وزارت بهداشت اعلام کرد جاسازی قرصهای مشکوک در محصولات بیش‌ از10 شرکت تولید کیک

رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه گزارشات واصله به وزارت بهداشت مبنی بر وجود قرص و کپسول در کیک‌های خوراکی،‌ به هیچ عنوان به خط تولید این محصولات مربوط نیست،‌ گفت: طبق بررسی‌های صورت گرفته از گزارشات مردمی در دو استان سیستان بلوچستان و هرمزگان،‌ مشخص شد این قرص‌ها پس از تولید و در مرحله‌ عرضه داخل کیک‌ها گذاشته شده‌است.
کیانوش جهانپور در گفتگو با ایسنا، با بیان اینکه هرگونه جاسازی قرص در این کیک‌ها پس از روند تولید اتفاق افتاده است،‌ اظهارداشت: طبق گزارشات رسیده و بررسی‌هایی که از شرکت‌های صنایع غذایی در این استان‌ها داشته‌ایم،‌ این قرص‌ها به هیچ عنوان هنگام پروسه تولید درون کیک‌ها گذاشته نشده است.
وی افزود: طی مشاهدات موجود این کار مشکوک و با انگیزه و هدفی نامعلوم توسط فرد یا افرادی در سطح عرضه در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان صورت گرفته است. تمام مباحثی که در حوزه اختیارات و بازرسی‌های سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است درحال انجام بوده اما،‌ بررسی سایر عوامل نظیر قصد و نیت انجام این کار در حوزه صلاحیت و اختیارات وزارت بهداشت نیست و مراجع انتظامی و امنیتی باید موضوع را بررسی کنند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه موارد مطرح شده جاسازی قرص در کیک‌ها مربوط به بیش‌ از 10 شرکت تولید کیک است، اظهار کرد: قاعدتا اینکه یک جسم خارجی در خط تولید بیش از 10 شرکت تولید کیک خوراکی طی دو هفته و به صورت همزمان جاسازی شود، آن‌هم به شکلی که این اتفاق متوجه یک یا دو استان باشد، قطعا مشکوک است و باید از مراجع انتظامی پیگیری شود. نکته قابل توجه اما آن است که تولید کیک نیز در همان استان‌ها صورت نگرفته و از خارج از این استان‌ها به آن جا وارد می‌شود.


جهانپور تاکید کرد: برخلاف ادعاهای موجود مبنی بر اینکه قرص‌هایی که در کیک‌های خوراکی گذاشته شده‌ است، از نوع روانگردان‌ها و مخدرها بوده،‌ بررسی‌های ما این موضوع را نشان نمی‌دهد و این قرص‌ها انواع گوناگونی داشته است.
وی با بیان این که تمام گزارشات صورت گرفته بررسی‌شده است، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال بررسی‌های صورت گرفته از 30 مورد گزارش شده از استان هرمزگان نشان می‌دهد که موضوع مربوط به خط تولید نیست. مردم هم می‌توانند موارد مشابه را به سامانه تلفنی 190 گزارش دهند و با معرفی محل عرضه کیک خوراکی ما را در بررسی بیشتر واقعه یاری کنند.
* انبارهای کیک‌های مشکوک پلمب شد
در همین ارتباط، رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی از پلمپ چند انبار نگهدارنده کیکهای آلوده به قرص خبر داد و گفت: اگر از این انبارها کیکی توزیع شده باشد از بازار جمع‌آوری شده است.
سیدمحمد رضا مرتضوی افزود: اگر این قرص‌ها در خط تولید جاسازی شده بود، بعد از قرار گرفتن در کوره تغییر رنگ می‌داد و ‌اگر این قرص‌ها در خمیر کیک بودند نیز تغییر شکل می‌دادند، بنابراین رنگ سفید و سالم بودن قرص‌ها نشان می‌دهد که جاسازی قرص‌ها بعد از تولید و پیش از توزیع اتفاق افتاده است.
وی با بیان اینکه جاسازی قرص در کیک ممکن است به قصد قاچاق یا آسیب زدن به افکار عمومی و ایجاد تشویش و نگرانی انجام شده باشد، افزود: اگر هدف از جاسازی قرص در کیک‌ها مسمومیت و آسیب‌زدن بود، می‌توانستند با دسترسی به خمیر کیک، قرص را به صورت مایع در کیک، مخلوط و آن را مسموم کنند.
