بازداشت۲ مدیر خوزستانی و برکناری شهردار

بيش از يک‌دهه است که با هر بارندگي در کلانشهر اهواز و ساير شهرهاي خوزستان، شهروندان با بحران آبگرفتگي، پس‌زدگي فاضلاب و ماندگاري چند روز آب باران و فاضلاب در کوچه و خيابان و خانه‌هاي خود مواجه مي‌شوند. اين بحران در 2سال گذشته تشديد شده و صبر و طاقت مردم را از بين برده است. در اين رابطه نماينده اهواز، باوي، حميديه و کارون در مجلس به «آرمان ملي» مي‌گويد: متاسفانه سال‌هاست که خوزستان غيور به يک استان پرغصه تبديل شده و استاني که خودش تامين کننده منابع اصلي کشور است و پنج رودخانه بزرگ کشور را دارد، در تابستان آب شرب ندارد و در زمستان نگران سيل و فاضلاب است. مجتبي يوسفي در ادامه خاطرنشان کرد: دولت‌ها طي سال‌هاي گذشته ساخت‌هاي آب و فاضلاب به تعهدات‌شان عمل نکردند. همچنين در حوزه جمع‌آوري آب‌هاي سطحي ناشي از بارندگي که بر عهده شهرداري‌هاست، بنا بود که اين تعهدات، سال‌ها قبل انجام شود و سه سال است که مردم اين استان با هر بار بارندگي تن و بدن‌شان مي‌لرزد.
100 ميليون يورو
وي با اشاره به اينکه در اين ايام که بحراني در استان رخ مي‌دهد، مسئولان کشوري سفري به استان دارند و مي‌گويند که مشکلات مردم خوزستان بايد برطرف شود، ولي به‌جز وعده چيزي نديده‌ايم، مي‌افزايد: چند سال قبل مقام معظم رهبري 100 ميليون يورو براي حل مشکلات استان اختصاص دادند و عملا بنا بود که از سال گذشته اين مبلغ اختصاص پيدا کند، با پيگيري‌ها قرار بود که 50 ميليون يورو، براي امسال تخصيص داده شود، اما تا به امروز هنوز 18 ميليون يورو را دريافت کرده‌ايم. بايد به مسئولان گفت که چرا اين مبلغ که حضرت آقا به مردم خوزستان مرحمت کرده‌اند، تخصيص داده نمي‌شود؟ در اولويت‌بندي‌ جمع آوري آب سطحي برعهده شهرداري‌هاست که بازهم به دليل مستقل بودن شهرداري‌ها عملا شاهد هستيم که وزارت کشور (با واسطه شوراي شهر) نظارتي بر شهرداري نمي‌کند. سه ماه پيش به وزير کشور و به ستاد بحران تذکراتي داديم که امسال دچار سيل نشويم و نگران تکرار وضعيت دو سال گذشته هستيم، اما هيچ توجهي نشد و حالا شاهديم که در اين شرايط سخت اقتصادي که لوازم خانگي چندين برابر شده است، مردم دچار خسارت ناشي از بي‌مسئوليتي آقايان شده‌اند. بايد دولت اين ضررهاي مردم را جبران کند. اگر همين هزينه را در جهت زيرساخت‌ها براي پيشگيري هزينه کنيم که خسارت‌ها خيلي کمتر خواهد بود.
149 ميليون يورو کجاست؟‌


حدود 15 سال پيش بانک جهاني ذيل پروژه‌اي، 149 ميليون دلار براي اصلاح و تکميل آب و فاضلاب شهرهاي اهواز، 127 ميليون يورو به شيراز و دو شهر ديگر اختصاص داد. حالا از سرنوشت آن وام خبري جز صحبت‌هاي متعارض در دسترس نيست. به نظر مي‌رسد پس از اين 15 سال، تنها تصفيه‌خانه‌هاي خوزستان هستند که به سرانجام نرسيده‌اند. از نماينده اهواز درباره اين پول سوال پرسيديم و او گفت: «اين 149 ميليون دلار را اگر به قيمت ارز امروز محاسبه کنيم، رقم چند هزار ميليارد توماني مي‌شود و عدم نظارت مسئولان و نمايندگان وقت مجلس سبب شد که کسي از سرنوشت آن خبري نداشته باشد و اگر اين مبلغ اختصاص پيدا مي‌کرد اين مشکلات را در اهواز و کوت عبدا... نداشتيم. اين موضوعات نشان مي‌دهد که هم سوءمديريت و هم عدم نظارت رخ داده که اينگونه اين پول‌ها آمد، ولي به نتيجه نرسيد.» اين نماينده مجلس يازدهم در پايان صحبت‌هايش خاطرنشان مي‌کند: يکي از موضوعاتي که بنده در شش ماه گذشته انجام داده و بعد از اين هم انجام مي‌دهم، در بُعد نظارت و تذکرات است. ديگر اجازه نمي‌دهيم که اين اتفاق‌ها رخ دهد و بعد بگويند «به من ربطي ندارد!» يکسري مسئول با فضاسازي رسانه‌اي سعي مي‌کنند اين موضوعات را به حاشيه ببرند. وقتي ما سه ماه پيش تذکر «تکرار فاجعه سيل» را داديم، برخي با فضا‌سازي رسانه‌اي‌ اعلام کردند که بگذاريد مسئولان کارشان را انجام دهند، ولي ما نماينده‌ها در بُعد نظراتي بيشتر فعاليت خواهيم کرد تا مردم بيش از اين دچار ضرر و زيان نشوند.
آبگرفتگي شديد در شهر‌هاي اهواز و بندرامام خميني در هفته قبل که منجر به وارد آمدن خسارت‌هاي شديد به مردم شده است، تاکنون منجر به برخورد با سه مدير در اين زمينه شده است. اولين مدير شهردار بندرامام خميني بود که با حکم استاندار خوزستان از سمت خود تعليق شد. علت اين کار کم کاري شهردار و به موقع انجام ندادن وظايف خود عنوان شده است. رئيس اداره آبفاي بندرامام خميني نيز دومين مديري بود که به علت کم کاري بازداشت شد. يکي از شهرداران مناطق اهواز نيز برکنار شد.