جیغ «بنت» از انزوای صهیونیست‌ها

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی خیلی خوب درک کرده که ماه‌های حضور امریکا در منطقه به شماره افتاده؛ تحولی که باعث خواهد شد سال‌های وجود این رژیم هم به شماره بیفتد. تحت تأثیر این تحول، اسرائیلی‌ها هیچ فرصتی را برای لفاظی علیه ایران از دست نمی‌دهند. نفتالی بنت، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی عصر دیروز در سازمان ملل، اسرائیل را «معجزه» خواند و ۲۲ بار نام ایران را حتی بیشتر از امریکا، بزرگ‌ترین متحد خود، برد تا سطح وحشت این رژیم از ایران، بیش از هر موقع دیگری نمایان شود.
به گزارش جوان، تل‌آویو هیچ وقت مانند حالا خود را در محاصره تهدید‌ها احساس نکرده؛ این را بنیامین نتانیاهو چند ماه قبل از پایان نخست‌وزیری گفت و حالا، نفتالی بنت، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هم به صراحت از تریبون سازمان ملل می‌گوید: «اسرائیل به معنای واقعی کلمه به‌دست حزب‌الله، شبه‌نظامیان شیعه، جهاد اسلامی و حماس در مرزهایش محاصره شده است.»‌در حالی که امریکا از افغانستان خارج شد و چشم‌انداز خروجش از عراق نمایان است و از عربستان تا اردن، دنبال تعدیل حضور نظامی در خاورمیانه است، حالا بنت نخست‌وزیری رژیمی را به عهده گرفته که بیش از هرموقع دیگری خود را در معرض تهدید می‌بیند. اسرائیلی‌ها به دنبال متحد هستند؛ نتانیاهو غائله پیمان ابراهیم را به همین دلیل درست کرد، اما حالا که بی‌نتیجه بودن این پیمان با شروع نزدیکی عربستان و ایران و بقیه تحولات مشخص شده، نفتالی بنت سلف او، به فریاد زدن در سازمان ملل روی آورده است: «این گروه‌های تروریستی به دنبال تسلط بر خاورمیانه و گسترش اسلام رادیکال در سراسر جهان هستند. ویژگی مشترک همه آن‌ها چیست؟ همه آن‌ها می‌خواهند کشور من را نابود کنند و همه را هم ایران حمایت می‌کند. آن‌ها آموزش‌های خود را از ایران می‌گیرند و سلاح‌های خود را از ایران دریافت می‌کنند.» بنت در کل سخنرانی خود، ۲۲ بار از کلمه ایران استفاده کرد، تقریباً هم رده با دفعاتی که رؤسای جمهور امریکا در سخنرانی‌های‌شان از کلمه چین استفاده می‌کنند؛ موضوعی که نشان می‌دهد وحشت از انزوا در خاورمیانه‌ای که امریکا می‌خواهد آن را ترک کند، چقدر عمیق است؛ خیلی عمیق‌تر تضمین‌های امنیتی بزرگ‌ترین متحد اسرائیل. او ضمن اشاره به قدرت پهپادی ایران، مدعی شد ایران یک جهش بزرگ هسته‌ای در پیش گرفته و از خطوطی که برای فعالیت هسته‌ای وجود دارد فراتر رفته و با غنی‌سازی اورانیوم در پی ساخت سلاح اتمی است. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی سپس با انتقاد از «انفعال» بین‌المللی در خصوص نقض خطوط قرمز برنامه هسته‌ای ایران ادعا کرد: «اسرائیل به ایران اجازه نخواهد داد به سلاح اتمی دست یابد.» بنت پیش‌تر گفته بود که تل‌آویو با برجام مخالف است، ولی مانند نتانیاهو، روش لفاظی علیه ایران در پیش نخواهد گرفت، ولی لفاظی دیروز او علیه ایران نشان داد، او تفاوتی با نتانیاهو ندارد. تنها تفاوت شیوه سخنرانی عصر دیروز بنت با نتانیاهو در سازمان ملل، استفاده نکردن از نقاشی‌هایی بود که نتانیاهو برای نشان دادن سطح تهدید ایران، به سازمان ملل می‌آورد و زمینه‌ساز مضحکه بین‌المللی می‌شد.
درخواست خارج از توافق
همزمان با لفاظی بنت علیه ایران، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم گزارش جدید خود را منتشر کرد. آژانس در گزارش خود به توافق اخیر با ایران اشاره و اعلام کرد که ایران در اواخر شهریورماه اجازه سرویس تجهیزات نظارتی در ایران را به بازرسان آژانس داده، ولی نصب این تجهیزات شامل کارگاه تولید قطعات سانتریفیوژ در مجموعه تسای کرج نمی‌شود. رافائل گروسی می‌گوید که تصمیم ایران مبنی بر عدم اجازه دسترسی به کارگاه ساخت قطعات سانتریفیوژ تسای کرج برخلاف شرایط توافق شده بیانیه مشترک در تاریخ ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور) است. نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گزارش مدیرکل این سازمان درباره دوربین‌های نظارتی در سایت «تسا» در کرج را نادرست خواند. کاظم غریب‌آبادی تأکید کرد، گزارش مدیرکل آژانس درباره دوربین‌های این مجتمع دقیق نیست و این موضوع جزو تفاهمات بیانیه مشترک نیست. استفن کلمنت، سفیر اتحادیه اروپا نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین روز دو شنبه با صدور بیانیه‌ای نسبت به ممانعت ایران ابراز نگرانی کرد و خواستار دسترسی فوری بازرسان آژانس به این سایت شد. لوئیز بونو، نماینده امریکا در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین گفت، واشنگتن از امتناع تهران از ارائه دسترسی لازم به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بسیار ناراحت است.


بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران گفته که ایران در پاسخ به انتشار گزارش غلط آقای گروسی، مدیرکل آژانس، نامه‌ای برای آژانس ارسال و نسبت به این اقدام غیرسازنده اعتراض کرده است. کمالوندی توضیح داد: آقای گروسی و همکاران ایشان به خوبی می‌دانند که تفاهم صورت گرفته در قالب بیانیه مشترک، مشمول تجهیزات نظارتی (دوربین‌ها) مجتمع کرج به این دلیل که در نتیجه خرابکاری تیرماه این مجتمع همچنان تحت تحقیقات امنیتی قرار دارد، نمی‌شد. وی گفت: درخواست تعمیم تعویض کارت‌های حافظه به دوربین‌های این مجتمع در سفر مدیرکل به تهران و نیز دیدار حاشیه کنفرانس عمومی وین مطرح شده بود که در هر دو بار ضمن ارائه توضیحات توسط آقای اسلامی، پاسخ منفی و مخالفت ایران را به دنبال داشت. کمالوندی اضافه کرد که درج واژه «مشخص شده» در مقابل کلمه تجهیزات به همین منظور و با هدف مستثنی شدن این مجتمع از سرویس و تعویض کارت‌های حافظه صورت گرفته است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی یادآور شد که در دیدار وین هنگامی که بار دیگر مدیرکل درخواست سرویس دوربین‌های مجتمع کرج را مطرح کرد، آقای اسلامی با صراحت کامل و ذکر دلایل مطرح شده در جلسه قبل، تعمیم تعویض کارت‌های حافظه به مجتمع یاد شده را ناممکن و خارج از چارچوب بیانیه مشترک اعلام کرد.