روزنامه ایران
1399/09/17
افزایش 50 درصدی بودجه معاونت امور فرهنگی
محسن جوادیمعاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
در خصوص ردیفهای بودجه پیشنهادی از سوی دولت به مجلس در حوزه فعالیتهای معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید گفت که برنامههای سال ١۴٠٠ این معاونت با استناد به اسناد بالادستی بویژه بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری، برنامه ششم توسعه، رویکردها و برنامههای فرهنگی دولت و سرفصل برنامههای کلان وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی تدوین شده است. با توجه به اهمیت حوزه فرهنگ، بویژه کتاب و کتابخوانی و تأکید رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب و نگاه ویژه دولت در این حوزه بودجه معاونت امور فرهنگی در بودجه پیشنهادی به مجلس رشد 50 درصدی داشته است.
در لایحه بودجه پیشنهادی از سوی دولت به مجلس در ردیف «توسعه نشر و ترویج کتابخوانی» شاهد افزایش 70 درصدی اعتبارات هستیم. در سال 1399 میزان اعتبارات درنظر گرفته شده برای این بخش 47 میلیارد و 200 هزار تومان بود که برای سال آینده 80 میلیارد و 500 هزار تومان پیشبینی شده است.
در ردیف «برنامه راهبردی و ارتقای محصولات چاپی» نیز رشد 53درصدی در نظر گرفته شده و از رقم 12 میلیارد و 900 میلیون تومان به 19 میلیارد و 800 میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. همچنین در ردیف «حمایت از نشر کتاب و مطبوعات» حدود 20 درصد افزایش اعتبار در نظر گرفته شده است. سال گذشته این اعتبار 314 میلیارد تومان بود و برای سال آتی رقم 377 میلیارد تومان پیشبینی شده است.
در این بودجه پیشنهادی شرایط موجود کشور با رویکردهای 13 گانه زیر تهیه و در قالب بودجه وزارتخانه به دولت محترم پیشنهاد شده است:
1- توسعه و ترویج فرهنگ دینی.
2- پویایی صنعت چاپ و نشر و بهدنبال آن رونق اقتصاد نشر.
3- رونق کسب و کارهای فرهنگی با تأکید بر ظرفیتهای فضای مجازی بویژه در روستاها و مناطق محروم.
4- تسهیل فعالیتهای مربوط به چاپ و نشر کتاب از طریق توسعه سامانههای الکترونیکی چاپ، نشر و مجوز کتاب در قالب پنجره واحد.
5- توجه به حوزه سیاستگذاری، برنامهریزی و نظارت و پرهیز از تصدیگری امور اجرایی و مشارکت هر چه بیشتر صنوف مرتبط در برنامهها و فعالیت های فرهنگی.
6- توسعه و ترویج کتابخوانی بویژه در مناطق کمتر برخوردار و روستایی بویژه برنامههای جام باشگاه های کتابخوانی و روستاها وعشایر دوستدار کتاب.
7- توزیع عادلانه و متوازن یارانهها و تسهیلات حمایتی برای همه استانها و اقشار مختلف جامعه.
8- تمرکز زدایی و توزیع بودجه در سراسر استانها در قالب تفاهمنامههای استانی.
9- حمایت از انجمنهای ادبی و دورههای آموزشی شعر و داستان بویژه برای جوانان و نوجوانان مناطق محروم.
10- برگزاری جوایز بینالمللی و ملی و استانی برای تقدیر از نویسندگان، مترجمان، تصویرگران و به طور کلی فعالان حوزه چاپ و نشر و کالای فرهنگی.
11- تأکید بر دیپلماسی فرهنگی بویژه از طریق حمایت از ترجمه آثار ایرانی در قالب طرح گرنت و ایجاد سامانه جامع نشر به زبان انگلیسی برای ایجاد فضای کار بینالمللی برای نشر ایران.
12- مشارکت و همافزایی با نهادها و دستگاههای بانکی و مالی برای بهرهمندی حلقههای مختلف صنعت چاپ و نشر از تسهیلات مالی.
13- تقویت حداکثری استارتاپهای حوزه چاپ و نشر کتاب و کالاهای فرهنگی.
تمامی این فعالیتها در بخشهای مختلف معاونت امور فرهنگی (چهار ادارهکل و یک مؤسسه) پیگیری میشوند. در این رویکردها برای سال آینده تلاش شده از ظرفیت های فضای مجازی و توانایی های صنوف و بخش خصوصی در انجام فعالیت ها حداکثر بهره برداری انجام شود.
همچنین تلاش شده است در سال 1400 در راستای تحقق شعار «ایران تهران نیست» در قالب امضای تفاهمنامه با استان ها نسبت به توزیع عادلانه بودجه کشور در استان ها و حمایت از فعالیت های فرهنگی در خارج از پایتخت اقدام لازم انجام شود. در سال 1399 رقم تفاهمنامه با استان ها نزدیک به 62 میلیارد تومان بود که نسبت به سال قبل از آن 84 درصد رشد داشت.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
# من - ماسک - میزنم
انتصاب حجتالاسلام شکری به نمایندگی ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران
صفحه ویژه ایران قرن
بودجه محرومان
جنوب در محاصره سیل و سیلاب
جزئیات آزمایش واکسن ایرانی
سینمای ایران بدون او چیزی کم دارد
جولان «فیکها» در بازار
از سمیناهار تا وبینار
پاریس قشنگ است اما خانه من نیست!
کودکان زیر چتر حمایت مادران میروند
سلام ایران
روز جهانی معلولین یک روز برای همه
افزایش 50 درصدی بودجه معاونت امور فرهنگی
فرصتی برای دیپلماسی