روزنامه آفتاب یزد
1399/05/27
منفعتهای یک پیشنهاد برای پوتین
آفتاب یزد ـ رضا بردستانی: دیپلمات اسبق کشورمان در گفتگویی به آفتاب یزد میگوید:« پیشنهاد پوتین فقط در راستای حفظ منافع روسیه است تا شاید بتواند ایران را به تفاهمی قابل قبول با غرب، آمریکا و خود روسیه ترغیب کند و از آن طریق بتواند امتیازی در مواجهه با مشکلاتی که خودش با غرب به ویژه با اروپا دارد؛ کسب کند.»>پیشنهاد کنفرانس ویدئویی و اضطراری
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه «پیشنهاد کنفرانس ویدئویی، اضطراری بین پنج قدرت هستهای به علاوه آلمان و ایران» را داده است تا به گفته ی برخی رسانه ها«از رویارویی و افزایش تنش در شورای امنیت سازمان ملل بر سر تمدید تحریم تسلیحاتی ایران» جلوگیری شود. در بیانیه کرملین آمده:
«با در نظر گرفتن این شرایط ما پیشنهاد میکنیم که در اسرع وقت یک نشست آنلاین بین سران اعضای دائمی شورای امنیت و با حضور رهبران آلمان و ایران برگزار شود. هدف تدوین گامهایی است که امکان پرهیز از رویارویی و تشدید وضع موجود در شورای امنیت شود.» پوتین این موضوع را اضطراری خوانده، از کشورهای دیگر میخواهد پیشنهاد روسیه را به دقت مد نظر قرار دهند تا از "افزایش تنش" و "بروز مناقشه" جلوگیری شود.
علاوه بر موضوع فوق، در این بیانیه بر پایبندی روسیه به توافق هستهای (برجام) تاکید شده است: «ادامه حمایت جمعی و بیوقفه برای اعمال قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که زمینه قانونی توافق هستهای را فراهم میکند، اهمیت زیادی دارد.» طبق توافق هستهای در سال ۲۰۱۵، ایران بخشی از برنامه هستهای خود را متوقف کرد یا کاهش داد و در عوض بخشی از تحریمهای سازمان ملل علیه ایران برداشته شد اما آمریکا در سال ۲۰۱۸ یکطرفه از برجام خارج شد و تحریمهای شدید و وسیعی را در راستای سیاست "فشار حداکثری" به اجرا گذاشت. ایران یک سال بعد از خروج آمریکا، تعهدهای برجامی خود را در پنج مرحله کنار گذاشت و فعالیتهای هستهای خود را از سر گرفت.
>ترامپ: در جلسه پوتین «احتمالاً» شرکت نمیکنم!
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، پس از ناکامی این کشور در تصویب پیشنویس قطعنامه تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران اعلام کرده که تلاش خواهد کرد تا از مکانیسم ماشه برای بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه ایران استفاده کند.
ترامپ گفته که "ما از مکانیسم ماشه" برای بازگرداندن تحریمها استفاده خواهیم کرد و وعده داد که "شما هفته آینده آن را خواهید دید". این در حالی است که با توجه به خروج آمریکا از توافق هستهای میان ایران و شش قدرت جهانی، کارشناسان معتقدند آمریکا بدلیل خارج شدن از این توافقنامه امکان استفاده از مکانیسم ماشه را به عنوان یکی از طرفهای توافقنامه، که اجرای آن را لغو کرده، ندارد.
خبرگزاری رویترز از قول دیپلماتها نوشته است که آمریکا برای استفاده از مکانیسم ماشه "یک جنگ سخت" در پیش رو دارد.
در همین حال ترامپ دعوت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه
برای برگزاری یک نشست در سطح سران کشورهای آمریکا، چین، روسیه، بریتانیا، فرانسه و آلمان با ایران را رد کرد و گفت: "احتمالا در آن شرکت نمیکنم". آن گونه که فارس نوشته، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به طرح پوتین برای برگزاری نشست آنلاین به همراه اعضای برجام برای بررسی تحولات خلیج فارس و ایران گفته:« آمریکا معتقد است که شورای امنیت سازمان ملل بهترین مکان برای بحث درباره تحریم تسلیحاتی ایران است.» به گزارش اسپوتنیک، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا میگوید: «آمریکا طی ۱۹ ماه پیش به دنبال بحث و مذاکره با روسیه و دیگر اعضای شورای امنیت سازمان ملل برای تمدید تحریم تسلیحاتی سازمان ملل است. روسیه بارها مدعی شده که هیچگونه اساس قانونی برای بحث درباره تمدید تحریم تسلیحاتی در شورای امنیت سازمان ملل وجود ندارد و از مذاکره درباره هرگونه پیشنویسی که ما پیشنهاد دادهایم خودداری کرده است.»
