وقتی متهم، شاکی می‌شود!

‌ این پرونده، صرفاً دعوای دو فرد نیست. از نظر افکار عمومی، این ماجرا تقابل نهاد قدرت با مردم عادی است
جعفر محمدی: چندی پیش، خبری فضای عمومی کشور را به معنای واقعی کلمه منفجر کرد: یک نماینده مجلس که به طور غیر قانونی وارد خط ویژه شده بود، بعد از آن که با ممانعت سرباز راهور مواجه شد، به گوش او سیلی زد!
هر چند علی اصغر عنابستانی، نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی ابتدا منکر ماجرا شد ولی بعد از این که رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی به طور جدی پیگیر ماجرا شدند، وی با انتشار ویدئویی عذرخواهی کرد. هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان هم اعلام کرد که به این موضوع رسیدگی خواهد کرد. پلیس نیز گفت که از حقوق سرباز خود دفاع خواهد کرد.
با این حال، از بهمن سال گذشته تا کنون، نه تنها این پرونده مورد رسیدگی و صدور رای قرار نگرفته بلکه اینک خبر می‌رسد که نماینده مذکور که در اوج ماجرا و تحت فشار افکار عمومی عذرخواهی هم کرده بود، علیه نیروی انتظامی و سرباز وظیفه‌ای که مانع از تردد او در خط ویژه شده، شکایت کرده است!


در این باره نکات زیر قابل توجه است:
1 - با توجه به اهمیت موضوع و آزاری که بر افکار عمومی تحمیل شد، انتظار می‌رفت قوه قضائیه این موضوع را به صورت ویژه و فوری و با دعوت از شهود ماجرا مانند راننده و مسافران اتوبوسی که در پشت سر خودروی نماینده بودند و نیز شهروندان حاضر در محل، بررسی کند و با کشف واقعیت و بدون در نظر گرفتن عناوین و مناصب افراد، حکم قطعی و قاطع صادر کند.
با این حال، پرونده‌ای بدین اهمیت دچار اطاله دادرسی شده و حالا کار به جایی رسیده که نماینده متهم به ورود غیرقانونی به خط ویژه و زدن سیلی بر صورت سرباز در حال انجام وظیفه، شاکی شده است!
2 - این پرونده، صرفاً دعوای دو فرد نیست. از نظر افکار عمومی، این ماجرا تقابل نهاد قدرت با مردم عادی است. یک سمت ماجرا نماینده مجلس است که کلاً در فضای قدرت سیاسی زندگی کرده و قبل از نمایندگی هم دستیار رئیس جمهور وقت و استاندار و فرماندار و مدیر کل و... بوده است و در سوی دیگر، جوانی است از میان مردمان عادی، که به حکم قانون و اجبار، دو سالی را به سربازی آمده است.
برای مردم، نتیجه این دادگاه از آن نظر مهم است که دستگاه قضا، سمت قدرت را خواهد گرفت یا طرف مردمی عادی که یک سرباز وظیفه، مشخصه آنها در این محکمه است.
3 - اگر آن طور که خود سرباز و برخی شهود می‌گویند، عنابستانی سیلی بر صورت سرباز زده باشد، این سیلی بر گوش یک سرباز وظیفه زده نشده، بلکه بر گوش فرمانده مستقیم او و فرماندهان رده بالای او تا عالی‌ترین رده‌های نظامی زده شده است. از این رو، نه تنها وظیفه نیروی انتظامی است که این ماجرا را تا انتها پیگیری کند که ستاد کل نیروهای مسلح نیز موظف است برای صیانت از حیثیت نیروهای مسلح به ماجرا ورود کند.
4 - می‌گویند حفظ حرمت امامزاده با متولی آن است. در این ماجرا بیش از همه، حیثیت مجلس به خطر افتاده است. انتطار می‌رفت خود مجلس در برخورد با نماینده خاطی پیشقدم شود که نشد. راستش الان دیگر انتظاری نیست!
