رونمایی از میثاق نامه طرح گفت‌وگوی ملی

رئیس فراکسیون امید در سفر دو روزه به قم ضمن دیدار با مراجع و علمای این شهر با اعضای مجمع محققین و مدرسین و شورای هماهنگی جبهه اصلاحات قم دیدار کرد. عارف در ادامه برنامه‌های روز اول سفر خود به قم، به دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی رفت و پس از آن با حضور در دفتر آیت الله نوری همدانی با این مرجع تقلید نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.
آیت الله نوری همدانی در این دیدار با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی نظام مردم سالار دینی است، اظهار کرد: مردم صاحب اصلی نظام هستند و با دادن جان و خون خود توانستند نظام اسلامی را با رهبری امام راحل به پیروزی برسانند.
ایشان با اشاره به فرمایش امام راحل مبنی بر این که مجلس در راس امور است، عنوان کرد: امروز کار در دست نمایندگان مجلس است و باید با جدیت برای حل مشکلات مردم به ویژه مشکلات اقتصادی و معیشتی تلاش کنید.
محمدرضا عارف نیز با بیان اینکه روی کار آمدن فرصت طلبان و ریاکاران برای نظام خطرناک است و زمینه ساز فساد می‌شود، گفت:برای عده‌ای ماندگاری در قدرت یک اصل شده است و به هر قیمتی می‌خواهند بمانند در حالیکه نخبگانی که آمادگی پذیرش مسئولیت را دارند به دلیل برچسب زدنها به میدان نمی‌آیند.عده‌ای مصونیت شان برچسب زدن به دیگران است.


محمدرضا عارف در ادامه سفر خود به دیدار آیت‌الله محمدعلی گرامی رفت او در این دیدار با اشاره به گسترده شدن فساد در کشور گفت: متاسفانه قبح فساد در کشور ریخته شده و نکبت فساد، برکت را از بین می‌برد. وی با اشاره به احساس دوقطبی شدن جامعه در بین مردم گفت: این احساس منجر به این می‌شود که مردم گمان کنند همه امکانات جامعه تنها در اختیار یک بخش و گروه خاصی است. عارف یادآور شد: احساس فساد و تبعیض در جامعه فراوان است و باید برای رفع آن چاره اندیشی کرد. از سوی دیگر نرخ طلاق در جامعه بالاست که به نوبه خود می‌تواند بر روند آسیب‌های اجتماعی اثرگذار باشد.
عارف با بیان اینکه میثاق‌نامه‌ای ذیل طرح گفت‌وگوی ملی در مجلس شورای اسلامی تهیه کردیم، گفت: رمز پیروزی و پیشرفت کشور ما در وحدت و انسجام است؛ اگرچه امکانات حکومتی در اختیار تفکر مقابل اصلاح‌طلبی است اما فضای عمومی جامعه به نفع تفکر اصلاح‌طلبی است. برای پیشبرد طرح گفت‌وگوی ملی که میثاق‌نامه آن در مجلس تهیه شده از شخصیت‌هایی همچون حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد، مصباحی‌مقدم و... دعوت شده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ما معتقدیم دعواهای سیاسی بی‌جهتی که در کشور ایجاد شده نتیجه‌اش ظهور و ورود آدم‌های فرصت‌طلبی است که در حاکمیت حضور پیدا کردند و نتیجه حضور این فرصت‌طلب‌ها هم فسادهایی است که بعضا به وجود می‌آید.
آیت‌الله بیات زنجانی نیز در این دیدار با اشاره به سخنان عارف مبنی بر تهیه میثاق‌نامه‌ای برای طرح گفت‌وگوی ملی در مجلس اظهار داشت: وحدت هیچ‌گاه مضر نبوده و همیشه برای جامعه سود داشته است.
وی با تمجید از عملکرد عارف در مجلس شورای اسلامی گفت: عملکرد شما موفقیت‌آمیز بوده و علاوه بر آن گشایش‌هایی در موضوع حصر با تلاش‌های شما صورت گرفته و از آن مطلع هستیم.
> در بحث‌های مدیریتی از
ظرفیت بزرگ زنان استفاده نکردیم
محمدرضا عارف همچنین در دیدار با آیت‌الله علوی بروجردی با اشاره به اهمیت نقش زنان برای پیشبرد امور گفت: در اوایل انقلاب بحث ورود زنان به رشته کشاورزی در دانشگاه‌ها را ممنوع کردیم اما بلافاصله موضوع زراعت بسیاری از زنان در زمین‌های کشاورزی نقاط مختلف ایران مورد بررسی قرار گرفت و خیلی زود به تناقض خوردیم و لذا این محدودیت برداشته شد. در مجموع، آموزش عالی کشور روند خوبی دارد و امروز حدود ۵۰ درصد ظرفیت آموزش عالی کشور در اختیار زنان است. اگرچه حضور زنان و دختران در دانشگاه‌ها پررنگ است اما در بحث‌های مدیریتی از این ظرفیت بزرگ استفاده نکردیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: چشم‌اندازی که برای نظام جمهوری اسلامی ایران تعریف شده این است که در آینده‌ای نزدیک به قدرت اول منطقه‌ای تبدیل شویم اما سوال این است که با چه ظرفیتی قرار است این مهم محقق شود؟ آیا قرار است همچنان با استفاده از نیمی از ظرفیت جامعه به سمت این هدف حرکت کنیم و از ظرفیت زنان غافل شویم؟
آیت‌الله سیدمحمدجواد علوی بروجردی نیز در دیدار با محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با اشاره به مطالبات زنان در جامعه ایران گفت: زنان نیمی از جمعیت کشور ما را تشکیل می‌دهند و اگر اجازه فعالیت لازم به آنها را ندهیم در واقع نیمی از جمعیت‌مان را راکد گذاشته‌ایم.
