فعالیت مشاغل از ساعت ۶ عصر ممنوع شد

سرویس جامعه جوان آنلاین: عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد مقابله با کرونا گفت: از صبح سه‌شنبه در شهر‌های اعلام شده، مشاغل گروه‌های چهارگانه غیر از گروه یک از بعد از ظهر ساعت ۱۸ تعطیل می‌شود. یک طرحی هم مطرح شده بود در مورد محدودیت‌های تردد خودرو‌های شخصی از ساعت ۲۱ که در جلسه مطرح و ابعاد آن بررسی شد که این طرح را به ستاد خواهیم داد و هر تصمیمی بگیرد آن را انجام می‌دهیم. نیرو‌های نظامی، امنیتی و انتظامی ما را در اجرای طرح یاری می‌دهند؛ برای ما این آمار کشته شدگان ناخوشایند است.
گفتنی است، بر اساس مصوبه ابلاغی ستاد ملی مدیریت و مقابله با بیماری کرونا، مشاغل به چهار دسته تقسیم‌بندی شده‌اند. مشاغل حیاتی و ضروری مرتبط با زندگی روزمره مردم نظیر مراکز امدادی و درمانی، اورژانس‌ها، مراکز امنیتی، مراکز اداری و خدماتی، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، سوپر مارکت‌ها و مراکز تأمین ارزاق و مایحتاج عمومی، نانوایی‌ها و داروخانه‌ها، جزو مشاغل گروه یک محسوب شده و طی این مدت باز هستند و فقط همین مشاغل می‌توانند بعد از ساعت ۱۸ به فعالیت و ارائه خدمات بپردازند.
وزیر کشور همچنین گفت: جلسه مشارکت‌های مردمی را در قالب شورای اجتماعی داشتیم تا بتوانیم مشارکت مردمی را در موضوع تعطیلی مشاغل افزایش دهیم. تمام مصوبات ۴۲ جلسه ستاد که بیش از ۳۰۰ مصوبه بود را مجدداً بازنگری کردیم که مربوط به ۳۷ دستگاه اجرایی بوده است. از دستگاه‌های اجرایی گزارش کار خواستیم تا گزارش خود را به قرارگاه بدهند و دلایل اجرانشدن مصوبات را باید با ذکر دلایل به ما گزارش کنند.
رحمانی گفت: بنای قرارگاه این است که از ظرفیت‌های مردم، همه جغرافیا و ساختار اداری کشور استفاده کنیم. بر همین اساس همه استان‌ها، شهر‌ها و شهرستان‌های کشور باید چنین جلساتی در ستاد‌های استانی خود داشته باشند و اجرا را به صورت دقیق پیگیری کنند و گزارش‌های خود را روزانه به قرارگاه دهند. همچنین مقرر شد کمیته‌های ستاد نیز گزارش‌های خود را هفتگی به قرارگاه ارائه دهند.


وی گفت: یکی از مسائلی که در این دو هفته به همت وزارت بهداشت، رؤسای علوم پزشکی و بسیج تصمیم‌گیری شد، غربالگری عمومی و افزایش میزان تست با مبنای محلات توسط دستگاه‌های مختلف است که امروز در اولین استان یعنی کرمانشاه خواهد بود. ما مبنا را در این طرح محلات گرفته‌ایم و بنا بر این است محلات تقسیم‌بندی شود و دستگاه‌هایی که در این زمینه فعالیت و همکاری دارند، بسیج، شهرداری‌ها، بهداشت، هلال احمر و مردم محل خواهند بود و امکانات در اختیار قرار گرفته است؛ دو هدف این طرح کاهش میزان مبتلایان و رجوع به بیمارستان‌ها خواهد بود.
رحمانی اضافه کرد: این امر مستلزم غربالگری عمومی است و با همکاری خوب مردم یقیناً موضوع را در زمان‌بندی مناسبی که وزارت بهداشت داده است انجام دهیم. درخواست ما از مردم عزیز این است که همه مراقب خود باشند و همکاری کنند. گزارشی که در جلسه داده شد این است که در زمینه رعایت پروتکل‌های بهداشتی از ۴۶ به ۷۵ درصد رسیده‌ایم. این آمار نشان‌دهنده همکاری خوب مردم بوده است. امیدواریم این مسئله را با همکاری مردم پیش ببریم.