در نهایت، اکنون چشم‌ها به قوه قضائیه دوخته شده است در این آزمون مهم و ملی و در قضاوت میان سرباز و سیاستمدار.
‏nبعد از تحریر:
می گویند در جریان جنگ جهانی دوم که لندن زیر بمباران آلمانی‌ها بود، چرچیل نخست وزیر بریتانیا جلسه بسیار مهمی داشت و چون دیر شده بود، راننده‌اش مسیری کوتاه ولی خلاف را انتخاب کرد.در میانه راه اما، پلیس جلوی خودروی نخست وزیر را گرفت. راننده به پلیس گفت که آقای نخست وزیر داخل ماشین هستند و باید به جلسه حساسی برسند.پلیس در حالی که قبض جریمه را صادر می‌کرد گفت: هم من و هم آقای نخست وزیر، وظیفه مان را خوب می‌دانیم. دور بزنید و برگردید.خودروی نخست وزیر برگشت و چرچیل در حالی که یکی از آن سیگارهای مشهورش را روشن می‌کرد گغت: ما جنگ را می‌بریم، چون حتی زیر بمباران هم قانون رعایت می‌شود./ عصرایران
کیفرخواست "عنابستانی" صادر می‌شود
رئیس پلیس راهور ناجا در تشریح آخرین وضعیت ماجرای شکایت از نماینده مجلسی که با سرباز راهور درگیر شده بود، گفت که کیفرخواست این فرد به زودی صادر می‌شود.
سردار سید کمال هادیانفر در حاشیه نشست گزارش عملکرد پلیس در پاسخ به پرسش ایسنا درباره آخرین وضعیت شکایت از "علی اصغر عنابستانی" که در بهمن ماه سال گذشته بر سر ورود غیرمجاز به خط ویژه با سرباز پلیس راهور درگیر شده بود، گفت: پلیس راهور شکایت خود از ایشان را به دادسرا ارائه داد و دستگاه قضائی نیز نسبت به احضار فرد خاطی اقدام کرده و طبق اطلاعات ما به زودی و طی روزهای آتی کیفر خواست برای ایشان صادر می‌شود.
وی درباره شکایت عنابستانی از پلیس راهور و سرباز اکبری نیز اظهار کرد: این فرد نیز پس از اعلام‌ وصول شکایت پلیس، شکایتی را در سازمان قضائی نیروهای مسلح مطرح کرد اما با توجه به اینکه برابر قانون یک شکایت در دو جا قابل رسیدگی نیست، تا این لحظه سازمان قضائی نیروهای مسلح هیچکدام از همکاران ما را دعوت نکرده است. به گفته وی شکایت اصلی پلیس از این نماینده در دادسرا در حال رسیدگی است.
مجوز ورود به خطوط ویژه شامل سفرا و نمایندگان مجلس نمی‌شود
سردار سید کمال هادیانفر در نشست خبری و در پاسخ به سوال ایرنا در مورد ساز و کار صدور مجوز ورود به خط ویژه گفت: مجوز ورود به خطوط ویژه به عهده شورای امنیت کشور (شاک) است افرادی که مشمول بوده و دارای رده محافظ، همراه و راننده هستند تعیین می‌شود و به صورت سالانه به پلیس راهور ابلاغ شده و تنها مرجع صدور مجوز در این زمینه پلیس راهور ناجا است.
وی افزود: لیست ارائه شده توسط شاک دارای برگه‌های هالوگرام است و برای کلان شهرها مشخص است و این مجوز به اسم فرد صادر نمی‌شود بلکه به نام خودرو و سمتی که افراد دارند، صادر می‌شود.
رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه مجوز ورود به خطوط ویژه شامل حال سفرا و نمایندگان مجلس نمی‌شود، گفت: این مجوز شامل رئیس دولت، معاونان وزارتخانه‌ها، رئیس مجلس و نایب رئیس و برخی روسای کمیسیون‌ها خواهد شد.