دور همی‌کودک‌کش‌ها در نئوم

سرویس بین الملل جوان آنلاین: داده‌های سایت‌های مکان‌یابی پرواز‌های بین‌المللی نشان می‌دهد که هواپیمای مورد استفاده بنیامین نتانیاهو - که یک جت شخصی تجاری بوده - پنج ساعت در شهر تازه تأسیس «نئوم» در شمال غربی عربستان واقع در سواحل دریای سرخ توقف داشته و سپس به فرودگاه «بن‌گوریون» در تل‌آویو بازگشته است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که نتانیاهو و یوسی کوهن مسئولان سازمان جاسوسی اسرائیل شب یک شنبه در شهر نئوم در حضور وزیر امور خارجه امریکا مایک پمپئو و مقامات سعودی دیدار کرده‌اند. با اینکه «فیصل بن فرحان»، وزیر امور خارجه رژیم سعودی با انتشار پیامی در توئیتر دیدار «محمد بن سلمان»، ولیعهد این رژیم با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را تکذیب کرد، اما شبکه‌های رادیویی کان و گالاتز گزارش دادند که نتانیاهو و یوسی کوهن، رئیس موساد یک‌شنبه شب به صورت مخفیانه به عربستان سعودی سفر کرده و با بن‌سلمان در شهر «نئوم» دیدار کردند.
«یواف گالانت» وزیر آموزش رژیم صهیونیستی نیز با تأیید این دیدار در مصاحبه با شبکه رادیویی ارتش ضمن تأیید دیدار نتانیاهو و بن‌سلمان، گفت: «این حقیقت که دیدار انجام شده و سپس علنی نیز شد، حتی با اینکه اکنون نیمه رسمی است، از اهمیت بالایی برخوردار است.»
وی با بیان اینکه اجداد صهیونیست‌ها آرزوی انجام شدن چنین سفر و دیداری را داشتند، افزود: «مسئله اصلی، پذیرش گرم اسرائیل توسط کشور‌های سُنی و کاهش میزان خصومت است.»
به نوشته توئیتر این شبکه رادیویی، وزیر آموزش اسرائیل همچنین مدعی شد: «محوری در حال شکل‌گیری است که شامل اسرائیل، امریکا و تمام کسانی است که علیه افراطی‌گری ایرانی‌ها هستند.» به گزارش وب‌سایت عبری‌زبان «واللا»، نتانیاهو و کوهن برای اینکه سفر خود را مخفی کنند، در هواپیمای اختصاصی «یودی اِنگل» تاجر اسرائیلی که برای شرکت در همایش تجاری به عربستان سعودی می‌رفت، حضور پیدا کردند.


یک منبع سعودی در گفتگو با نشریه «وال‌استریت ژورنال» گفت که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و «محمد بن سلمان» ولیعهد رژیم سعودی درباره موضوعات حول ایران و همچنین توافق سازش بین ریاض و تل‌آویو صحبت کرده‌اند، اما به توافق نرسیدند. به نوشته وال‌استریت ژورنال، این منبع سعودی که یکی از مشاوران ارشد کابینه آل‌سعود و آگاه به جزئیات این دیدار است، توضیح داد: «آن‌ها درباره مسائل مختلفی از جمله عادی‌سازی روابط و همچنین ایران صحبت کردند، اما هیچ توافق مرتبطی حاصل نشد. این جلسه چند ساعتی طول کشید.»
بازگشت محمود عباس به صف سازش
با گذشت کمتر از یک هفته از اعلام ازسرگیری هماهنگی‌های امنیتی از سوی دو طرف فلسطینی و اسرائیلی، هیئت کل امور مدنی فلسطین در بیانیه‌ای اعلام کرد فعالیت دفاتر این هیئت در شهر‌های مختلف فلسطین از روز دوشنبه از سر گرفته شد.
