روزنامه جوان
1399/09/17
مکتب انقلاب اسلامی و دولت جوان حزباللهی
انقلاب اسلامی ایران برخلاف تمامی انقلابهای اعصار و قرون گذشته تا کنون، انقلابی مانا و ماندگار متأثر از مکتب حیاتبخش و جاوید اسلام است. مکتب انقلاب اسلامی، «مکتبی ماندگار و بادوام است»، «دارای مهندسی و فرایند است»، «سیستمی و دائماً در حال جوشش، بازخورد و نو شدن است»، «فراملی و جهانی است»، «اعتبار و اقتدارش را از اسلام میگیرد» و «مردمی و توده گراست.»مقام معظم رهبری ۲۰ سال پیش در چنین روزهایی (۲۱ آذرماه ۷۹) برای نخستین بار در جمع مسئولان و کارگزاران نظام، فرایند تحقق اهداف پنجگانه اسلامی را مطرح کردند: «ما یک انقلاب اسلامى داشتیم، بعد نظام اسلامى تشکیل دادیم، مرحله بعد تشکیل دولت اسلامى است، مرحله بعد تشکیل کشور اسلامى است، مرحله بعد تشکیل تمدن بینالملل اسلامى است» و نظام جمهوری اسلامی متکفل تحقق اهداف و فرایند انقلاب اسلامی است.
مرحله اول: «شکلگیری انقلاب اسلامی»، اگر چه بیش از دو دهه به درازا کشیده و به تدریج به بلوغ رسید، اما در سال ۵۷ در کوتاهترین زمان ممکن و کمترین عوارض و خسارات و به دست صد درصد مردم ایران محقق شد. مرحله دوم: «نظام سازی و تشکیل ساختارهای جمهوری اسلامی نیز همانند مرحله اول با شتاب و سرعت بی بدیل محقق شد. اما مشکل اصلی پس از تحقق مرحله دوم آغاز شد و روز به روز بر حجم موانع و فشارها برای ممانعت از شکل گیری مرحله سوم مکتب انقلاب اسلامی و تشکیل دولت تراز انقلاب اسلامی افزوده شد. امید میرفت که با پایان یافتن جنگ تحمیلی، جمهوری اسلامی فارغ از تهدیدها و فشارهای بیرونی بتواند با سرعت تشکیل دولت تراز انقلاب را نیز تجربه کرده و با عبور از مرحله دولت سازی، وارد مرحله مهم و سرنوشتساز امت سازی و تشکیل کشور اسلامی شود، اما آنگونه که در یادداشت مورخ ۱۱ آذرماه ۹۹ با عنوان «خط تحریم امام ثمره نفوذ است» نوشتم، روز به روز بر حجم کمی، کیفی، وسعت و دامنه تهدیدها و فشارها برای از پای درآوردن جمهوری اسلامی افزوده و با نفوذ جریانی و آلوده سازی مسئولان و احزاب سیاسی مانع از تشکیل دولت تراز مکتب انقلاب اسلامی شدند.
رهبر معظم انقلاب برای شکستن بن بستها و غلبه بر موانع تشکیل دولت تراز انقلاب، در ۲۳ بهمن ماه ۹۷ در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، بیانیه موسوم به گام دوم انقلاب، با تأکید بر نقش مؤثر و بی بدیل جوانان در حرکت انقلابی نظام اسلامی را صادر فرموده و در اول خرداد ۹۸ در جمع دانشجویان به تبیین بیانیه پرداخته و فرمودند: «بیانیه گام دوم، یک ترسیم کلی از گذشته و حال و آینده انقلاب است. چهار نقطه اصلی که در بیانیه مورد تأکید بوده، «عظمت حادثه انقلاب و ماندگاری آن»، «عظمت راه طیشده و کارکرد انقلاب تا امروز»، «چشمانداز پیش روی انقلاب» و «عظمت نقش نیروی جوان متعهد» است». معظم له با تأکید بر حل مشکلات کشور و رفع ابهامات جوانان در باره آینده نظام، به دانشجویان بهعنوان موتور پیشران انقلاب اسلامی مأموریت دادند: «زمینه را برای روی کارآمدن دولت جوان حزباللهی فراهم کنید.»