این استاد برجسته حوزه علمیه قم اضافه کرد: در گذشته‌های دورتر بزرگان ما حق رای به زنان را نمی‌دادند اما پس از انقلاب، بزرگان ما به زنان حق رای دادند و اگر حق رای دادیم، بنابراین حق مطالبه هم باید به آنها بدهیم و حق مطالبه هم یعنی حق ورود به اجتماع در همه شئونات.
رئیس فراکسیون امید در جریان سفر به قم با حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی نماینده تام الاختیار آیت الله سیستانی نیز دیدار کرد. حجت الاسلام شهرستانی در دیدار مهاجرت استعدادهای ملی به خارج از کشور را به دلیل فرهنگ‌سازی نادرست و برخی کم‌کاری‌ها دانست و گفت: در کشور ما آموزش و پرورش وجود دارد در حالی که تربیت و پرورش انسان همواره مقدم بر آموزش است و زیرساخت فرهنگی کشور «یزکیهم و یعلمهم الکتاب و الحکمه» است.وی با انتقاد از حذف و طرد سرمایه‌های کشور،تصریح کرد: باید با برنامه ریزی درست و تدوین سیاستهای اصولی سرمایه‌های کشور را حفظ کنیم.
محمدرضا عارف نیز در این دیدار با اشاره به چرایی تشکیل بنیاد نخبگان،بر لزوم کشف استعدادها در بهره‌گیری از آنان در سطوح مختلف تاکید کرد و گفت:اگر به نخبگان بخصوص نخبگان جوان میدان دهیم و آنان را با برچسب زدن‌ها از صحنه خارج نکنیم و فضا برای فعالیت آنها فراهم باشد مطمئنا شاهد توسعه و پیشرفت کشور در همه عرصه‌ها خواهیم بود اما متاسفانه در ۴۰ سال گذشته غفلت‌هایی در این زمینه صورت گرفت و با برچسب زدن‌ها به نخبگان کشور، فضا برای فعالیت آنها فراهم نشد.
> جزئیات میثاق نامه
طرح گفت‌وگوی ملی
محمدرضا عارف در پایان سفر دو روزه خود به شهر قم، در گفت‌وگو با خبرنگاران و در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا، مبنی بر تشریح جزئیات طرح گفت‌وگوی ملی گفت: طرح گفت‌وگوی ملی که آن را در مجلس مطرح کردیم، خوشبختانه با استقبال خوبی روبرو شد؛ البته بنا بود خیلی هم بحث‌های گفت‌وگوی ملی رسانه‌ای نشود که بتوانیم به سمت همگرایی بخصوص در مسائل مشترک برسیم.
وی خاطرنشان کرد: در یکی از جلساتی که داشتیم، بحث انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه سال جاری مطرح و گفته شد که اگر دو جریان اصیل سیاسی کشور، در مسئله انتخابات برخورد جدی نکنند، ممکن است یک عده فرصت‌طلب به بهانه حضور در انتخابات و کسب رای مردم، وارد بحث‌های جدی تخریبی چه علیه شخصیت‌ها و چه علیه کلیت نظام شوند و لذا خوب است که جریانات اصیل انقلاب، روی میثاق نامه‌ای با همین موضوع طرح گفت‌وگوی ملی به توافق برسند.
رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در همین راستا بررسی‌هایی شد و دیدیم خانه احزاب میثاق نامه‌ای در همین راستا دارد که همین میثاق نامه، توسط کارگروهی که بین نمایندگان مجلس با عنوان کارگروه گفت‌وگوی ملی تشکیل شده است، بازنگری و بررسی شد؛ همچنین در کارگروهی که در خارج از مجلس هم هست، این موضوع مورد بحث واقع شد و قرار شد با خانه احزاب هم صحبت شود که تقریبا آن میثاق‌نامه، نهایی شده که انشاءالله وقتی نهایی و قطعی شد و نظرات اعمال شد، آن را جهت اطلاع هم احزاب و هم جریانات سیاسی و هم چهره‌های تاثیرگذار در انتخابات مثل ائمه جمعه، ارسال خواهیم کرد که انشاءالله مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: امیدواریم در ماه‌هایی که به انتخابات ختم می‌شود، محورهای خوبی که در این میثاق‌نامه هست، مورد بحث قرار گیرد تا انشاءالله همه در این چارچوب، یک حضور پرشور و رقابت جدی را در انتخابات شاهد باشیم.