به گزارش ایسنا، به نقل از فرانس۲۴، این هیئت که فعالیت‌هایش را از حدود شش ماه قبل متوقف کرده، مسئول برقراری ارتباطات مدنی روزانه میان فلسطینی‌ها و طرف اسرائیلی برای ثبت احوال، صدور گذرنامه و درخواست صدور مجوز‌های ورود به اراضی اشغالی از طریق ارتباط با اداره مدنی رژیم صهیونیستی است. حسین الشیخ، وزیر هیئت کل امور مدنی فلسطین سه شنبه گذشته اعلام کرد، هماهنگی‌های امنیتی میان تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی به شرایط قبل از ۱۹ مه ۲۰۲۰ که تشکیلات این همکاری‌ها را رسماً متوقف کرد، بازمی‌گردند.
تصمیم تشکیلات خودگردان فلسطین برای توقف هماهنگی‌های امنیتی با رژیم صهیونیستی در واقع نوعی اعتراض به طرح صلح امریکا در خاورمیانه بود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا در ژانویه آن را ارائه کرد و به این ترتیب چراغ سبزی به رژیم صهیونیستی برای الحاق غور اردن- منطقه استراتژیکی که ۳۰ درصد مساحت کرانه باختری را تشکیل می‌دهد- نشان داد.
اما در تحولی دیگر که نشان از چرخش دوباره «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به سوی جریان سازش دارد، وی در اولین تماس تلفنی با پادشاه بحرین پس از عادی‌سازی روابط آل خلیفه با رژیم صهیونیستی بر لزوم تقویت روابط تشکیلات خودگردان با منامه تأکید کرد!
این اولین تماس تلفنی دو طرف پس از عادی‌سازی روابط آل خلیفه با رژیم صهیونیستی بود. تشکیلات خودگردان فلسطین پیش‌تر از لزوم برخورد با طرف‌های امضاءکننده معاهده سازش با رژیم صهیونیستی سخن گفته بود، اما محمود عباس در جریان تماس تلفنی با حمد بن عیسی آل خلیفه بر لزوم تقویت روابط دوجانبه تأکید کرد! تشکیلات خودگردان فلسطین چند روز پیش نیز سفیر خود در منامه را که به دلیل عادی‌سازی روابط آل خلیفه با رژیم صهیونیستی از بحرین خارج شده بود، به این کشور بازگرداند. پیش‌تر «وصفی قبها» عضو جنبش مقاومت اسلامی حماس در این خصوص تصریح کرده بود: وعده‌های مالی سران بحرین و امارات به تشکیلات خودگردان فلسطین موجب شد این تشکیلات سفرای خود را به ابوظبی و منامه بازگرداند.
وی در ادامه گفته بود: تشکیلات خودگردان فلسطین از زمان تأسیس تاکنون کوچک‌ترین دستاوردی برای ملت فلسطین به ارمغان نیاورده است و تمام تلاش خود را می‌کند تا بیش از پیش در قدرت باقی بماند.
در همین حال یک عضو ارشد «فتح» اعلام کرد، به دلیل اختلاف این جنبش با حماس بر سر زمان برگزاری انتخابات ریاستی، شورای قانونگذاری و شورای ملی، گفتگو‌های اخیر در قاهره موفق نبود. به گزارش فارس، «جبریل الرجوب» دبیرکل کمیته مرکزی جنبش فتح اعلام کرد، مذاکرات هفته گذشته میان این جنبش و حماس در قاهره به دلیل اختلاف بر سر موعد برگزاری انتخابات موفق نبود. سه شنبه هفته گذشته در حالی که هنوز تیم‌های فتح و حماس در قاهره در حال گفتگو برای حصول آشتی [ملی فسطین]بودند، تشکیلات خودگردان از ازسرگیری روابط امنیتی با رژیم صهیونیستی خبر داد؛ امری که به دلیل سیاست‌های امریکا و رژیم صهیونیستی قطع شده بود.
حماس و دیگر گروه‌های فلسطینی این اقدام را مانند کودتا علیه توافق‌های اخیر برای آشتی توصیف و به‌شدت با آن مخالفت کردند.