روزنامه آرمان ملی
1399/09/01
پاستور را هم ميخواهيد؟
آرمان ملي- ياسمين طالقاني: رئيسجمهور 1400 يک نظامي است! اين ادعا در ماههاي اخير از سوي برخي اصولگرايان و سايتهاي نزديک به آنها مطرح شده است. برخي معتقدند رئيسجمهور شدن يک نظامي ممنوع نيست اما برخي با هدف و بيان اين ادعا که شرايط کشور نيازمند حضور يک رئيسجمهور نظامي است به اين موضوع تاکيد ميورزند. برخي هم با طرح اين ادعا درصدد آن بودند که با تبليغ راي به کانديداي نظامي، به نااميدکردن اصلاحطلبان براي حضور در انتخابات 1400 بپردازند اما اين روش موفق نبود. برخي نظاميان موافق رئيسجمهور نظامي هستند مانند اسماعيل کوثري از سرداران سپاه که به خبرآنلاين گفت: «من نميدانم چرا بعضيها ميخواهند جنگ رواني راه بيندازند و بگويند نظامي! منظور آنها بچههاي سپاه هست. بچههاي سپاه قبل از اينکه به سپاه بيايند سياسي بودند و مبارزه ميکردند.» اين اظهار البته واکنشهايي هم به همراه داشت.نامه سرگشاده زيباکلام به سردار کوثري
صادق زيباکلام درباره اظهارات سردار اسماعيل کوثري براي حضور نظاميان بهعنوان کانديدا در انتخابات1400 نامه نوشت. در بخشهايي از نامه وي به سردار اسماعيل کوثري مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران تحت عنوان «چرا از رئيسجمهور سپاهي ميترسم؟» آمده است: اخيرا فرموده بوديد که مردم را نميبايستي از آمدنِ نظاميان براي انتخابات رياستجمهوري بيمناک نمود. جناب سردار معظم؛ موضوع، ترساندن مردم از رياستجمهوري يک سپاهي نيست. مسئله، تمکين از قانون است که مايه نگراني است...آقاي روحاني هر عيب و ايراد و ناکارآمدي که داشت (که کم هم نداشت)، دستکم، مخالفان و منتقدانش را مجبور بود تحمل کند. اما آيا يک رئيسجمهور نظامي، حاضر به تحمل منتقدان و مخالفانش خواهد شد؟
سردار محمد يا سردار دهقان؟
برخي از طيف اصولگرايان از چندي پيش مدعي شدند که سردار سعيد محمد کانديداي رياستجمهوري 1400 است و براي بيان اين ادعا به خبر رسايي پرداختند؛ به عنوان نمونه، خبري با تيتر «درخواست جوانان انقلابي از دکتر سعيد محمد فرمانده جوان و انقلابي قرارگاه خاتمالانبيا براي کانديداتوري در انتخابات رياستجمهوري 1400» منتشر کردند که در متن آن آمده بود: «نگاهي به منظومه فکري رهبران انقلاب اسلامي نشان ميدهد در صورتي که دولت انتخابي مردم همراستا با مباني مکتبي و انقلابي باشد، شرايط کشور در حوزههاي گوناگون رو به بهبودي خواهد رفت اما در صورت روي کار آمدن دولتي با ويژگيهاي غيرمکتبي، کشور را به بنبست ميکشاند. نظر به تجارب ارزشمند حضرتعالي در حوزههاي مختلف مديريتي، اجرائي و اقتصادي و بهخصوص مبارزه جدي با فساد در سنوات گذشته، و درايت و مديريت عالي و انقلابي که در حضرتعالي سراغ داريم، ما جوانان ايران اسلامي به نمايندگي از آحاد توده مردم از حضرتعالي ميخواهيم که با قدرت و توان هرچه بيشتر نسبتبه حضور رسمي خود در انتخابات رياستجمهوري 1400 اعلام آمادگي کرده و انشاءا... سکان اجرائي کشور را به دست بگيريد و مثل گذشته دين خود را به نظام و انقلاب و مردم و شهدا و رهبري ادا کنيد.» اما واکنش سردار محمد متفاوت بود. او درباره اخباري مبني بر حضور وي در انتخابات 1400 يا شهرداري تهران در دوره بعد گفت: «ما اهل کار هستيم و کارگريم. قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا آنقدر ماموريتهاي مهم در زمينه اقتصاد مقاومتي در کشور دارد که تمام فکر خود را در تحقق منويات مقام معظم رهبري در اين زمينه متمرکز کردهايم.» گزينه ديگر سردار حسين دهقان است که وزير دفاع دولت يازدهم بود. او با تاييد خبر کانديداتورياش به تسنيم گفت: «با قدرت خواهم آمد و معتقدم بايد مردم را از اين وضعيت فعلي نجات داد.»