حضرت امام خامنهای در ۲۸ اردیبهشت ۹۹ نیز در جمع مجازی دانشجویان ضمن تأکید مجدد بر نقش دانشجویان در تشکیل دولت جوان حزباللهی فرمودند: «دولت جوان و حزباللهی علاج مشکلات کشور است». لازمه تشکیل دولت جوان حزباللهی در مکتب انقلاب اسلامی، توجه ویژه به دو نکته بسیار مهم سلبی و ایجابی است:
۱ - لازمه تشکیل دولت جوان حزباللهی ممانعت و پیشگیری از گفتمان سازی جعلی دشمن بهعنوان یک راهبرد کلیدی است؛ دشمن حتماً در این باره برنامه دارد و جمهوری اسلامی را در رسیدن به این هدف بزرگ، با اخلال و کارشکنی مواجه خواهد ساخت. دشمن کارشکنی و گفتمان سازی خود را از طریق شبکه نفوذ (که طی سه دهه گذشته در تار و پود، سختافزار و نرمافزار نظام اسلامی ریشه دوانده است) پیخواهد گرفت. مواضع برخی از عناصر افراطی و تندرو اردوگاه اصلاحات طی ماههای اخیر مؤید این مدعاست.
۲ - گفتمان سازی دولت جوان حزباللهی در چارچوب بیانیه گام دوم مکتب انقلاب اسلامی باید در دستور کار نخبگان انقلابی بهویژه در جامعه دانشجویی قرار گیرد. دولت جوان حزباللهی بر اساس بیانیه گام دوم، پس از تشکیل مکلف است با سرعت هر چه تمامتر نسبت به اجرایی نمودن گفتمان مکتب انقلاب اسلامی: «اقامه عدل و قسط اسلامی»، «حمایت از مستضعفان و محرومان»، «تعلیم و تزکیه و اخلاق محوری در جامعه»، «تشکیل امت وسط و معتدل»، «طاغوت ستیزی داخلی و استکبارستیزی خارجی»، «محو کامل شبکه نفوذی دشمن از ساختارها و سختافزار و نرمافزار نظام» و... اقدام نماید. در تبیین دولت جوان حزباللهی به سه نکته مهم باید توجه شود:
۱ - منظور از دولت صرفاً قوه مجریه نبوده و هر سه قوه را شامل میگردد و مجموعه سه قوه مفهوم فراگیر و جامعی از دولت را در بر میگیرد.
۲ - جوانی در دولت تراز انقلاب نیز مفهومی فراتر از الگوی سنی بوده و بیشتر بر اراده و نشاط و انگیزه جوانی تأکید داشته و در چارچوب یک هرم هندسی، قسمتهای بالایی هرم دولت را که عمدتاً نقش ستادی و برنامه ریزی دارد افراد مسنتر و هر چه سمت پایین هرم حرکت میکنیم و غلبه صف بر ستاد پدید میآید از افراد جوانتر استفاده میشود.
۳ - کلمه حزبالله نیز بر اساس الگوی قرآنی شامل افراد مؤمن، متخصص، باانگیزه، مردمی، شاداب و بانشاط، شجاع و نترس، دشمن ستیز، پاکدست، خوشسابقه و... میگردد.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
تیر عادیسازی اعراب در قلب کودکان فلسطینی
جشنوارهای با مخاطب ۷ نفره!
برنده و بازنده محاصره قطر
عروس هزار داماد برجام
گرفتاری ۴ استان در سیلاب بیتفاوتی مسئولان
ضمانت و نظارت لازم است نه فقط تدوین قانون
مدرس وقایع مجلس را برای کسبه محل هم تعریف میکرد!
پارکینگهای خودروخوار ۲ هفته مهلت دارند
جولان کلاسهای آموزشی آنلاین با ارائه مدارک تقلبی!
تهران بر لبه تیغ طغیان شدیدتر کرونا
فدوی: فخریزاده با هوش مصنوعی ترور شد
دولت در مسئله هفتتپه مقصر است
هزینهاش با ما، شما افتخار بیافرینید!
تروریسم میشود شیطنت؟!
مکتب انقلاب اسلامی و دولت جوان حزباللهی