روزنامه همدلی
1398/09/03
یک نماینده مجلس در گفتوگو با «همدلی» و خطاب به سران قوا: نوبت ساماندهی وضع معیشتی مردم است، تمهیدات لازم را ارایه دهید
همدلی| یک نماینده میگوید: در حال حاضر دولت روحانی در اداره کشور در شرایط خوبی قرار ندارد. در حوزه اقتصادی و سیاست خارجی و داخلی، حوزه فرهنگ و حوزه اجتماعی، نخگبان اصلاحطلب برای برونرفت از این وضع برای او راهکار دارند.علی بختیار، نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس در پاسخ به این سوال که مدیریت بحران دولت را در اعتراضهای اخیر چطور ارزیابی میکنید، به «همدلی» میگوید: در حال حاضر دولت روحانی در اداره کشور در شرایط خوبی قرار ندارد. در حوزه اقتصادی و سیاست خارجی و داخلی، حوزه فرهنگ و حوزه اجتماعی، نخگبان اصلاحطلب برای برونرفت از این وضعیت برای او راهکار دارند. جوانان این جناح نسبت به او عرق داشتند که بتواند با پشتوانه اصلاحطلبی موفق شود. دولتی که بتواند در حوزههای مختلف تحولاتی ایجاد کند اما به دلیل به توجهی به نخبگان و اصلاحطبان دچار مشکلاتی شد و این وضعیت باعث یاس اصلاحطلبانی شد که از ایشان حمایت کردند و خیلیها پیشمان هستند از اینکه از آقای روحانی حمایت کردند.
بختیار اضافه میکند: بدون توجه به این موضوعات و بدون مشورت با عقلا و نخبگان و اصلاحطلبانی که در این زمینه حرف برای گفتن داشتند و کارهای بسیار راهبردی در حوزههای اقتصادی انجام دادهاند، که اگر این کارها انجام میشد میتوانست شرایط اقتصادی را بهبود ببخشد و شرایط کار را در این وضعیت که با آن مواجه هستیم و شرایط تحریمی که در آن قرار داریم، مفری برای عبور میشد. اما بدون توجه به نظر آنها هم در مسائل انتخاب وزرا بیشتر از اینکه به جریانی که از دولت و آقای روحانی حمایت کرد و اصلاحطلبانی که در اقصی نقاط کشور از او حمایت کردند در دولت روحانی نمودی پیدا نکرد؛ کسانی که میتوانستند در انتخابها و انتصابها به آقای روحانی کمک کنند اما او کمک نخواست و الان دولتش دچار مشکلات جدی است.
بختیار ادامه میدهد: سران قوا باید بیشتر جوانب اجتماعی و اقتصادی که ممکن است این طرح برای مردم ایجاد کند را بسنجند. این یک تصمیم عجولانه بود. این تصمیم بدون دخالت مجلس گرفته شد و مخالفت صریح مجلس را در پی داشت و این مخالفت در چند جلسه ابراز شد. رئیس مجلس بدون در نظر گرفتن نظر نمایندگان مجلس در جلسه سران تصمیمی خلاف نظر مجلس گرفت.
اما مجلس به تبعیت از رهبری طرح های دوفوریتی و سه فرویتی را که برای جلوگیری و توقف این اقدام در دستور کار داشت، پس گرفت و الان مردم معترض این نوع اجرای عجولانه هستند و دولت و سران سه قوه باید تمهیداتی اتخاذ کنند که آثار اقتصادی و اجتماعی افزایش قیمت سوحت کنترل شود و مردمی که تحت فشار مالی و معیشتی هستند را درک کنند. بهویژه آثار آنی این طرح را باید در نظر داشته باشند و برای آن چارهاندیشی کنند. مراقبت کنند که تورم افزایش پیدا نکند. در همین چند روز شاهد یک بههمریختگی در بازار کالاهای اساسی بودیم و ظاهرا قیمت کالاهای اساسی کششی را نشان داده است. حالا وقت آن است که هر سه قوه که چنین تصمیمی گرفتهاند، وارد میدان شوند.
