روزنامه آرمان ملی
1399/10/17
۱۸روز حساس - ترامپ و بهانهای كه بايد ايجاد شود
آرمان ملي- سجاد جنتآبادي: در صورتي که جنگي در منطقه رخ دهد همه توجهها به اين جنگ منعطف خواهد شد و بالطبع توجه کمتري به اتفاقات دروني آمريکا خواهد شد و زمينه انجام بازي دوم ترامپ يعني تغيير نتيجه انتخابات فراهم خواهد گشت و اگر هم درون آمريکا اتفاقي رخ دهد او ميتواند با توجه به اينکه کشور در جنگ است و درون آمريکا آشوب است حکومت نظامي اعلام کند و همه جريانهاي سياسي را تا اطلاع ثانوي و زماني که وفق مراد او است تعليق کند و براي بقاي خود در قدرت زمان بخرد. با توجه به اين شرايط بايد گفت تا ژانويه 2021 شرايط منطقه خاورميانه بسيار خطرناک است و نبايد هيچ سناريويي را از ذهن دور دانست چون ترامپ به هر قيمتي حاضر است هر کاري که ميشود انجام دهد تا در قدرت باقي بماند.حيله ترامپ براي حمله به ايران
چند دليل وجود دارد که بسياري از شدت گرفتن احتمال حمله آمريکا عليه ايران صحبت ميکنند. مقاومت ترامپ با نتيجه انتخابات ميتواند موجب آن گردد که درون آمريکا درگيري بهوجود آيد و حتي اگر نيروهاي امنيتي بخواهند وي را مجبور به تمکين به قانون و بهزور از کاخ سفيد خارج کنند طرفداران مسلح او ورود کنند و کار به درگيري بکشد، به همين دليل هم آقاي ترامپ مسئولان امنيتي آمريکا را که ممکن بود با اصرار او با حکومت مخالفت کنند برکنار کرده و افرادي را جاي آنها قرار داده که بدون چون و چرا مطيع او باشند. اما به نظر ميآيد دونالد ترامپ تنها برگ برنده خود براي ماندن در صحنه سياست را در غرب آسيا ميبيند. البته هم صهيونيستها و هم عربهاي حوزه خليج فارس بدون طمع هزينهاي را انجام نميدهند و از روز اول که ترامپ به کاخ سفيد رسيد اسرائيليها و اين اعراب تلاش کردند تا وي را مجاب کنند به ايران حمله کند اما ترامپ به بهانههاي مختلف از انجام چنين کاري خودداري ميکرد. حال ظاهرا بقاي وي در گروي انجام اين حمله شده و آنها در قبال دخالت و تغيير نتيجه انتخابات آمريکا از وي خواستهاند خون سربازان آمريکايي را بريزد. البته معلوم نيست که در صورت انجام اين حمله و يا عمليات آنها موفق شوند کاري کنند که ترامپ سر کار بماند يا نه ولي خوب ظاهرا سنگ آخر آنها همين است که تلاش ميکنند بزنند تا مبادا بايدن سر کار بيايد و اگر هم بايدن سر کار بيايد در شرايطي قرار بگيرد که بسيار پيچيده است و نميتواند بهراحتي از آن خارج شود. عملا در صورتي که ترامپ دستور حمله به ايران يا انجام عمليات نظامي را صادر کند قطعا آمريکاييها با واکنش ايرانيها مواجه خواهند شد و به احتمال زياد تعداد زيادي سرباز آمريکايي کشته خواهند شد و آن وقت ديگر رئيسجمهوري بعدي نميتواند بيايد و به اين راحتيها از شر اتفاق رخداده خلاص شود. اگر هم جنگي شعلهور شود طبيعتا خروج رئيسجمهوري بعدي از اين جنگ طولاني خواهد شد و قطعا اين عمليات ممکن است مستقيم عليه ايران نباشد، بلکه عليه همپيمانان ايران در منطقه مخصوصا در عراق باشد.
