روزنامه ابتکار
1399/08/27
زیرساختها برای رعایت پروتکلها در وسایل نقلیه عمومی آماده است؟ دشواری های اجرای «سفر بدون تست کرونا ممنوع!»
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران مطرح کرد: بخشنامه مبهم و شبههناک «سفر مشروط به تست کرونا» به جز ایجاد سردرگمی، التهاب و تنش در جامعه چه اثر دیگری داشت؟به گزارش ایسنا، حرمتالله رفیعی گفت: اگر قرار است محدودیتی اعمال شود لازمه آن تعیین مقدمات و مهمتر از آن شفافسازی است، نه ایجاد ابهام و سردرگمی. به اندازه کافی با تصمیمهای اشتباه نه فقط به گردشگری کشور، بلکه به پیکره اقتصاد مردم لطمه وارد شده است، چرا با یک بخشنامه شبههناک و مبهم جامعه را ملتهب میکنند؟ وقتی آن بخشنامه منتشر شد تصور میشد همه مسافران ملزم شدهاند تست کرونا بدهند، در نتیجه این شبهه ایجاد شد که مردم برای سفر باید هزینه بیشتری بپردازند؛ یعنی یک مسافر علاوه بر هزینه بلیت هواپیما، قطار و یا اتوبوس باید دستکم ۶۰۰ هزار تومان دیگر بابت تست کرونا بدهد. همین مساله باعث میشد مردم به جای سفر از طریق مسیرهایی که قابلیت کنترل دارد، سفر با وسیله نقلیه شخصی را انتخاب کنند که امکان کنترل آن وجود ندارد.
او اضافه کرد: بعد، محتوای آن را تکمیل کردند که قرار است از سفر افراد مبتلا به کرونا که اطلاعاتشان «قبلا» در سامانه وزارت بهداشت ثبت شده است، جلوگیری شود و در پایانههای مسافربری همه مراجعان تبسنجی شوند. فیلمی را دیدم از یکی از سامانههای مسافربری که برای تبسنجی صف بلندی تشکیل داده بودند، این کار خود عامل انتشار ویروس کرونا است. چرا وقتی امکانات و شرایط را فراهم نکردهاند جو را اینگونه ملتهب میکنند!؟
رییس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی بیان کرد: هشت ماه است که این کشور با ویروس کرونا درگیر شده، هنوز وقت آن نرسیده اصول اولیه را رعایت کنیم، وقت آن نشده که بیگدار به آب نزنیم و با سهلانکاری بخشنامهها را ابلاغ نکنیم!؟
رفیعی گفت: در هر حال، مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا «لازمالاجرا» است، تصمیمی هم که در این ستاد در ارتباط با کنترل مسافران در سامانههای مسافری گرفته شد برای همه لازمالاجرا است، چرا آن را به این شکل در فضای مجازی منتشر کردند که این همه فضا را ملتهب، مردد و سردرگم کند؟ آیا نباید پیش از انتشار چنین بخشنامههایی بررسی کنند چه چیزی باید ابلاغ و منتشر شود؟ این شیوه ابلاغ و انتشار بخشنامههای کرونا جز ضرر، التهاب و سردرگمی در جامعه دستاورد دیگری ندارد. مثل همان بخشنامه معاونت گردشگری که در اوایل شیوع ویروس کرونا بدون مشورت و یکباره ابلاغ و اعلام شد پول سفرهای کنسلشده مردم برگردانده شود. اصلا نپرسیدند وضعیت تورها و حسابها چگونه است. پول مسافر دست کیست. آیا امکان برگشت به آن سرعت وجود دارد. ساز و کار چه باید باشد. هیچ نظر کارشناسیای در کار نبود. مشابه همین بخشنامه اخیر که در فضای مجازی خیلی سر و صدا کرد و با نظرات غیرکارشناسی زیادی هم مواجه شد.
او درباره ابلاغ این بخشنامه به آژانسهای مسافری و مجریان تورها، گفت: چنین بخشنامهای به انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی و یا آژانسها هنوز ابلاغ نشده است. ما هم از طریق رسانهها و فضای مجازی در جریان این خبر قرار گرفتیم. بخشنامهای با محتوای کلی و مبهم که بیشتر ایجاد سردرگمی کرد.
رفیعی اظهار کرد: اگر قرار است انتشار ویروس کرونا کنترل شود به جای این سر و صدا کردنها، امکانات و شرایط آن را فراهم کنند. مثل کشورهای دیگر که حتی مرزهایشان را به روی توریستهای خارجی باز کردهاند و جابهجایی و سفر داخل کشورهایشان انجام میشود، اما مدیریت کنترل و مهار ویروس را هم پیدا کردهاند. ما هم بعد از هشت ماه باید به این جایگاه میرسیدیم، نه اینکه با اعلام یکباره بخشنامه، عامل افزایش نرخ تست کرونا شویم.
