غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ارتباط با نتیجه بررسی موضوع پالرمو در جلسه دیروز
اظهارداشت: در جلسه شنبه تمام موافقان و مخالفان پالرمو نظراتشان را بیان کردند.
وی ادامه داد: نتایج تقریبا مشخص است؛ اما اعلام رای و تصمیمگیری نهایی مجمع به بعد از تعطیلات نوروز موکول شد.
با احتساب جلسه دیروز، مجمع تشخص مصلحت نظام تاکنون چهار جلسه برای بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو برگزار کرده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ابتدای این جلسه، شبهه افکنی در مورد تصمیمات نهادهای برآمده از قانون اساسی را نادرست خواند و گفت: قانون اساسی میثاق ملی همه کشورها است و در جمهوری اسلامی، تبلور انقلاب اسلامی است و لذا نهادهای برآمده از قانون اساسی همه باید محترم باشند.
صادق آملی لاریجانی افزود: در برخی از نهادها، مسئولین با رای مستقیم مردم انتخاب میشوند، مثل رئیسجمهور و اعضای محترم مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی و شوراها و در برخی دیگر با واسطه.
وی با انتقاد از طرح برخی سخنان مغلطه آمیز در روزهای اخیر گفت: رئیسجمهور محترم، اخیرا در خصوص مجمع تشخیص مصلحت نظام مطالبی را به تعریض بیان کردند که لحن ایشان قابل قبول نیست و این تعبیر که " ده، بیست نفر نشستهاند و برای مردم تصمیم میگیرند!" هم سخنی هضم ناپذیر است.
وی افزود: متاسفانه نظیر این سخن در کلام برخی سیاسیون هم مورد استفاده قرار میگیرد. چه کسی گفته که نهادهای قانونی برآمده از رای مردم نیستند؟ فقهای شورای محترم نگهبان منصوب رهبر معظم انقلاب هستند، اما رهبری هم با تعیین مجلس خبرگان که منتخب مردم هستند برگزیده شده است و در تمام دنیا هم همینطور است که برخی نهادها و افرادی که مسئول هستند با واسطه توسط مردم تعیین میگردند.
آملی لاریجانی با اشاره به جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان یک نهاد مهم برخاسته از قانون اساسی که انتخاب اعضا و نحوه اداره جلسات آن براساس اصل یکصد و دوازده همان قانون است گفت: چرا مسئول عالی مقام نظام جمهوری اسلامی، که سوگند خورده پاسدار قانون اساسی باشد، باید این طور صحبت کند؟ اولا اعضای مجمع، ده بیست نفر نیستند و این یک سخن خلاف است، دوم آنکه اگر یک نفر در قانون اساسی اختیارات و مسئولیتهایی دارد مانند خود رئیس جمهور، آیا در هر موردی به آرای عمومی مراجعه میکند؟ اعضای دولت و وزرا که با رای با رای مستقیم مردم انتخاب نشدهاند، آیا در هر مورد که میخواهند تصمیم بگیرند به آرای عمومی مراجعه میکنند؟ این درحالی است که در بسیاری از موارد تصمیماتی هم که میگیرند به اتفاق آرا هم نیست، پس باید گفت ده، بیست نفر در دولت برای یک ملت تصمیم میگیرند؟
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: این سخن که «ده بیست نفر نمیتوانند برای عموم مردم تصمیم بگیرند» واقعا سخن مغالطه آمیزی است و تعجب میکنم از آقای رئیسجمهور که نسبت به مسائل حقوقی هم مطلع است، چرا اینگونه سخن میگوید؟
وی در خصوص رسیدگی به لوایح مربوط به FATF با تاکید بر اجرای نص قانون اساسی گفت: مقام معظم رهبری در نامه شان به مجمع تاکید کردهاند که این مساله با امعان نظر بررسی شود، لذا مجمع تشخیص وقت مستوفایی اختصاص داده و کمیسیونها و اعضا جلسات متعدد و بحثهای کارشناسی مفصلی کردهاند که در این مباحث از نمایندگان دولت نیز در جلسات حضور دارند و نظرشان را اعلام میکنند و میشنوند. مجمع تشخیص به دنبال مصلحت عمومی مردم است و تا نظری را با امعان به دست نیاورد طبیعتاً اقدامی نمیکند.