نظر نظاميان چيست؟
نظاميان باتجربه حق کانديداتوري براي همطيفان خود را رد نميکنند و برخي هم حق خودشان ميدانند، اما براي اين امر به نکاتي اشاره دارند، مانند سردار حسين علايي از فرماندهان سابق سپاه که معتقد است: «بايد فضا باز شود تا همه مردم بتوانند آزادانه و رقابتي انتخاب کنند. حالا اگر مردم دوست دارند که يک فرد نظامي را انتخاب کنند، خودشان حق انتخاب دارند، اگر يک فرد روحاني را دوست دارند، او را انتخاب کنند و اگر يک سياستمدار غيردولتي را دوست دارند، بتوانند او را انتخاب کنند. از طرفي ديگر بايد اجازه فعاليت به تشکلهاي سياسي واقعي داده شود تا اين تشکلها بتوانند کانديداهاي خود را معرفي کنند. بههرحال مردم بايد احساس کنند که خودشان دارند رئيسجمهور را انتخاب ميکنند. يعني مردم بايد از بين کساني که خودشان معرفي ميکنند انتخاب کنند، نه اينکه يک جايي بگويد که از بين اين نامزدها مثلا تعداد 5 يا 10 نفر را مشخص ميکنيم و شما بايد از بين آنها براي خود رئيسجمهور انتخاب کنيد.» اما در سوي ديگر محسن رفيقدوست، اولين وزير سپاه و از فرماندهان سابق از کانديداتوري چهرههاي نظامي در انتخابات رياستجمهوري دفاع ميکند و معتقد است: «يک رئيسجمهور نظامي ميتواند عنان کارها در شرايط فعلي را به دست بگيرد. او بر اين اعتقاد است که سپاه نه اصولگراست، نه اصلاحطلب اما يک فهم و بينش سياسي دارد.»
مخالفان رئيسجمهور نظامي!
مسيح مهاجري چنين نوشت: «خودداري نظاميان از ورود به انتخابات رياستجمهوري، احترام به مردمي است که در چندين انتخابات به نظاميان «نه» گفته و با اين عکسالعمل خود به آنها گفتهاند که کشور به وجود ارزشمندشان در امور ديگر نيازمند است. نظاميان شاغل، قطعا حق داوطلب شدن براي رياستجمهوري را ندارند. اين اقدام، علاوه بر اينکه خلاف قانون است، برخلاف فرمان امام نيز هست که نظاميان را از ورود به سياست منع کردهاند. بنابراين، نکتهاي که باقي ميماند مربوط به نظاميان غيرشاغل در سازمانهاي نظامي است. نظاميان مستعفي، بازنشسته يا مامور در سازمانهاي غيرنظامي و انتظامي، حتي اگر مشمول قانون ممنوعيت ورود به انتخابات نباشند، قطعا به دلايل ديگر به مصلحت کشور نيست، متصدي منصب رياستجمهوري و ساير مناصب اجرائي غير از آنچه مرتبط با امور نظامي است شوند.» هادي غفاري عضو مجمع نيروهاي خط امام هم مخالف رئيسجمهور نظامي است و ميگويد: «يک فرد نظامي تنها تفکر نظامي دارد، ما نياز داريم فردي در کشور رئيسجمهور شود که فن مذاکره را بداند و بر اساس قانون دقيق عمل کند. بنده نوع رفتار نظاميان در حيطه فعاليت ايشان را زير سوال نميبرم، بلکه ميگويم آنها تنها در مسائل مرتبط با کار خود تبحر بيشتري دارند.»
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
پاستور را هم ميخواهيد؟
دموكراتها از «لغو تحريم های دارويی و غذايی» شروع میكنند
حقايق تلخ اقتصادي چه كساني را برآشفته ميكند؟
پيامهاي دوستانه و كمي گلايهآميز
خودسوزی زن آلونک نشین در میان خرابههای سرپناهش
مضرات نپیوستن به FATF بیش از پیوستن
تلاش کردند راههای اصلی ترانزیت منطقه از ایران عبور نکند
موج تعطیلی، همزمان با اوج ترسناک کرونا
سهامداران امیدوار به ادامه سبزپوشی بازار
بندناف نفت را باید قطع کنیم
ضرورت تعامل بهارستان با پاستور
مردم همه با هم بیاییم...
آرزویی دستیافتنی
بندناف نفت را باید قطع کنیم
چرا رئیسجمهور نظامی؟