نماینده مردم گلپایگان و خوانسار میافزاید: از دیگر سو میشد این طرح به مجلس بیاید و در اینجا پخته شود چرا که نمایندگان مجلس از نزدیک با وضعیت مردم در تماس هستند و با دردهای آنها آشنایی دارند. چه از جهت اقنا و جه از جهت تصمیم گیری و انتخاب درست نمایندگان میتوانستند به سران قوا کمک کنند.
او با اشاره به پس گرفتن طرح سه فوریتی در مجلس میگوید: حالا که این تصمیم گرفته شده است ما هم به تبعیت از رهبری این طرحها را پس گرفتیم. حالا آنها باید بیایند و از مشکلات کشور جلوگیری کنند. ما دو مشکل اساسی داریم. یکی اینکه با یارانه جدیدی که به مردم داده میشود در کشور نقدینگی ایجاد میشود و در ادامه آثار تبعی نقدینگی افزایش نرخ تورم است. دوم اینکه افزایش قیمت بنزین به لحاظ فرهنگی همواره در اقتصاد ایران آثار نامطلوبی بر تغییر شاخصهای اقتصادی میگذارد. بهویژه نرخ تورم که حداقل به میزان ۶ درصد اثر خود را خواهد گذاشت. در واقع دو تصمیم تورمزا هستند که باید در اسرع وقت از آثار سو آنها جلوگیری کرد و نگذاریم فشار بیشتری به مردم وارد شود. یعنی این اقدام لازم و ضروری است.
ما نمایندگان مجلس هم باید بررسی کنیم و ببینیم که سران قوا بر چه پایه و اساسی این تصمیم را گرفتهاند و مسئولان باید در این زمینه به ما سخ دهند. چه قوه قضاییه و چه قوه مجریه. هم رئیسجمهور و هم رئیس قوه قضاییه و هم رئیس مجلس که رای نمایندگان را در نظر نگرفتند، هفته آتی بیایند به مجلس و در این زمینه باید پاسخ دهند.
این عضو فراکسیون امید توضیم میدهد: این دولت یک دولت معتدل است؛ یعنی نه اصلاحطلب است و نه اصولگراست. دولت روحانی در واقع یک دولت اصولگرای محافظهکار است. روحانی در ابتدا در جمع اصولگرایان بوده و بعدها به سمت اعتدال تغییر رویه میدهد و با حمایت اصلاحطلبها به قدرت میرسد. به هر حال عملکرد نامناسب آن به رغم حمایتی که اصلاحطلبان از او داشتهاند، باعث شده که اصلاحطلبها از روحانی ناامید شوند. بهویژه به دلیل تصمیات اخیر اقتصادی. چرا؟ چون تصمیات دولت روحانی شبیه دولت احمدینژاد است. همین طرح معیشتی که اجرا شده است دقیقا همان طرح هدفمندی یارانههاست که همان آثار تورمی وحشناک را در جامعه به دنبال خود آورد و رشد منفی اقتصادی را در کشور رقم زد.
سایر اخبار این روزنامه
یک نماینده مجلس در گفتوگو با «همدلی» و خطاب به سران قوا: نوبت ساماندهی وضع معیشتی مردم است، تمهیدات لازم را ارایه دهید
«همدلی» از رشد پروژه های سد سازی غیر کارشناسی، حضور مافیای آب و تاثیر سوء آن بر محیط زیست گزارش می دهد
همدلی به مناسبت سالروز تولد کیهان کلهر، یکبار دیگر نقش پدیده موسیقی ایران در موسیقی جهان را بازخوانی می کند
بعد از یک هفته تنش های مختلف، شرایط کشور دوباره عادی میشود ضرورت شناسایی بستر اعتراضها در فصل آرامش
روز دوشنبه ۴ آذرماه برگزار میشود اجتماع بزرگ مردم تهران در حمایت از اقتدار ایران
نگاهی به کیفیت آثار ترجمه در بازار نشر امروز ایران؛ ابزار انتقال اندیشه دیروز، عامل بدفهمی امروز است؟
همدلی به مناسبت سالروز تولد کیهان کلهر، یکبار دیگر نقش پدیده موسیقی ایران در موسیقی جهان را بازخوانی می کند
مطالبه عمومی در دفاع از امنیت و اقتدار کشور