روزنامه آفتاب یزد
1399/12/19
داروی ایرانی؛ کیفیت یا تجارت؟
محمد هاشم پور- تقریبا همه تجربه کرده ایم که برخی از پزشکان هنگام تجویز دارو تاکید بر تهیه نوع خارجی آن را دارند. چه بسا بسیاری از داروهای تولید داخل نیز از نظر تاثیر درمانی و کیفیت همتای مشابه های خارجی باشد اما هنوز ذهنیت بهتر بودن کالای خارجی در اذهان مخصوصا برای دارو که در رابطه مستقیم با سلامت جامعه است وجود دارد.مهندس محمد هاشم پور در خصوص کیفیت تولید دارو در کشور نوشت: باید منصفانه به قضیه نگاه کرد، بسیاری از تولید کنندگان ایرانی کیفیت را فدای چیز دیگری نمی کنند. در صنعت پخش دارو اکثر داروهای وارداتی حتی داروهای مصرفی، بدون جایزه و یا فرجه زمانی خاص به فروش می روند دقیقا مانند یک کالای عادی با سود تجاری معقول و تعریف شده.اما بسیاری از داروهای تولید ایران با جوایز و استمهال های باز پرداخت باور نکردنی به فروش می رسد که این جوایز و استمهال ها حتی در صنایع غذایی نیز به هیچ وجه با این وضعیت دیده نمی شود. زمانی که دارو با توجه به وضعیت تورم کشور پیوسته افزایش قیمت دارد و هیچ یارانه خاصی از تولید داروهای داخل کشور بالاخص داروهای مصرفی حمایت نمی کند و حتی در بخش مکمل ها مالیات بر ارزش افزوده کالا توسط مصرف کننده پرداخت می شود.ماحصل این قضیه چیزی نیست جز کاهش کیفیت برای رقابت در بازار و تجارت بی رحمی که پر کردن قفسه داروخانه را بر بهبود وضعیت بیمار ترجیح می دهد و صد البته بار هزینه های مالی که هرلحظه بر دوش مصرف کننده افزوده می شود.
معاون فروش شرکت پخش دارویی سینا پخش صبا در ادامه آورده است:چند سال پیش بخاطر پایین آمدن کیفیت آنتی بیوتیک ها، سازمان محترم غذا دارو اعمال هر گونه جایزه فروش را برای این کالاها ممنوع کرده بود اما برخی از پخش های خاطی با اهدا جایزه بدون سند و یا اعمال تخفیف ریالی معادل جایزه به نوعی جرم خود را قانونی جلوه می دادند.در ماه های اخیر هم با توجه به تاکید سازمان در اعمال جایزه معقول حداکثر ده درصدی متاسفانه با توجه به نابسامانی بازار دارو که در مقاله«زخم های عمیق کرونا بر پیکر صنعت پخش دارو» به آن اشاره کردم باز هیچ اتفاقی در روند فروش و توضیع دارو نیفتاد.
این کارشناس صنعت دارو در پایان اظهار داشت: آیا بهتر نیست با توجه به پتانسیل بالای دانشمندان و محققان ایرانی با یک مدیریت ساختمند کیفیت داروی ایرانی را نهادینه کرد؟ هر چند که در بخش صادرات دارو نیز ایران فعالیت های قابل توجه ای دارد اما جهانی شدن نام برندهای ایرانی مانند برندهای وارداتی چیز محالی نیست اگر یک مدیریت مدبرانه و تلاشی هدفمند صورت گیرد. آن وقت ما
می توانیم با تکیه بر کیفیتی بالا سود خوبی را برای فعالیت تجاری صنعت دارو داشته باشیم.
سایر اخبار این روزنامه
برخورد روسای شورای رقابت و بورس در دو راهی صنعت خودرو
چهارشنبه سوری امسال خطرناکتر است؟
خداحافظی با خرید کیلویی میوه
چرا مردم به نماینده مجلس بیاحترامی کردند؟!
موافقت سازمان برنامه با کمک فوری به هما
زمزمه حذف مناظره از انتخابات۱۴۰۰
تورم افغانستان فقط ۴.۱ درصد؛ تورم ایران ۲۵ درصد!
فکری به حال گرانیها کنید
درباره اندیشه ورزی
مشکلات حاشیه شهر مشهد
دریک قدمی نوروز
داروی ایرانی؛ کیفیت یا تجارت؟
قیمت هم بایدمنصفانه باشد
زنان ؛ دروازه های سلامت جوامع
روغن کرونایی یا کرونای روغنی
چرا از مواد محترقه در چهارشنبه سوری استفاده میشود
واکسن کرونا ابزار ژئوپلیتیکی
بیتوجهی عمومی به مصوبات فرهنگستان
جوان ایرانی در یوغ اسارت فضای مجازی