شناسايي اشخاص مرتبط با ترور فخري‌زاده

سخنگوي دولت اعلام کرد
شناسايي اشخاص مرتبط با ترور فخري‌زاده
علي ربيعي سخنگوي دولت ديروز در برنامه تلويزيوني «در انتهاي الوند» درباره اتفاقات اخير از ترور شهيد فخري‌زاده تا مصوبه خروج از پروتکل‌هاي الحاقي صحبت کرد. آنچه در ادامه مي‌آيد متن گفت‌وگوي ربيعي در برنامه انتهاي الوند است:
آيا وزارت اطلاعات به سرنخي در مورد ترور شهيد فخري‌زاده رسيده است؟


در اين زمينه شوراي عالي امنيت ملي قبلا اطلاع‌رساني کرده است. وزارت اطلاعات با تلاش‌هايي که داشتند متوجه تحرکاتي شده و موفق شدند روي منطقه تسلط پيدا کنند. وزارت اطلاعات اشخاص مرتبط را شناسايي کرده و همه ابعاد در حال بررسي است و زماني که قطعي شود، واکنش متقابل طراحي خواهد شد. نکته حائز اهميت اين است که همان‌طور که مقام معظم رهبري اشاره داشتند دانش هسته‌اي ما تحت تاثير قرار نگرفت و نتوانستند آن را ترور کنند. يکي از برنامه‌هاي ما تقويت دانش پدافندي پژوهشي است. جذب نخبگان و حتي اعتبار بيشتر براي پيشرفت‌هاي علمي، همانطور که مقام معظم رهبري فرمودند ما در فناوريمان قطعا هيچ کوتاهي نخواهيم کرد.
با توجه به اينکه چند وقت پيش در مجلس مصوبه خروج از پروتکل‌هاي الحاقي تصويب شد، مهم است بدانيم که آيا دولت با اين موضوع موافق است؟
قانون‌گذاري حق مجلس است، اما اساسا ما يک‌سري مسائل و تصميم‌گيري‌هايي داريم که به چند نحو تاثير دارند، مانند جنگ و صلح که رهبري تصميم مي‌گيرد. اين انتخاب و عدم انتخاب سناريو‌ها به نظر مي‌رسد فراقوه‌اي است و اصل ششم قانون اساسي نيز به همين منظور پيش‌بيني شده که اين نوع تصميمات مهم و تاثيرگذار در سياست خارجي، اقتصاد کشور و حتي مسائل اجتماعي بايد در چهارچوب کلي شوراي عالي امنيت ملي تنظيم شود و در نهايت به تصويب و تاييد مقام معظم رهبري برسد. همان‌طور که برجام را از اين مسير رفتيم و هيات وزيران براي آن تصميم نگرفتند. ما 3 سال مقاومت کرديم و متعهد مانديم. مردم سختي کشيدند. آنها تصميم داشتند با فشار اقتصادي مردم را به خيابان‌ها بکشانند. اما ما تحمل کرديم و امروز مي‌توانيم از دستاورد‌هاي اين سه سال استفاده کنيم. در چنين شرايطي ما بايد کنار هم باشيم و بتوانيم از دستاورد‌هاي مردم حفاظت کنيم. به‌هرحال عنوان طرح هم مقابله با تحريم است، اگر بنا به رفع تحريم است کارشناسان دولت، اعضاي ديگر شوراي امنيت ملي، مسئولان نيرو‌هاي مسلح و قوه قضائيه هستند و من اگر نکته‌اي را از سمت دولت عرض کردم بر اين اساس بود که شوراي عالي امنيت ملي جوابگوي بحث و بررسي تغييرات مهم و تاثير آن در حوزه سياسي، دفاعي و امنيتي و حتي اجتماعي است.
در مورد محدوديت‌هاي کرونايي به نظر شما چقدر تاثيرگذار بوده؟
قطعا تاثير داشته الان شمار مبتلا‌ها کم شده و بسياري از شهر‌ها از حالت قرمز خارج شدند. به هر حال وضعيت هنوز عادي نيست، اما اين طرح تاثير داشته و بايد آن را تداوم دهيم. مشکل اين است که در مقابل اين دستورالعمل‌ها عده‌اي خسته شده و عده‌اي به آن باور ندارند. برخي هم مسئوليت‌پذير نيستند.
دولت براي اقشار آسيب‌ديده مثل اصنافي که طي روز همکاري مي‌کنند چه حمايت‌هايي را در نظر گرفته است؟
ما برنامه‌ريزي کرده‌ايم که تقريبا 65هزار ميليارد تومان براي مخارج و تسهيلات مقابله با کرونا صرف شود که عمدتا 22هزار ميليارد تومان آن صرف وام يک ميليون توماني اول شد و 8هزار ميليارد تومان آن صرف مشاغل آسيب‌ديده. وام دوم هم 13هزار ميليارد تومان پيش‌بيني کرده‌ايم و افراد با پيامک مي‌توانند مراجعه و وام بگيرند. منتهي ما هم شغل و هم شاغل را در نظر گرفتيم، بيمه بيکاري را افزايش داديم و تقريبا 3هزار ميليارد تومان به بيمه بيکاري تزريق کرديم که احتمالا 2هزار ميليارد تومان ديگر نياز داشته باشيم. همچنين 4هزار ميليارد براي تجهيزات کادر درماني هزينه داشتيم. در حال حاضر هم روي طرح حمايت معيشتي کار مي‌کنيم و از خانوار‌ها تقريبا تمام اين افراد را استخراج کرديم که در اثر کرونا زندگيشان آسيب نبيند. اين افراد حدود 30 الي 34 ميليون نفر هستند که هدف‌گذاري شده و در چهار مرحله قرار شده از آنها حمايت شود و اميدواريم بتوانيم به قول‌مان عمل کنيم.