عارف یادآور شد: هدف کلی تدوین میثاق نامه طرح گفت‌وگوی ملی، این است که ما حس می‌کنیم دو جریان داخل نظام که از ابتدای انقلاب هم بودند (اصولگرا و اصلاح‌طلب) و مشترکات فراوانی دارند، بیاییم و روی این مشترکات حرکت کنیم و به طور طبیعی روی مواردی هم که اختلاف نظر هم داریم، بحث کرده و سعی کنیم در چارچوب قانون و رهنمودهای امام و رهنمودهای مقام معظم رهبری، یک اجماعی را در کشور و روی مسائل کلان نظام ایجاد کنیم تا در نهایت بتوانیم در انتخابات اسفندماه، در یک رقابت سالم، تلاش بیشتری برای پاسخ به مطالبات مردم و چالش‌های دیگر داشته باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که به نظر شما، دو جریان اصولگرا و اصلاح‌طلب که همواره در عرصه سیاسی رقابت جدی با یکدیگر داشته‌اند، تعهدی به این میثاق نامه می‌دهند و یا به آن پایبند می‌مانند؟ گفت: تهیه میثاق نامه طرح گفت‌وگوی ملی با نیت خیری انجام شده و یک اجماعی هم بین تهیه‌کنندگان آن بوده است؛ امیدواریم که با استقبال همه فعالان سیاسی هم روبرو شود و یک شروعی برای همکاری و تعامل بیشتر باشد.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان کشور در واکنش به این نکته که ممکن است در میدان عمل و رقابت‌های سیاسی، فعالان اصولگرا یا اصلاح‌طلب به این میثاق نامه عمل نکنند، گفت: نمی‌توانیم پیشداوری کنیم که عمل نمی‌کنند اما امیدواریم فضا به سمتی پیش برود که اجرایی کردن این قبیل میثاق‌نامه‌ها و این حرکات، یک نگاه مثبتی در جامعه ایجاد کند و بالعکس کسی که از این‌ها فاصله می‌گیرد، با برخوردهای سرد جامعه بتواند خود را اصلاح کند.
وی با بیان اینکه اصل هدف ما از تهیه میثاق‌نامه طرح گفت‌وگوی ملی برای انتخابات مجلس است، گفت: امیدواریم که بتوانیم این طرح را تا یکی دو هفته آینده کامل کرده و متن آن هم توزیع و منتشر شود و حتی مورد تحلیل رسانه‌ها قرار گیرد؛ به نظرم اگر رسانه‌ها، مستقل از نقدهایی که ممکن است به بندهایی از آن داشته باشند، ورود مثبتی در این زمینه داشته باشند، امیدواریم بتوانیم شروعی در مسیر تعامل و تفاهم ملی و اجماع روی مسائل کلان کشور داشته باشیم.
به گزارش امیدنامه، عارف گفت: امیدواریم هر دو جریان مهم سیاسی کشور در چارچوب این میثاق‌نامه طرح گفت‌وگوی ملی حرکت کرده و بجای تخریب هم به ویژه در ایام انتخابات، رفاقت و در عین حال رقابت جدی و سالم
داشته باشند.
سایر اخبار این روزنامه
آقای رحمانی! چرا امضاء « وزیر صنعت، معدن وتجارت» در یزد خریداری ندارد؟! ایرانی‌ها فقط در ایران لاکچری باز هستند! نباید اجازه داد حقایق دفاع مقدس کهنه، فراموش و یا انکار شود کارشناسان ضرب الاجل یک ماهه پاریس برای مذاکره ایران و آمریکا را در گفت‌‌و‌گو با آفتاب یزد تحلیل کردند رونمایی از میثاق نامه طرح گفت‌وگوی ملی بنا به گفته یک نماینده مجلس 26 نفر تاکنون آلوده شده‌اند آیا رحمانی باید مجددا رای اعتماد بگیرد؟ آفتاب یزد در گفت‌‌و‌گو با جعفر قنادباشی نارضایتی در خاندان سعودی و آینده ولیعهد عربستان را بررسی می‌کند بانوان ایرانی توانستند برای تماشای بازی تیم ملی فوتبال کشورمان و کامبوج بلیت تهیه کنند حیاتی: ناچار بودم آن خبر را بخوانم! به بهانه انتشار خاطرات وندی‌شرمن مذاکره‌کننده هسته‌ای آمریکا از سوی انتشارات صدا و سیما درباره هشدار فرانسه جیغ زاغ‌ها روی سکوها... طرحی فانتزی برای شرایط کنونی‌کشور به بهانه انتشار خاطرات وندی‌شرمن مذاکره‌کننده هسته‌ای آمریکا از سوی انتشارات صدا و سیما آقای رحمانی! چرا امضاء « وزیر صنعت، معدن وتجارت» در یزد خریداری ندارد؟!