آملی لاریجانی تاکید کرد: در هر حال مجمع تشخیص مصلحت وظیفه خودش را انجام میدهد و ما امیدوارم اینگونه نباشد که مسئولان عالی رتبه کشور، هر وقت باب میلشان مطلبی گفته میشود، بپذیرند و هر وقت خلاف میل ایشان باشد، بگویند ده بیست نفر نمیتوانند تصمیم بگیرند چرا که اگر این منطق باب شود، فردا، مردم میتوانند در مورد تصمیمات دولت هم این را بگویند و ما امیدواریم مطالب بیان شده دراین خصوص تصحیح و جبران شود.
وی در ادامه از رویکرد برخی افراد و رسانهها در القای یاس به کشور انتقاد کرد و افزود: متاسفانه علاوه بر اینکه دشمن در بیرون القای یاس میکند، در درون کشور هم برخی از رسانهها و روزنامهها و در فضای مجازی و کانالهای اجتماعی در چارچوبی عمل میکنند که نتیجه آن القای ناامیدی است. در جمهوری اسلامی، در طول چهل سال انقلاب، پیشرفتهای بسیاری به دست آمده اما عدهای میخواهند بگویند که بن بست حاصل شده است و در کشور وضع خراب است.چرا باید انسان چشم بر روی حقایق ببندد؟ این مقدار پیشرفت که در امور علمی و فنی و نظامی حاصل شده و بصیرت سیاسی مردم حاصل شده و این بصیرت و حضور مردم در صحنه که سرمایه عظیم اجتماعی برای نظام است چگونه میتوان نادیده گرفت؟
وی ادامه داد: اینکه مردم در 22 بهمن میان کاستیها و اصل انقلاب و نظام تفکیک قائل میشوند و حساب برخی کاستیها و بیتدبیریها را از اصل انقلاب و نظام جدا میکنند، یک نعمت بزرگ است، اما عدهای تیشه گرفتهاند که به ریشه انقلاب بزنند و حرفهای غیر قابل قبولی را مطرح میکنند که باید به این ادعاها در جای خود پاسخ مناسب داده شود.
رئیس مجمع تاکید کرد: مسئولین باید سعی کنند، معیشت مردم را اصلاح کنند و مشکلات اقتصادی را برطرف نمایند و از ایجاد حاشیههای غیر لازم بپرهیزند.
سایر اخبار این روزنامه
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی:
150 هزار واحد مسکن مهر تا آخر سال آماده تحویل است
نوبخت خبر داد:
واریز پیش از موعد حقوق و یارانه اسفندماه
یک گام تا اتصال هند و روسیه از مسیر ریلی ایران
وزیر بهداشت:
ارز دارو و تجهیزات پزشکی 4200 تومانی میماند
درسی که ترامپ در هانوی گرفت
مذاکرات مجمع تشخیص درباره «پالرمو» بازهم ناتمام ماند
آمریکا دو پایگاه نظامی جدید در غرب عراق احداث کرد
عملیات مشترک حشد الشعبی و ارتش برای پاکسازی غرب عراق
پرواز هواپیمای تجسسی آمریکا بر فراز روسیه
عفو بین الملل نسبت به افزایش سرکوب فعالان مدنی عربستانی هشدار داد
سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام انگلیس علیه حزبالله لبنان را به شدت محکوم کرد
اختلاف مجلس و دولت بر سر میزان افزایش حقوق کارمندان
3 شکست ترامپ در 3 روز
تا پایان سال جاری انجام میشود
ایجاد 450 طرح اشتغالزایی درمناطق محروم مازندران ازسوی بنیاد برکت
وزیر بهداشت:
ارز دارو و تجهیزات پزشکی 4200 تومانی میماند
به مناسبت روز جهانی شنوایی مدیرعامل بنیاد خیریه شنوایی شفاء مطرح کرد:
کمک 4 میلیارد تومانی بنیاد بخشش به بیماران کم شنوا و ناشنوا
تخفیفهای جدید برای برخی متقاضیان «جریمه ریالی سربازی»
رئیس جمهور «قانون تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون شوراهای حل اختلاف» را برای اجرا ابلاغ کرد
بانکها و موسسات مالی نظامی در بانک سپه ادغام میشوند
بانکها و موسسات مالی نظامی در بانک سپه ادغام میشوند
بانکها و موسسات مالی نظامی در بانک سپه ادغام میشوند
بانکها و موسسات مالی نظامی در بانک سپه ادغام میشوند
بانکها و موسسات مالی نظامی در بانک سپه ادغام میشوند
بانکها و موسسات مالی نظامی در بانک سپه ادغام میشوند