روزنامه آرمان ملی
1399/09/10
واکسن «شهید فخریزاده» در مرحله آزمایش انسانی
بارها در هفته گذشته گفته شده بود که يکي از واکسنهاي ايراني کرونا بهزودي مجوز تحقيقات انساني را دريافت ميکند. چند بار نيز بهطور تاييد نشده گفته شد واکسن در دست بررسي وزارت دفاع که در مجموعه شهيد فخريزاده، تحقيق ميشود، واکسني است که به مرحله انساني رسيده است. با اين حال روز گذشته عليرضا زالي رئيس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران اين موضوع را تاييد کرد و گفت: «پروژه ساخت واکسن کروناي «شهيد فخريزاده» به مرحله آزمايشهاي انساني رسيده است.»کاهش آمار مرگ و مير
در شرايطي ميليونها نفر در ايران به مصونيت واکسن بومي در برابر ويروس کرونا چشم دوختهاند که تا کنون 948 هزار و 749 نفر در کشور به اين ويروس مبتلا شده و 47 هزار و 875 نفر از بيماران جان خود را از دست دادهاند. بر اساس گزارش رسمي وزارت بهداشت و درمان، پس از هشت روز از اعمال محدوديتها در کشور، شمار جانباختگان در يک روز- از شنبه (8 آذر) تا يک شنبه (9 آذر)- از عدد 480 فوتي در روز جمعه، به 389 نفر در زمان مذکور رسيد. همچنين در اين مدت با کاهش موارد نسبي ابتلا، 12 هزار و 950 بيمار جديد مبتلا به کوويد19 در کشور شناسايي شد. همچنين 5859 نفر از بيماران مبتلا به کوويد19 در وضعيت شديد اين بيماري تحت مراقبت قرار دارند. در اين شرايط وزير بهداشت نيز به اين موضوع اذعان داشت که کاهش فوتيهاي کرونا در يک روز اخير به معناي عادي شدن شرايط نيست. سعيد نمکي همچنين با بيان اينکه از مردم تقاضا ميکنيم اين آمار را به فال عادي انگاري اوضاع نگيرند افزود: «روز گذشته (يکشنبه) دومين روزي بود که مرگ زير 400 نفر (بهدليل کرونا) را تجربه کرديم و اين دستاورد مژدهاي به مردم ايران است. اگر باز هم با اين دستاوردها به سمت اين تفکر برويم که اوضاع به سمت عادي شدن ميرود، باز هم همانند آنچه که در ارديبهشت ماه گفتم، ممکن است در دقيقه 90 از گوشه هاي زمين گل بخوريم.» در اين بين نظر دکتر مسعود مرداني، عضو کميته علمي ستاد مقابله با کرونا جالب و شنيدني است او گفته که «آمار مراجعهکنندگان بيماري کرونا به نحو چشمگيري کاهش پيدا کرده، اما اميدوارم که با اعلام اين خبر مردم شال و کلاه نکنند براي شمال!
وضعيت بحراني 5 استان
وضعيت در شهرهاي کشور، شرايط بهتري دارد، اما وضعيت پنج استان نگران کنندهتر از هميشه است و پيک جديد بيماري در آنها شروع شده. بنابر اعلام کميته اپيدميولوژي وزارت بهداشت، با اين وجود روند بيماري در کشور به ثبات رسيده و تغييرات آن مختصر بوده، در هشت استان کهگيلويه و بويراحمد، کردستان، آذربايجان غربي، زنجان، آذربايجان شرقي، فارس، مازندران و هرمزگان روند ثبات با تغييرات مختصر و نامنظم وجود داشته است. در استان سيستان و بلوچستان روند ثبات با تغييرات مختصر صعودي و در 9 استان خراسان شمالي، لرستان، کرمان، البرز، اصفهان، چهارمحال و بختياري، مرکزي، خوزستان و بوشهر روند ثبات با تغييرات مختصر نزولي مشاهده شد. در پنج استان خراسان جنوبي، اردبيل، تهران، گلستان و قزوين روند صعودي يا شروع پيک جديد مشاهده شد. به نظر ميرسد استان سمنان اخيراً يک پيک اپيدمي را پشت سر گذاشته است. دو استان يزد و همدان روند نزولي را نشان دادند. در پنج استان ايلام، قم، کرمانشاه، خراسان رضوي و گيلان ناسازگاري دادهها اجازه تحليل درستي از وضعيت اپيدمي را نميدهد. بايد مدنظر داشت که يک استان ميتواند چندين پيک منحني را تجربه کند.
خطر زمستان سياه
در شرايطي که کارشناسان بهداشتي در سراسر دنيا و کشور ما از فرا رسيدن زمستان سياه ابراز نگراني ميکنند، پيشبيني کارشناسان اين است که وضعيت بيماري کرونا در زمستان پيچيده و نامعلوم خواهد بود. کارشناسان نگرانند که ممکن است هواي سرد به گسترش ويروس کرونا کمک کند، زيرا انتظار ميرود که مردم شروع به جمع شدن در داخل خانه يا محيطهاي بسته کنند، جايي که انتقال ويروس آسانتر است. يکي از راههاي حفظ امنيت اين است که جمعهاي بسته اجتماعي خود را تا حد ممکن محدود کنيد. قاسم جان بابايي، معاون درمان وزارت بهداشت معتقد است که در تابستان بهدليل استفاده از کولر و وسايل سرمايشي بار بيماري افزايش پيدا کرد.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
آماده باش برای سيل
اهداف اصولگرايان؛ توافق و گشايش اقتصادی به امضای خودشان
تحريمها لغو نشود از پروتكل الحاقی خارج میشويم
نظامیان در صف ورود به پاستور
قصدی برای کاندیداتوری۱۴۰۰ ندارم
اداره كشور علمی نيست كه به يكديگر كمک نمیكنيم
واریز از صندوق توسعه ملی برای حمایت از بورس
واکسن «شهید فخریزاده» در مرحله آزمایش انسانی
چند نکته شفاف با نمایندگان مجلس
چرا نهادهای مربوطه پاسخگو نیستند؟
لزوم استفاده ایران از قدرت نرم ایجادشده
نمایشگاه مجازی بینالمللی کتاب تهران و عدم استقبال مردم
مراقب بازیگران ضد نظم باشیم