همچنین به گفته رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران قرص‌ها بیش‌تر در کیک‌های لایه‌ای جاسازی شده که می‌توان در آن‌ها لایه‌ها را جدا کرد و کسی متوجه تغییر شکل کیک نمی‌شود.
مرتضوی این اتفاق را "امنیتی" توصیف کرد و از پلمب شدن چند انبار نگهدارنده کیک‌های آلوده به قرص خبر داد.
وی همچنین در پاسخ به اینکه کیک‌های آلوده در سطح عرضه کشف شده یا در انبارها، گفت که "یکی دو انبار را پلمب کردند. به نظر من هدف از این کار قاچاق قرص یا تشویش اذهان عمومی و نگرانی بوده است. البته روی انبارها کار شده و اگر از آن انبارها چیزی توزیع شده باشد جمع‌آوری و معدوم شده است."
رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران از کشف ردپای برخی از افراد دخیل در این پرونده خبر داد و گفت: آلوده شدن کیک‌ها به قرص فقط در استان‌های سیستان بلوچستان و هرمزگان صورت گرفته و در دیگر استان‌ها شواهدی از این وجود این کیک‌ها وجود ندارد.
وی افزود: با توجه به اینکه آلوده شدن کیک‌ها به قرص در استان‌های مرزی اتفاق افتاده احتمالا این تخلف به قصد قاچاق قرص‌های روانگردان صورت گرفته است.
مرتضوی گفت: جاسازی قرص در کیک‌ها در شش یا هفت برند صورت گرفته که بیشتر تولیدکننده کیک‌های لایه‌ای بودند.
رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران در پاسخ به اینکه "آیا مردم می‌توانند از سالم بودن خطوط تولید کشور مطمئن باشند؟، اظهارداشت: "بله. احتمالا یک کاری برای قاچاق قرص بوده که احتمالا لو رفته و ظرف یکی دو روز آینده جمع می‌شود و جای نگرانی نیست. آلودگی جاهای خاصی است که قابل کنترل است. مشکلی در سطح تولید نیست و نگرانی در این زمینه وجود ندارد".
سایر اخبار این روزنامه
رئیس کل بانک مرکزی: 90 درصد تامین مالی کشور توسط سیستم بانکی انجام می‌شود ناکامی آمریکا و اروپا در اتهام‌زنی به ایران آیت‌الله سیستانی: نبرد اصلاح سخت‌تر از مبارزه با تروریسم است شمخانی: بیش از 85 درصد از جانباختگان رخدادهای اخیر در هیچ تجمع اعتراضی حضور نداشتند سازمان ملل: قانون شهروندی تازه هند تبعیض علیه مسلمانان است آمریکا درحال سرمایه‌گذاری بر طالبان و داعش در افغانستان است وال استریت ژورنال: عربستان به دنبال کاهش تنش با ایران است وزارت بهداشت اعلام کرد جاسازی قرصهای مشکوک در محصولات بیش‌ از10 شرکت تولید کیک رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به بیست و هشتمین اجلاس سراسری نماز: با نماز، جان را پالایش و از گناه دوری کنیم یادداشت مدیرمسئول تغییر جانسون در انتخابات انگلیس پیروز شد با حضور فرمانده کل سپاه؛ بهره‌برداری از 14 طرح عمرانی و خدماتی در شهرستان ری حضور پررنگ سازمان بهشت زهرا(س) در سومین همایش و نمایشگاه تهران هوشمند سید عباس موسوی، اظهارات وزیر خارجه آلمان را غیرمسئولانه و مداخله جویانه خواند چهار عضو شبکه سلطنت‌طلبان در اصفهان دستگیر شدند وزیران علوم و صنعت این هفته در مجلس حضور می‌یابند آیت‌الله سیستانی: نبرد اصلاح سخت‌تر از مبارزه با تروریسم است آیت‌الله سیستانی: نبرد اصلاح سخت‌تر از مبارزه با تروریسم است آیت‌الله سیستانی: نبرد اصلاح سخت‌تر از مبارزه با تروریسم است آیت‌الله سیستانی: نبرد اصلاح سخت‌تر از مبارزه با تروریسم است آیت‌الله سیستانی: نبرد اصلاح سخت‌تر از مبارزه با تروریسم است