موقعیت لاریجانی بهتر از احمدی‌نژاد است

مجلس دهمی‌ها از جمله علی لاریجانی پارلمان را تحویل منتخبان انتخابات 98 داده و رفتند. بسیاری از نمایندگان مجلس قبل مشغول درس و دانشگاه شده و به زندگی پیش از نمایندگی خود باز می‌گردند. وضعیت برای علی لاریجانی اما قدری فرق دارد. او دوازده سال رئیس مجلس بوده و خانه نشینی وی دور از تصور است. به خصوص اینکه گمانه‌زنی درباره کاندیداتوری او در انتخابات 1400 از مدت‌ها قبل مطرح بوده است. برخی از فعالان سیاسی و تحلیلگران او را رئیس‌جمهور بعدی می‌دانند و برخی دیگر نیز معتقدند که او هم مثل دیگر برادرانش وارد مرحله افول شده است. امیررضا واعظ آشتیانی، فعال سیاسی اصولگرا اما هر دو گزینه را رد می‌کند. او از یک سو استقبال از ریاست جمهوری لاریجانی را قابل تصور نمی‌داند و از سوی دیگر حضور وی در مجمع تشخیص و مشاور رهبری‌بودن را نشانه ورود به دوران بازنشستگی نمی‌داند. در ادامه گفت‌وگوی او با نامه نیوز را می‌خوانید.
علی لاریجانی از مجلس رفت و این روزها گمانه‌زنی درباره آینده سیاسی او در دستور کار رسانه‌ها قرار گرفته است. پیش‌بینی شما چیست؟
به هرحال آقای لاریجانی یک تفکر سیاسی در کشور است و برای خودش و حامیانش یک ظرفیت به حساب می‌آید. این یک سالی که تا انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده هم فرصتی است تا هر کسی که برنامه حضور در انتخابات دارد یک آمادگی فکری و ذهنی به دست‌آورده و نوعی ریکاوری داشته باشد.
یعنی فکر می‌کنید که لاریجانی را به عنوان یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری 1400 خواهیم دید؟


هیچ بعید نیست که آقای لاریجانی هم یکی از این کاندیداها باشد اما به اعتقاد من تا این لحظه اقبالی در فضای سیاسی کشور ندارد. مگر اینکه گروه‌های سیاسی پشت ایشان قرار بگیرند. البته به نظر من آن گروه‌های سیاسی هم توان اینکه بتوانند ریاست جمهوری را از آن خود کنند، ندارند. اگرچه ممکن است که ظرف این یک سال است اتفاقاتی رخ دهد که منجر به تغییر و تحول در افکار عمومی شود.
منظورتان از گروه‌های سیاسی که ممکن است پشت لاریجانی قرار بگیرند، اصلاح‌طلبان هستند؟
بخشی از اصول‌گرایان می‌توانند باشند و بخشی هم از اصلاح‌طلبان. طیفی که در مجلس با لاریجانی همفکر بودند هم می‌تواند این نقش را ایفا کند.
گفتید ممکن است که اتفاقاتی موجب تغییر در افکار عمومی شود. عملکرد مجلس یازدهم در این میان چه نقشی دارد؟
نوع عملکرد و مدیریت مجلس یازدهم خیلی مهم است، اگر این مجلس به خوبی مدیریت شود و موفق عمل کند حتما شانسی برای لاریجانی باقی نمی‌ماند. قوت این مجلس می‌تواند لاریجانی را حذف کند اما ضعف آن هم می‌تواند موجب تقویت لاریجانی شود.
در این صورت اگر مجلس یازدهم موفق باشد و لاریجانی هم همچنان مورد اقبال نباشد، آینده سیاسی او چه خواهد بود؟
همان طور که گفتم او به هر جهت یک ظرفیت سیاسی است که نمی‌توان او را نادیده گرفت. این که سرنوشت او چیست بستگی به او عملکرد لاریجانی از این به بعد دارد.
لاریجانی اگر رئیس جمهور نشود، او را در کجا و در چه سمتی خواهیم دید؟
او همین حالا هم، هم مشاور مقام معظم رهبری است و هم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام.
عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام که یک روال کلی است. آیا این وضعیت به معنی بازنشستگی لاریجانی خواهد بود؟
خیر، لاریجانی الان موقعیت ممتاز‌تری حتی نسبت به احمدی‌نژاد دارد. چون هم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است و هم مشاور رهبری یعنی نسبت به دیگر اعضای مجمع، شرایط و موقعیت بهتری دارد.
سایر اخبار این روزنامه
گزارش جامع قوه قضاییه در خصوص نحوه هزینه‌کرد سود حساب‌های سپرده دستگاه قضا تذکر نمایندگان مجلس به شریعتمداری وزیر رفاه در مورد اظهارات نسنجیده مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشور رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنان تلویزیونی به‌مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی(ره): به رغم تکذیب‌های دو طرف در خبری غیرمنتظره ایران و آمریکا برای تبادل دو زندانی به توافق رسیدند و این مهم انجام شد، آیا این توافق تغییری در روابط دو طرف ایجاد خواهد کرد؟ اصلاح‌طلبان آسیب دیده‌اند اما اصلاح‌طلبی نه آژیر قرمز برای قیمت گاز هم به صدا در آمد موقعیت لاریجانی بهتر از احمدی‌نژاد است اظهارت تند وتیز نماینده سمنان در مجلس خطاب به استاندار خوزستان : اگر جای شما بودم درِ اینجا را به روی دولت تخته میکردم! بررسی پیشنهاد رئیس جمهوری به رئیس بانک مرکزی در گفت‌وگوی آفتاب یزد با عضو هیئت علمی علامه طباطبائی: آتش سوزی های سریالی عمدی است؟ آتش زیر خاکستر تبعیض همدلی زیرلاستیک‌های لودر دلایل بروز پرخاشگری چیست؟ همیشه مردم مقصر هستند! تبادل دو زندانی و یک گمانه زنی