آمریکا درحال سرمایه‌گذاری بر طالبان و داعش در افغانستان است

یک کارشناس مسائل شبه قاره با بیان اینکه به نظر می‌رسد آمریکا درحال سرمایه‌گذاری بر داعش در افغانستان است، گفت: آمریکایی‌ها می‌خواهند نیروهای افراطی‌ طالبان را جذب داعش کنند و مسائل‌شان را از طریق داعش پیش ببرند.
«محمد ملازهی» با اشاره به اظهارات سخنگوی دفتر سیاسی طالبان مبنی بر به توافق رسیدن طالبان و آمریکا و احتمال امضای توافقنامه صلح تا پایان سال میلادی گفت: در این توافق باید نیاز ترامپ به یک توافق و ازسوی دیگر جمع‌بندی طالبان نسبت به روند تحولات افغانستان را مد نظر قرار داد.
وی با بیان اینکه ترامپ در عرصه سیاست خارجی با مشکلات جدی روبه‌رو ست و نیاز دارد با کشور یا جریانی به توافق برسد، اظهار داشت: سه منطقه وجود دارد که اگر ترامپ بتواند با آنها به توافق برسد، این توافق پیروزی ترامپ را افزایش می‌دهد؛ ایران، کره شمالی و افغانستان. شانس به توافق رسیدن ترامپ در دو مورد اول یعنی ایران و کره شمالی اندک است اما مورد دیگر توافق با طالبان در افغانستان ترامپ شانس بیشتری دارد.طالبان به این نتیجه رسیده که از طریق نظامی نمی‌تواند قدرت را در افغانستان به دست بگیرد
به گزارش ایرنا وی ادامه داد: ترامپ برای رسیدن به توافق با طالبان از مدت‌ها قبل زمینه‌چینی کرده بود و حتی زلمای خلیل‌زاد، سفیر پیشین این کشور در کابل را که اصالتا افغانستانی است، به نمایندگی ویژه خود در امور افغانستان منسوب کرده بود و اکنون هم طالبان و آمریکا درحال رسیدن به توافق نهایی در پی گفت‌وگوهای میان خلیل‌زاد و ملا احمد برادر هستند.


وی با بیان اینکه هنوز جزییات توافق میان طالبان و آمریکا مشخص نیست، به اختلافات آمریکا و طالبان اشاره کرد و گفت: یک مورد درخصوص پایگاه‌های آمریکا و ادامه حضور نظامیان این کشور در افغانستان است. طالبان همواره تاکید کرده که باید همه پایگاه‌های نظامی برچیده و تمامی نیروهای نظامی آمریکا از این کشور خارج شوند درحالی که به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها خواهان حفظ حدود شش هزار نظامی و استقرار چند پایگاه نظامی‌ در افغانستان هستند.
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی مسئله اختلافی دیگر را آتش بس در افغانستان عنوان کرد و افزود: طالبان حاضر به آتش‌بس با آمریکا شده است و نه دولت افغانستان. طالبان دولت کابل را دولت دست‌نشانده آمریکا می‌داند و به همین خاطر، حاضر به مذاکره با آنها نبود. اینک انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان برگزار شده و دولت وحدت ملی دیر یا زود کارش به پایان می‌رسد و دولت جدید بر سرکار می‌آید که فرصت خوبی برای آتش بس و آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی میان دولت و طالبان است.
وی با بیان اینکه براساس توافق طالبان و آمریکا، طالبان دست از جنگ برداشته و به گروهی سیاسی تبدیل می‌شود، عنوان کرد: در این چارچوب، طالبان از طریق مبارزات سیاسی و انتخابات به قدرت می‌رسد. حال اینکه چه زمانی به قدرت برسد و تا چه اندازه به قدرت رسیدن اکتفا کند، مسئله‌ دیگری است که بعید است به حداقل اکتفا کند.
وی ادامه داد: طالبان ایدئولوژیک و انحصارطلب بوده و خواهان همه قدرت هستند. این مسئله برخلاف توافق «بن» میان گروه‌های افغانی است و معلوم نیست جریان‌های دیگر مانند ائتلاف شمال – که از قبل با آنها دشمنی دیرینه دارند – این مسئله را بپذیرند.
