کوچ از ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی به شرکت بابک زنجانی!

انتصاب‌های دقیقه نودی دولتمردان روحانی از هفته‌ها و ماه‌های پیش موضوع خبر رسانه‌ها شده بود. حالا خبر‌ها حکایت از انتصابی دقیقه نودی، و بلکه در وقت اضافه دارد؛ انتصابی که به دلیل موقعیت فرد و مسئولیتی که داشته و مسئولیت جدیدی که گرفته، باید مورد حساسیت قرار بگیرد. در این انتصاب، کاظم پالیزدار که مشاور معاون اول رئیس‌جمهور و مسئول دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی است، به‌عنوان مدیرعامل و عضو هیئت‌مدیره شرکت بازرگانی توسعه پایدار کیش معرفی شده است.
روزنامه فرهیختگان نوشته: «این شرکت که ازجمله شرکت‌های متعلق به بابک زنجانی بوده و پس از رأی دادگاه برای پرداخت بخشی از بدهی‌های وی در اختیار شرکت ملی نفت قرار گرفته، درحال حاضر زیرنظر مسعود کرباسیان فعالیت می‌کند... از یک طرف براساس اطلاعاتی که از سوی وزارت نفت و شرکت ملی نفت منتشر شده، شرکت بازرگانی توسعه پایدارکیش امین شرکت ملی نفت برای فروش و مزایده اموال تملک شده از بابک زنجانی در قبال بدهی وی به وزارت نفت و البته خزانه کل کشور است.
برای اینکه به اهمیت این ماجرا پی ببریم، کافی است بدانیم از بدهی بیش از ۳ میلیارد دلاری بابک زنجانی به دولت، تاکنون ۳ هزار میلیارد تومان آن در قالب همین اموال و املاک در اختیار وزارت نفت و شرکت ملی نفت قرار گرفته است. از طرف دیگر، موضوع جالب توجه، موقعیت شغلی بسیار حساس کاظم پالیزدار تا قبل از این انتصاب دقیقه نودی است؛ چراکه وی در شهریور ۱۳۹۲ از سوی اسحاق جهانگیری به‌عنوان مشاور معاون اول رئیس‌جمهور و مسئول دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی منصوب شده و تاکنون عهده‌دار این سمت بوده است.
با این انتصاب دقیقه نودی و موقعیت شغلی و اجرایی حساس پالیزدار، این سؤال مطرح می‌شود که چرا اصلاً شرکت بازرگانی توسعه پایدارکیش؟ به هر حال از آنجایی که پالیزدار یکی از افراد نزدیک به معاون اول رئیس‌جمهور و همچنین مسئول دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی بوده، حساس شدن رسانه‌ها به این موضوع جالب، تعجب ندارد.»


در ماه‌های اخیر از این انتصابات در وزارتخانه‌ها و بخش‌های دیگر دولت هم داشته‌ایم. از جمله تغییر استاندار خوزستان در اسفند ۹۹ و انتصاب استاندار سابق به ریاست سازمان ملی استاندارد در حالی که تنها کمتر از پنج ماه تا پایان عمر دولت روحانی باقی مانده بود. یا آنکه چند هفته مانده به پایان دولت، وزیر خارجه سفیر ایران در لندن را منصوب کرد. در حالی که سفارت ایران در انگلیس از فروردین ماه، با پایان زمان مسئولیت سفیر، بدون سفیر مانده بود.
انتصابات دقیقه نودی اغلب برای اعمال نفوذ در تصمیم‌سازی‌های آینده و مهره چینی برای پیشبرد اهداف است. گاهی هم صرفاً پی رزومه‌سازی برای رفقا به منظور قدردانی از آنهاست!