وی اضافه کرد: «آمریکا قاطعانه معتقد است که شورای امنیت بهترین مکان برای بحث درباره تمدید تحریم تسلیحاتی بوده و ما مزایای 13 سال سابقه شورای امنیت در این زمینه را نیز داریم.»
>روسیه حتی بیشتر از اروپاییها نگران امنیت و بقای اسراییل است
فریدون مجلسی با تاکید بر غیر قابل اجرایی بودن پیشنهاد کرملین خاطرنشان میکند:«خواست آمریکاییها زمانی که از برجام خارج شدند مشخص است و آن رفع تهدید اسراییل است. وزیر امور خارجه آمریکا 13 ماده خود را اعلام کرد و خواست که ایران موافقت کند ماده 13 به همین مسئله اشاره دارد و گفته میشود تهدید در برابر تحریم و تحریم در برابر تهدید. و تمام مسائل دیگر جزء ابزارهای تهدید است که گفته میشود ایران هیچ گاه دنبال ساخت سلاح هستهای و موشک نرود که نتواند اسراییل را مورد هدف قرار دهد. از طرف دیگر اسراییل حتی موافق است که این تهدیدها ادامه یابد تا بتواند مقابله به مثلی کند و نفوذ خود را در کشورهای عربی افزایش دهد و ایران را به عنوان تهدید اصلی معرفی کند و از کمکهای غربی هم بهره بگیرد و کارت سفیدی هم در دست داشته باشد و آن تعهدات مبنی بر به رسمیت شناختن دولت موازی فلسطینی به پایتختی قدس که در قطعنامه 242 آمده است که به ورطه فراموشی سپرده شود.» مجلسی در پاسخ به آفتاب یزد که بالاخره«فرجام این مسئله از دیدگاه شما چه خواهد بود؟» میگوید:« همانطور که میدانید آمریکا مکانیسم ماشه را به عنوان تهدید بیان میکند. چون طرفهای اروپایی هم این مسئله را عنوان میکنند که آمریکا خود به تعهداتش عمل نکرده حال چگونه انتظار دارد ایران بر سر توافق خود بماند پس این مسئله، اصلیترین مسئله نمیتواند باشد و نیست.»
>ترامپ در سراشیبی سقوط است
تحلیلگر مسائل بینالمللی و آمریکا میگوید:«ترامپ در سراشیبی سقوطی است که برای نجات میخواهد اقداماتی کند که مردم آمریکا را به ناچار دنبال خود بکشاند شاید بتواند در انتخابات پیش رو
رای بیاورد و آن افزودن ایران هراسی و ایران ستیزی است و بعد یک اقدام حاد که قاعدتاً میتواند جنبه نظامی داشته باشد.» فریدون مجلسی در پایان میگوید:«علیای حال روسیه به عنوان پیشنهاددهنده برای تشکیل نشست تنها به فکر منافع خودش است زیرا روسیه هرگز ایران را هم پیمان خود معرفی نکرده و این ایران است که خود را هم پیمان روسیه میداند.»
مجلسی ادامه میدهد:« روسیه نه تنها خود را هم پیمان نمیداند بلکه صراحتاً اعلام کرده است که ما آتش نشان ایران نیستیم و اگر آتشی افروخته شود همکاری که هیچ حتی آتش را هم خاموش نمیکنیم.»
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
وقتی تبلیغ ماست و دوغ مهمتر از تبلیغ تئاتر میشود
تولید نفت خام ونزوئلا به صفر نزدیک میشود
عرضه اوراق سلف نفت در بنبست!
نمایندگی مجلس محبوبیت و مقبولیت افراد را کاهش میدهد
امیدواران و نا امیدان به بورس
دعوت وزیر رفاه برای پیوستن به کمپین شفافیت
بی تفاوتی اجتماعی
بیانیه بیش از یکصد استاد دانشگاه صنعتی شریف در انتقاد از تب مدرک گرایی میان مدیران
منفعتهای یک پیشنهاد برای پوتین
قورت دادن مصلحتی برجام!
جای خالی انصاف
کودکان مهمان و مسئله درمان
تعابیر غیرکارشناسی مسئولان
بهمن مفید درگذشت