بر اساس این گزارش، معاون بهداشت وزیر بهداشت اخیرا در نامهای به معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی، رئیس سازمان هواپیمایی کشور، رئیس سازمان راهداری، مدیرعامل شرکت راهآهن و معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر لزوم جلوگیری از هر گونه جابهجایی مسافر به صورت هوایی، زمینی و دریایی بدون دریافت نتیجه تست کرونا تاکید کرد. در بخشنامه این وزارتخانه آمده است: «در راستای اجرای بند ۷ مصوبه جلسه چهل و دوم ستاد ملی مدیریت کرونا در مورد عدم جابهجایی مسافران دارای تست کرونای مثبت و با عنایت به تسریع در قطع زنجیره انتقال کرونا، از تاریخ ۲۸ آبان هرگونه جابهجایی مسافر به صورت هوایی، زمینی و دریایی بدون دریافت نتیجه تست کرونا ممنوع است.» اما بعد، داریوش باقر جوان ـ مدیرکل حمل ونقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای ـ درباره شکل اجرای این مصوبه ستاد کرونا گفت: همه شرکتهای حمل و نقلی موظفاند پیش از صدور بلیت اتوبوس، تاکسی و مینیبوس برای مسافران، کد ملی آنها را در سامانه مورد نظر وزارت بهداشت وارد کنند و در صورت مجاز بودن و تایید از سوی این وزارتخانه میتوانند سفر جادهای با وسایل حمل و نقل عمومی بینشهری داشته باشند. این توضیحات گویای این است که مسافران برای جابهجاییهای بینشهری به وسیله هواپیما، قطار، اتوبوس و تاکسیها ملزم به ارائه تست کرونا نیستند اما از جابهجایی افراد مبتلا به این ویروس که اطلاعاتشان در وزارت بهداشت ثبت شده است، جلوگیری خواهد شد. شبهه و ابهام این بخشنامه که هنوز پاسخی برای آن داده نشده، درباره شکل و متولی کنترل مسافرانی است که با وسایل نقلیه شخصی سفر میکنند و یا افرادی که مبتلا هستند اما تست PCR ندادهاند و اطلاعاتشان در جایی ثبت نشده است.
زیرساختها برای رعایت پروتکلها در وسایل نقلیه عمومی ضعیف است
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت نیز توضیحاتی درباره طرح ممنوعیت سفر بدون تست کرونا ارائه داد.
محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در گفتوگو با ایلنا، با اشاره به چگونگی اعمال ممنوعیت جابهجایی مسافر بدون دریافت نتیجه تست کرونا، بیان کرد: با توجه به اینکه اجرای طرح از یکم آذر ماه شروع میشود، دستگاههای مربوط به این موضوع هنوز در حال اعمال نظر هستند، جزئیات طرح هنوز نهایی نشده است، اما اطلاع داده میشود. البته توجه داشته باشید که قرار نیست، تستهای کرونا در فرودگاه یا اتوبوسها انجام شود، بلکه توسط شبکههای بهداشت و درمان در آزمایشگاه و یا با کیتهای رپید انجام میشود.
فرهادی درمورد میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در وسایل نقلیه درون و برون شهری افزود: وسایل نقلیه برون شهری موارد بهداشتی را بیشتر رعایت میکنند، اما توجه داشته باشید که تماس مسافران با هم و همچنین با راننده بیشتر است و طبیعتا باید آن فاصلهگذاری رعایت شود، اما وضعیت رعایت پروتکلها در وسائل نقلیه عمومی درون شهری خوب نیست، چون تراکم افراد زیاد است.
وی ادامه داد: علت اصلی محدودیتها همین است، تا تجمعها کاهش پیدا کند، در این شرایط طبیعتا باید خطوط مترو، اتوبوس و بیآرتی هم خلوتتر شود و در این شرایط رعایت فاصلهگذاری اجتماعی بهتر انجام میشود. در حال حاضر هم کنترلهایی در سطح شهر انجام میشود، اما مسئله اصلی زیرساختهای موجود است، چون زیرساختها ضعیف است، اگر تعداد اتوبوس و واگن مترو را افزایش دهیم، رعایت بهتری در فاصلهگذاری اجتماعی صورت میگیرد و کنترل و نظارت هم توسط متولیان این بخشها و هم نظارت عالی توسط وزارت بهداشت انجام میشود، ولی همانطور که گفتم ضعف زیرساختی باعث ایجاد مشکلاتی میشود.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
معاون اول رئیس جمهوری:
دولت مانع فروپاشی ایران شد
علیرضا صدقی
ناکارآمدی نهادهای تصمیمگیر و نفسهای تنگ جامعه
اصولگرایان و اصلاحطلبان با کاهش اقبال اجتماعی روبرو شده اند؟
انقراض ژنتیک و نسل در احزاب سیاسی
چرا تاریخ برگزاری مهمترین حراج آثار هنری کشور هنوز مشخص نیست؟
جدال «حراج تهران» و کرونا
پاسخ سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص توافقنامه جدید آذربایجان و ارمنستان
مرزهای جغرافیایی ایران تغییر نکرده است
«ابتکار» در گفت و گو با کارشناسان چگونگی وضعیت بازارهای داخلی در ماههای آتی را بررسی کرد
دوربرگردان بازارها در نیمه دوم اقتصاد
زیرساختها برای رعایت پروتکلها در وسایل نقلیه عمومی آماده است؟
دشواری های اجرای «سفر بدون تست کرونا ممنوع!»
رئیس قوه قضائیه:
پالسهای غلط به آمریکا، پیام ملت ایران نیست
آزمایش انسانی از هفته آینده آغاز میشود
آخرین اخبار واکسن ایرانی کرونا از زبان وزیر بهداشت
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش:
نیازمندیهای دفاعی کشور متناسب با تهدیدات ساخته میشود
آزمایش انسانی از هفته آینده آغاز میشود
آخرین اخبار واکسن ایرانی کرونا از زبان وزیر بهداشت