این کارشناس درباره نتایج انتخابات افغانستان افزود: اگر اشرف غنی پیروز انتخابات شود، طالبان هم با اشرف غنی مشکل کمتری دارد چراکه طالبان، عبدالله را تاجیک و متعلق به جریان شمال می‌داند که مشکل دیرینه‌ای باهم دارند. در این چارچوب، اشرف غنی احتمالا رئیس‌جمهور می‌شود و آمریکا هم از او حمایت می‌کند.
وی درباره سناریوهای مطرح شده برای خروج از بن بست و احتمال مجدد تقسیم قدرت میان عبدالله عبدالله و اشرف غنی اظهار داشت: یک سناریو که آمریکایی‌ها داده‌اند، تشکیل دولت موقت 18 ماهه است که طی آن دولت با طالبان مذاکره کند و پس از توافق با طالبان، انتخابات ریاست جمهوری با مشارکت تمامی گروه‌ها برگزار شود. سناریو دیگر، مصالحه میان اشرف غنی و عبدالله و تقسیم قدرت میان آن دو است. شاید هم به عطا محمد نور این وعده را داده‌ باشند که جای عبدالله را بگیرد و رئیس اجرایی دولت شود.
وی درباره موضع دولت وحدت ملی به توافق آمریکا و طالبان تصریح کرد: دولت تا به امروز این موضع را داشته است که دولت در مذاکرات آمریکا و طالبان دور زده شده و نقشی ندارد اما دولت فعلی کارش به پایان رسیده و دیر یا زود خواهد رفت. دولت جدید هم هر کسی باشد، با آمریکا هماهنگ خواهد شد و طالبان را در قدرت شریک خواهد کرد.
این پژوهشگر مسائل شبه قاره با بیان اینکه به نظر می‌رسد آمریکا درحال سرمایه‌گذاری بر داعش در افغانستان است، عنوان کرد: آمریکایی‌ها می‌خواهند نیروهای افراطی‌ طالبان را جذب داعش کنند و مسائل‌شان را از طریق داعش پیش ببرند. اگر توافق با طالبان هم نهایی شود، قدرت نظامی‌شان جذب در ارتش افغانستان شده و خود به یک حزب سیاسی تبدیل می‌شوند.
سایر اخبار این روزنامه
رئیس کل بانک مرکزی: 90 درصد تامین مالی کشور توسط سیستم بانکی انجام می‌شود ناکامی آمریکا و اروپا در اتهام‌زنی به ایران آیت‌الله سیستانی: نبرد اصلاح سخت‌تر از مبارزه با تروریسم است شمخانی: بیش از 85 درصد از جانباختگان رخدادهای اخیر در هیچ تجمع اعتراضی حضور نداشتند سازمان ملل: قانون شهروندی تازه هند تبعیض علیه مسلمانان است آمریکا درحال سرمایه‌گذاری بر طالبان و داعش در افغانستان است وال استریت ژورنال: عربستان به دنبال کاهش تنش با ایران است وزارت بهداشت اعلام کرد جاسازی قرصهای مشکوک در محصولات بیش‌ از10 شرکت تولید کیک رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به بیست و هشتمین اجلاس سراسری نماز: با نماز، جان را پالایش و از گناه دوری کنیم یادداشت مدیرمسئول تغییر جانسون در انتخابات انگلیس پیروز شد با حضور فرمانده کل سپاه؛ بهره‌برداری از 14 طرح عمرانی و خدماتی در شهرستان ری حضور پررنگ سازمان بهشت زهرا(س) در سومین همایش و نمایشگاه تهران هوشمند سید عباس موسوی، اظهارات وزیر خارجه آلمان را غیرمسئولانه و مداخله جویانه خواند چهار عضو شبکه سلطنت‌طلبان در اصفهان دستگیر شدند وزیران علوم و صنعت این هفته در مجلس حضور می‌یابند آیت‌الله سیستانی: نبرد اصلاح سخت‌تر از مبارزه با تروریسم است آیت‌الله سیستانی: نبرد اصلاح سخت‌تر از مبارزه با تروریسم است آیت‌الله سیستانی: نبرد اصلاح سخت‌تر از مبارزه با تروریسم است آیت‌الله سیستانی: نبرد اصلاح سخت‌تر از مبارزه با تروریسم است آیت‌الله سیستانی: نبرد اصلاح سخت‌تر از مبارزه با تروریسم است