افشاي برنامه مخفي ترامپ براي حمله به ايران
دنيل الزبرگ، افشاگر قديمي مدعي شده که ترامپ برنامهاي پنهاني براي آغاز نزاع با ايران دارد. او همزمان با اين افشاگري از مقامهاي دولتي خواسته تا اسناد طبقهبنديشده در اينباره را فاش سازند. الزبرگ در روز دادگاه رسيدگي به اتهام جوليان آسانژ، بنيانگذار سايت افشاگر ويکيليکس اين ادعا را مطرح کرده است. دادگاه برگزار شده درخواست دولت آمريکا براي استرداد آسانژ از لندن را به دلايل پزشکي و درماني رد کرد. الزبرگ معتقد است که شباهتهايي بين وضعيت کنوني پيشآمده براي آسانژ و شخص او وجود دارد. در سال 1971ميلادي، الزبرگ، را که بهعنوان تحليلگر براي موسسه رند مشغول به کار بود اطلاعاتي که به دست آورده بود با چندين روزنامه تحت عنوان «اسناد پنتاگون» در ميان گذاشت. اين اسناد اثبات ميکردند که آمريکا بهطور مخفيانه کامبوج را بمباران کرده و حملات ساحلي را در ويتنام شمالي ترتيب داده و چهار رئيسجمهور آمريکا از ترومن تا جانسون بهعمد به مردم آمريکا دروغ گفتهاند. الزبرگ اشاره ميکند که با استناد به قانون مصوب سال 1917 ميلادي که او طبق آن محاکمه شد اکنون دولت آمريکا برنامهاي مشابه را براي «آسانژ» به دليل افشاگريهاي او دارد. الزبرگ گفته است: «ترديدي ندارم که اسناد بهشدت طبقهبنديشدهاي وجود دارند که نشان ميدهند دولت ترامپ درصدد تحريک ايران به انجام اقداماتي است. اقدامات ترامپ در قبال ايران براي تحريک آن کشور به واکنش نشان دادن هستند. ترامپ ميخواهد از واکنش و پاسخ ايران به عنوان بهانهاي براي حمله عليه آن کشور استفاده کند. اين خواست او در ساليان اخير بوده است. او در حدود 18 روز براي اين کار وقت دارد. با آگاهسازي افکار عمومي بايد او را متوقف سازيم. اگر اطلاعاتي در اين زمينه وجود دارند که من گمانم ميکنم وجود دارند بايد فاش شوند. من گمان ميکنم افرادي به اين اطلاعات دسترسي دارند. من آنان را تشويق ميکنم که اين اطلاعات را به اشتراک گذارند نه با کنگره بلکه با مطبوعات. در نتيجه، ما فرصتي براي جلوگيري از ايجاد يک نزاع را داريم». او گفته است افشاي اين اطلاعات نهتنها خيانت به آمريکا نيست بلکه به نفع آمريکا، ايران و کل جهان است. البته الزبرگ هيچگونه سند، مدرک و شواهدي را در تاييد ادعايش ارائه نکرده است. او دو سال پيش نيز خواستار افشاي اسناد مرتبط با جنگ آمريکا در عراق و افغانستان توسط کساني شده بود که به اطلاعاتي در اين باره دسترسي دارند.
واکنش ظريف به تحرکات آمريکاييها
ظريف در پيامي توييتري نوشت: به جاي مبارزه با کرونا در آمريکا، دونالد ترامپ و همراهانش ميلياردها دلار را براي به پرواز درآوردن (بمبافکنهاي) بي52 و اعزام ناوگروه به منطقه ما به باد ميدهند. اطلاعات بهدستآمده از عراق حاکي از توطئهاي براي ساخته و پرداخته کردن بهانهاي براي جنگ است. وي در ادامه تاکيد کرد: ايران به دنبال جنگ نيست اما آشکارا و بيدرنگ از مردم، امنيت و منافع حياتي خود دفاع خواهد کرد.
مسئوليت هرگونه درگيري با آمريکاست
سعيد خطيبزاده سخنگوي وزارت امور خارجه درباره تحرکات آمريکا در منطقه گفت: ما بهطور روشن گفته و هشدار دادهايم مسئوليت هرگونه توطئهچيني با آمريکاست. برخي شيطنتها را شنيدهايم به آمريکا و دوستان در منطقه پيام دادهايم که رئيسجمهور آمريکا در روز پايان حيات خود در کاخ سفيد دست به ماجراجويي جديدي نزند. به دنبال تنش در منطقه نبوده و نيستيم. درباره دفاع از کشور ذرهاي ترديد نداريم، همه امتحان کردهاند و پاسخهاي ما را ديدند. اميدواريم عقلايي که در واشنگتن هستند تنشزدايي کنند.
اذعان فرمانده سنتکام به توان موشکي
ژنرال کنت مککنزي ستاد فرماندهي مرکزي آمريکا (سنتکام) در گفتوگو با نشريه نيويورکر اذعان کرد که توان موشکي ايران بسيار خوب است و ايرانيها حتي در حال پيشرفت در اين زمينه هستند. مککنزي در اين باره گفت: ايران حتي در شرايط سخت اقتصادي به توسعه برنامه موشکي بالستيک خود ادامه داده است. وي با تکرار ادعاي آمريکاييها مبني بر اينکه ايران موشکهايش را در اختيار نيروهاي نيابتي خود در منطقه قرار ميدهد، افزود: زرادخانه موشکي ايران بسيار خوب است و در حال بهتر شدن هم هست. مککنزي در ادامه تاکيد کرد، زماني که جو بايدن رئيسجمهور منتخب آمريکا سوگند ياد کند، تنشها با ايران بالا رفته است.
سایر اخبار این روزنامه
ببينيد نظام مالياتي به نفع چپاولگران است یا توليد كننده
خودكشي نوجواني ديگر؛ ياس- فقدان آرزو...
بپذيريم كه«يكسان سازي نرخ ارز» اجتنابناپذير است
لزوم تغییر در نظام انتخابات
فقدان یکپارچگی و مدیریت واحد
بيم و اميد تازه كرونا در ايران
اصلاحطلبان میتوانند شكاف بين مردم و مسئولان را برطرف كنند
۱۸روز حساس - ترامپ و بهانهای كه بايد ايجاد شود
شعارگرایی یا تخریب قانوننویسی!؟
چه کسی مقصر آلودگی هواست؟
سلامت رواني- اجتماعي نوجوانان را جدي بگيريم
پرونده عیسی شریفی به دیوانعالی کشور رفت
جامعه روحانيت مبارز «داور» اصولگرايان است؛ نه «كنشگر»